Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Am adunat lacrimi, vise, optimism

Revedere după două decenii!

Am adunat lacrimi, vise, optimism

Prima promoție (1990) a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea s-a reîntâlnit pe băncile școlii după o „absență” de două decenii.

Întâlnirea a fost organizată sâmbătă, 13 noiembrie 2010, chiar în sala de clasă unde aceștia au  urmat cursurile liceului.
Organizată de fosta clasă a XII-a A, diriginte fiind Rodica Sabău, întâlnirea a dat prilejul foștilor absolvenți să se revadă și să depene amintiri, să împărtășească experiențe de viață. La întâlnire a participat fosta conducere a liceului, directorul Gheorghe Turdeanu, directorul adjunct Doina Sfârlea, profesorii Luminița Vânturache, Rodica Þurcaș, Ana Tuduce, Constantin Buda, Ecaterina Benea, Diana Șutu, Ana Iacob, Fănel Chiriac, Sorin Ghiurcuța, Dora Tudor, Adriana Bunea și Vasile Bunea.
De asemenea, a fost prezentă și actuala conducere a liceului, directorul Ioan Micu și directorul adjunct Rodica Sabău. Întregul eveniment a fost plin de emoție și de trăiri sufletești deosebite. În ochii fiecăruia licărea câte o lacrimă, gata, gata să se reverse pe obrajii maturi ai unor oameni împliniți și fericiți.
Fiecare dintre cei care au luat parte la eveniment, profesori și elevi deopotrivă, și-a prezentat realizările și împlinirile pe parcursul celor două decenii.
Dirigintele clasei a XII-a A le-a înmânat foștilor elevi câte o diplomă de maturitate, o insignă și câte un exemplar din revista școlii. Nici absolvenții nu au lasat nemarcată activitatea foștilor dascăli, dăruindu-le acestora, flori și câte o diplomă de excelență. „În anii de liceu am deslușit sensurile vieții, am adunat sâmburii de lumină pentru ai semăna pe ogorul omeniei. Dumneavoastră, dragi dascăli, ne-ați arătat drumurile spre împlinire, spre ce e mai bun, mai frumos, mai adevărat. Împreună cu dumneavoastră am adunat lacrimi, vise, optimism și am pornit spre galaxia destinului. Vă mulțumim, dragi dascăli, pentru ca ne-ați făcut oameni, iar învățăturile dumneavoastră ne vor călăuzi pașii și viața în continuare”, a spus șefa de promoție, Florica Creț (Judea) în cuvântul generației sale către foștii dascăli.
În memoria profesorilor care au trecut la cele veșnice a fost ținut un moment de reculegere.
Ne  revedem  în  2020! (Fl. J.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Am adunat lacrimi, vise, optimism.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021