Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patru școli au spus DA pentru copii

În „Săptămâna educației globale” (15-21 noiembrie)

Patru școli au spus DA pentru copii

Patru școli din județul Bihor (Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, Școala cu clasele I-VIII nr. 11, Liceul de Artă și Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău) au lansat în perioada 15-18 noiembrie 2010 campania „Spune DA, pentru copii!”

Campania reprezintă etapa inițială a proiectului educațional comun, demarat de cele patru unități școlare, intitulat „Pace și nonviolență, pentru copiii lumii!” constând în strângere de „semnături”, amprente digitale aplicate pe panouri de mari dimensiuni.
Stângerea acestor voturi originale a început luni (15 noiembrie) în cadrul fiecărei școli partenere, persoanele cu drept de vot fiind colegi mai mari, părinți și cadrele didactice. Joi (18 noiembrie), partenerii de proiect au continuat acțiunea de strângere de „semnături” (amprente digitale) în Orășelul copiilor din Oradea, de la cei care s-au aflat în trecere prin orășel la orele prânzului. „Întreaga campanie constituie un inedit exercițiu de solidaritate și acțiune civică, după cum susține Georgeta Susa – inițitorul și coordonatorul proiectului -, pentru promovarea și protejarea comună a drepturilor copiilor, prin implicarea tuturor segmentelor sociale ce contribuie la creșterea și educarea lor (colegi mai mari, părinți, cadre didactice, comunitățile și autoritățile locale), sub forma unui angajament comun de respectare a principiilor Convenției Universale pentru Drepturile Copilului: interesul superior al copilului, nediscriminarea, principiul participării și supraviețuirii în spiritul înțelegerii, toleranței, prieteniei, păcii și înfrățirii.”
Cele 11 cadre didactice implicate în proiect, membri ai echipei de proiect: prof. Georgeta Susa, Dorina Dulău, Dorina Dumitrescu și Diana Vidican (de la L.P.S. „Bihorul”), Carmen Nica, Tereza Ilisei și Monica Vașadi (de la Școala nr. 11), Lucia Galan (de la Liceul de Artă), Mihaela Jipa, Varga Csilla și Somogy Anna Maria (de la Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău), țin să mulțumească tuturor votanților, care au fost de acord să „semneze petiția” copiilor, celor care i-au susținut moral și material, părinți, cadre didactice, sponsori, precum și dnei consilier Mihaela Alexandru, reprezentantul Consiliului local și al Orășelului copiilor din Oradea. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Patru școli au spus DA pentru copii.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:52:54 Ora de vară a Europei de Est