Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Excursie la Oradea... de Mărțișor

De la Scoala cu clasele I-VIII din Sâmbăta

Excursie la Oradea... de Mărțișor

Sâmbătă, 1 martie 2010, cu ocazia sosirii primăverii, elevii claselor V-VIII din comuna Sâmbăta au organizat o excursie la Oradea.

Elevii au fost însoțiți de: prof. Florin Tirpe, prof. Alina Roșu, prof. Elena Sărac și de un părinte, Dorina Pop.
Am pornit în excursia de studiu cu două priorități: copilul, care aștepta să se distreze și să cumpere suveniruri; cealaltă prioritate se referea la așteptările profesorilor: copiii să învețe lucruri noi, puși în situații noi.
Excursia a cuprins: o vizită la Muzeul Militar (unde au învățat despre istoria militară română), văzând diferite echipamente militare si armament din cel de-al doilea război mondial; la Grădina Zoologică, unde elevii au făcut cunoștință cu diferite specii de animale, pe care le-au văzut doar la televizor sau doar au auzit de ele (lei, maimuțe, urși, lupi, cerbi, păuni etc); au vizitat Sera Botanică, unde au învățat despre diferite plante, văzând diferite specii de palmieri, babanieri, cactuși și alte plante. Următoarea oprire a fost la biblioteca Liceului Greco-Catolic, unde au descoperit o colecție de cărți din cele mai vechi timpuri până în prezent. Am trecut și pe la Mănăstirea Sfintei Cruci, unde o măicuță le-a povestit copiilor despre istoria și însemnătatea acestei mănăstiri. Am urcat și la „Ciuperca”, de unde am admirat panorama orașului Oradea, fiind încântați de priveliște. În drumul nostru orădean, am trecut și pe la Cetatea Oradea, unde am aflat multe lucruri interesante despre istoria cetății de la doamna profesor Elena Sărac, profesor de istorie. În drum spre casă, ne-am abătut și pe la Mc.Donalds.
Copiii au fost foarte mulțumiți de tot ce au văzut și au învățat, întrebând: Pe când... următoarea excursie?
Mulțumim părinților și persoanelor care ne-au ajutat să putem avea parte de o asemenea excursie de poveste! (Florin Tirpe)

Trimite email

luni, 19 august 2019