Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am adunat lacrimi, vise, optimism

Revedere după două decenii!

Am adunat lacrimi, vise, optimism

Prima promoție (1990) a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea s-a reîntâlnit pe băncile școlii după o „absență” de două decenii.

Întâlnirea a fost organizată sâmbătă, 13 noiembrie 2010, chiar în sala de clasă unde aceștia au  urmat cursurile liceului.
Organizată de fosta clasă a XII-a A, diriginte fiind Rodica Sabău, întâlnirea a dat prilejul foștilor absolvenți să se revadă și să depene amintiri, să împărtășească experiențe de viață. La întâlnire a participat fosta conducere a liceului, directorul Gheorghe Turdeanu, directorul adjunct Doina Sfârlea, profesorii Luminița Vânturache, Rodica Þurcaș, Ana Tuduce, Constantin Buda, Ecaterina Benea, Diana Șutu, Ana Iacob, Fănel Chiriac, Sorin Ghiurcuța, Dora Tudor, Adriana Bunea și Vasile Bunea.
De asemenea, a fost prezentă și actuala conducere a liceului, directorul Ioan Micu și directorul adjunct Rodica Sabău. Întregul eveniment a fost plin de emoție și de trăiri sufletești deosebite. În ochii fiecăruia licărea câte o lacrimă, gata, gata să se reverse pe obrajii maturi ai unor oameni împliniți și fericiți.
Fiecare dintre cei care au luat parte la eveniment, profesori și elevi deopotrivă, și-a prezentat realizările și împlinirile pe parcursul celor două decenii.
Dirigintele clasei a XII-a A le-a înmânat foștilor elevi câte o diplomă de maturitate, o insignă și câte un exemplar din revista școlii. Nici absolvenții nu au lasat nemarcată activitatea foștilor dascăli, dăruindu-le acestora, flori și câte o diplomă de excelență. „În anii de liceu am deslușit sensurile vieții, am adunat sâmburii de lumină pentru ai semăna pe ogorul omeniei. Dumneavoastră, dragi dascăli, ne-ați arătat drumurile spre împlinire, spre ce e mai bun, mai frumos, mai adevărat. Împreună cu dumneavoastră am adunat lacrimi, vise, optimism și am pornit spre galaxia destinului. Vă mulțumim, dragi dascăli, pentru ca ne-ați făcut oameni, iar învățăturile dumneavoastră ne vor călăuzi pașii și viața în continuare”, a spus șefa de promoție, Florica Creț (Judea) în cuvântul generației sale către foștii dascăli.
În memoria profesorilor care au trecut la cele veșnice a fost ținut un moment de reculegere.
Ne  revedem  în  2020! (Fl. J.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Am adunat lacrimi, vise, optimism.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:42:02 Ora de vară a Europei de Est