Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marți, a apărut nr. 20 al revistei „OviDan”

Semnal

Marți, a apărut nr. 20 al revistei „OviDan”

Marți (21 decembrie 2010), am început să distribuim numărul 20 al revistei „OviDan"
Ediția conține noutăți de la Banca Transilvania (Aegon la nevoie este o asigurare...); fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu... O iarnă ca-n povești la Husasău de Tinca.
La Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, a avut loc Concursul de informatică – grafică pe calculator; la școala „Dacia” a fost lansat proiectul educațional (național) „Dăruiește un zâmbet!” Cu colindul la Biserica Sf. Gheorghe; prof. Rodica Pop și Adriana Puie ne-au dăruit, duminică, O seară magică la Consiliul Județean Bihor; Bucurii cu fulgi de nea la Centrul de Îngrijire de Zi; trei școli orădene („D. Cantemir”, „D. Leonida” și „O. Ghibu”, parteneri în proiectul „Tradiții culturale românești”; la Grădinița „Ion Creangă” – „Sara Crăciunului nostu”; Codruța Ivan și Nicoleta Torj le-au pregătit părinților – Seri magice... la Grădinița nr. 46; vineri, la poarta Grădiniței nr. 24, au bătut colindătorii, cu Steaua, Viflaimul, Plugușorul și Sorcova; în perioada 8-12 noiembrie, Reuniune de proiect la Debrețin, în Ungaria; „Împreună, pentru o lume mai bună”, Deschide-ți sufletul și ajută-ți aproapele! Cu daruri la Căminul Sfântul Martin – Dăruiește din inimă! Ziua națională în școlile din comuna Rieni – „Veniți și jurați că nedespărțiți vom fi și uniți...”; la „Cântarea zilei”, Adrian Crăciunaș ne-a pus pe „tavă” colindul „Din an în an”; doamna doctor Carmen Băloiu (medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea) ne vorbește despre rubeolă; colindătorii doamnei învățătoare Florica Vaș (de la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Oradea) au trecut și pe la Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul”; marți, au cântat dumnezeiește pe scena de sub cupola Era, colindătorii de la Liceul Teologic Penticostal „Betel” (împreună cu doamnele prof. Ligia Centea și Gabriela Vereș); Caravana prieteniei și magia Crăciunului la Grădinița nr. 15 și Școala nr. 16; la Grădinița Americano-Română „Crinul” a venit Moș Crăciun; marți sub cupola Era – „Dar pentru voi, la Nașterea Mântuitorului” (serbarea Școlii cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea).
Acesta a fost ultimul număr de revistă „OviDan” din 2010.
Până la următorul, din ianuarie 2011, rămâneți pe ovidan.ro
Crăciun binecuvântat, cu sănătate, noroc și belșug în casă și pe masă!
La mulți ani și la mai mulți bani!
Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:21:57 Ora de vară a Europei de Est