Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Am adunat lacrimi, vise, optimism

Revedere după două decenii!

Am adunat lacrimi, vise, optimism

Prima promoție (1990) a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea s-a reîntâlnit pe băncile școlii după o „absență” de două decenii.

Întâlnirea a fost organizată sâmbătă, 13 noiembrie 2010, chiar în sala de clasă unde aceștia au  urmat cursurile liceului.
Organizată de fosta clasă a XII-a A, diriginte fiind Rodica Sabău, întâlnirea a dat prilejul foștilor absolvenți să se revadă și să depene amintiri, să împărtășească experiențe de viață. La întâlnire a participat fosta conducere a liceului, directorul Gheorghe Turdeanu, directorul adjunct Doina Sfârlea, profesorii Luminița Vânturache, Rodica Þurcaș, Ana Tuduce, Constantin Buda, Ecaterina Benea, Diana Șutu, Ana Iacob, Fănel Chiriac, Sorin Ghiurcuța, Dora Tudor, Adriana Bunea și Vasile Bunea.
De asemenea, a fost prezentă și actuala conducere a liceului, directorul Ioan Micu și directorul adjunct Rodica Sabău. Întregul eveniment a fost plin de emoție și de trăiri sufletești deosebite. În ochii fiecăruia licărea câte o lacrimă, gata, gata să se reverse pe obrajii maturi ai unor oameni împliniți și fericiți.
Fiecare dintre cei care au luat parte la eveniment, profesori și elevi deopotrivă, și-a prezentat realizările și împlinirile pe parcursul celor două decenii.
Dirigintele clasei a XII-a A le-a înmânat foștilor elevi câte o diplomă de maturitate, o insignă și câte un exemplar din revista școlii. Nici absolvenții nu au lasat nemarcată activitatea foștilor dascăli, dăruindu-le acestora, flori și câte o diplomă de excelență. „În anii de liceu am deslușit sensurile vieții, am adunat sâmburii de lumină pentru ai semăna pe ogorul omeniei. Dumneavoastră, dragi dascăli, ne-ați arătat drumurile spre împlinire, spre ce e mai bun, mai frumos, mai adevărat. Împreună cu dumneavoastră am adunat lacrimi, vise, optimism și am pornit spre galaxia destinului. Vă mulțumim, dragi dascăli, pentru ca ne-ați făcut oameni, iar învățăturile dumneavoastră ne vor călăuzi pașii și viața în continuare”, a spus șefa de promoție, Florica Creț (Judea) în cuvântul generației sale către foștii dascăli.
În memoria profesorilor care au trecut la cele veșnice a fost ținut un moment de reculegere.
Ne  revedem  în  2020! (Fl. J.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Am adunat lacrimi, vise, optimism.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marți, 18 ianuarie 2022