Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Și ei există, iar nouă ne pasă!”

Acțiune caritabilă în „Săptămâna fără TV”

„Și ei există, iar nouă ne pasă!”

La o săptămână de la „lobby”-ul făcut de Andrei și câțiva profesori, vineri (26 noiembrie 2010), după cursuri, am reușit să împachetăm toate produsele aduse de elevii de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea: îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării de pluș, cărți..., dar și lădițele cu iaurt, fructe, cornuri, saleuri, sucuri naturale cumpărate din donațiile elevilor de la Economic și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” – partenerii noștri de proiect și alte produse donate de câțiva sponsori inimoși.

Cu un microbuz de 19 persoane, înghesuiți datorită bagajelor, am plecat din școală cu mult entuziasm…deși eram destul de obosiți.
Am ajuns la Ciutelec la Centrul de îngrijire și asistență socială, după o oră bună de mers, după care am început să scoatem bagajele și să facem pachetele pentru aproximativ 80 de persoane (din care 32 de copii cu dizabilități severe, restul fiind vârstnici); am avut tot timpul lângă noi asistenții sociali, preotul centrului și medicul, care ne-au îndrumat spre camerele acestor persoane, dându-ne relații despre problemele fiecăruia, dieta fiind specifică după gradul de boală și vârstă.
Am fost plăcut impresionați de curățenia din camere.
După un tur al camerelor, unde am lăsat o parte din produse (restul fiind depozitate în magazia centrului), preotul ne-a arătat capela existentă în incintă, simplă, dar frumos pictată, unde tot la trei zile slujește pentru cei care pot să participe la slujbă, biblioteca vastă, cabinetul medical..., remarcând politețea tuturor angajaților centrului.
Din păcate, frigul de-afară și apropierea nopții ne-au grăbit plecarea spre Oradea, cu promisiunea că sigur o să mai ajungem pe-acolo.
Þinem să mulțumim celor care ne-au sprijinit în acțiunea noastră: dl director al colegiului, prof. dr. Ioan Corba, profesorii de religie, dna Cifor Aurica și Marcel Pașcalău, elevii care au donat sume modice, dar per total, ne-au permis să cumpărăm la toate cele 80 de persoane din centru fructe – în special banane și portocale -, iaurturi. De la „Constantin Bâncuși” ne-au ajutat prof. ing. Victoria Filip, ing. Virgil Petruț și ing. Monica Gale.
Sincere mulțumiri sponsorilor (Brutăria Johan, SC.Cidobar - Arad, S.C.Denwest Tour, SC.European Drinks, S.A. Restaurantul Vegetarian Cris, Oanei L. din Economic) pentru produsele donate (încălțăminte, dar și sucuri naturale, prăjituri, saleuri, produse de post...). Daniela Ghiuro

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:01:22 Ora de vară a Europei de Est