Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Excursie la Oradea... de Mărțișor

De la Scoala cu clasele I-VIII din Sâmbăta

Excursie la Oradea... de Mărțișor

Sâmbătă, 1 martie 2010, cu ocazia sosirii primăverii, elevii claselor V-VIII din comuna Sâmbăta au organizat o excursie la Oradea.

Elevii au fost însoțiți de: prof. Florin Tirpe, prof. Alina Roșu, prof. Elena Sărac și de un părinte, Dorina Pop.
Am pornit în excursia de studiu cu două priorități: copilul, care aștepta să se distreze și să cumpere suveniruri; cealaltă prioritate se referea la așteptările profesorilor: copiii să învețe lucruri noi, puși în situații noi.
Excursia a cuprins: o vizită la Muzeul Militar (unde au învățat despre istoria militară română), văzând diferite echipamente militare si armament din cel de-al doilea război mondial; la Grădina Zoologică, unde elevii au făcut cunoștință cu diferite specii de animale, pe care le-au văzut doar la televizor sau doar au auzit de ele (lei, maimuțe, urși, lupi, cerbi, păuni etc); au vizitat Sera Botanică, unde au învățat despre diferite plante, văzând diferite specii de palmieri, babanieri, cactuși și alte plante. Următoarea oprire a fost la biblioteca Liceului Greco-Catolic, unde au descoperit o colecție de cărți din cele mai vechi timpuri până în prezent. Am trecut și pe la Mănăstirea Sfintei Cruci, unde o măicuță le-a povestit copiilor despre istoria și însemnătatea acestei mănăstiri. Am urcat și la „Ciuperca”, de unde am admirat panorama orașului Oradea, fiind încântați de priveliște. În drumul nostru orădean, am trecut și pe la Cetatea Oradea, unde am aflat multe lucruri interesante despre istoria cetății de la doamna profesor Elena Sărac, profesor de istorie. În drum spre casă, ne-am abătut și pe la Mc.Donalds.
Copiii au fost foarte mulțumiți de tot ce au văzut și au învățat, întrebând: Pe când... următoarea excursie?
Mulțumim părinților și persoanelor care ne-au ajutat să putem avea parte de o asemenea excursie de poveste! (Florin Tirpe)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:53:21 Ora de vară a Europei de Est