Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de preoți, arhidiaconi și ierodiaconi din Oradea și județ, din Maramureș și Muntele Athos

La sărbătorirea hramului Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Oradea

Sfânta Liturghie a fost oficiată de preoți, arhidiaconi și ierodiaconi din Oradea și județ, din Maramureș și Muntele Athos

Iar și iară, credincioșii parohiei „Sf. Apostol Andrei” din Oradea s-au adunat în număr mare, marți (30 noiembrie 2010), la Biserica Ortodoxă „Sf. Apostol Andrei”, spre a-i da cinstire ocrotitorului, la ceas de sărbătoare, de Ziua sa de naștere.

Și în acest an, slujitorii sfântului altar (părinții parohi Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan) au fost onorați de participarea la sărbătorirea hramului bisericii a înalte fețe bisericești din Oradea și județul Bihor, de la Rohia, Rohița și Moisei (Maramureș), dar și de la Muntele Athos (din Grecia). Au onorat cu prezența: preacuviosul Petroniu, de la Muntele Athos, preacuviosul părinte arhimandrit Pantelimon, starețul Mănăstirii Rohia din Maramureș, preacuviosul părinte protosinghel Vasile, starețul Mănăstirii Rohița, preacuviosul protosinghel Teofil, de la Mănăstirea Moisei (Maramureș), părintele vicar Lucian Augustin, părintele Ioan Gudea, de la Biserica „Buna Vestire”din Oradea, părintele Alex Krenek, de la parohia Cihei (Bihor), părintele Ioniță Călin, de la parohia Groși (Bihor), arhidiaconul Gheorghe Băbuț, de la Catedrala cu Lună din Oradea, ierodiaconul Gherasim, de la Mănăstirea Rohia, care au slujit sfânta Liturghie alături de părinții parohi Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan.
În afara marilor praznice împărătești, când se înregistrează record de audiență, două au fost evenimentele acestei toamne la care am consemnat audiență remarcabilă: pe 12 septembrie, când părintele arhimandrit Dosoftei și ierodiaconul Cleopa Ștefanovici au adus părticele din moaștele Sf. Apostol Andrei și sărbătoarea hramului, precedată, duminică de „repetiția generală”, plastic vorbind, când slujitorii sfântului altar i-au avut alături la oficierea sfântei Liturghii pe părintele arhimandrit Nicolae Malișici de la Mănăstirea Radovașnița (din Serbia) și ierodiaconul Cleopa Ștefanovici, de la Mănăstirea Hopovo (din Serbia). După cuvântul de învățătură rostit de arhidiaconul Gheorghe Băbuț și intervenția preacuviosului Petroniu (de la Muntele Athos), părintele paroh Vasile Bota a ținut să mulțumească Sfântului Apostol Andrei „care ne-a adunat și astăzi într-un număr atât de mare la Sfânta Liturghie, să ne închinăm în fața sfintelor moaște...”
Luni seara, a fost săvârșită slujba Privegherii, cu înconjurarea bisericii, iar marți, la sfârșitul Liturghiei, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii care s-au mutat la cele veșnice, între care vrednicul episcop Ioan, părintele nostru.
Toți cei care au participat marți la sărbătoarea hramului au fost răsplătiți, potrivit bunelor rânduieli, cu câte o felie de cozonac și un pahar de vin. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sfânta Liturghie a fost oficiată de preoți, arhidiaconi și ierodiaconi din Oradea și județ, din Maramureș și Muntele Athos.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:53:12 Ora de vară a Europei de Est