Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Oșorhei, Steaua povestește!

Vestea Nașterii Domnului

La Oșorhei, Steaua povestește!

Sărbătoarea Crăciunului este anunțată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul, pentru a vesti Nașterea Mântuitorului. Colindele de iarnă sunt texte rituale cântate, închinate Crăciunului și Anului Nou; ele sunt considerate cele mai vechi forme literare și la noi sunt atestate încă din Evul Mediu.

La Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, vestea că Iisus se naște în fiecare an și renaște sufletele tuturor a fost adusă prin momente speciale.
Înainte cu o zi de aceste clipe de neuitat, prof. Scriminți Lavinia, Þoca Amalia și Fekete Nausica au decorat holul mare al școlii pentru a primi colindătorii și cei care au pus în scenă cel mai frumos moment al anului.
Un grup de colindători dirijat de profesor Rada Cristian a adus vestea Nașterii în acorduri de chitară și orgă.
Serbarea Steaua povestește” a fost pusă în scenă de profesor Þoca Amalia. Evocând momentul când, la nașterea lui Iisus, s-a ivit pe cer steaua care i-a călăuzit pe cei trei regi-magi la locul nașterii, copiii (câte trei, ca cei trei magi, apoi trei păstori) au ajuns la Iisus la iesle, precum și celelalte personaje: Maica Domnului, Iosif, îngerașii și steaua care a vestit Nașterea.
Elevii din clasele I-IV, secția maghiară, coordonați de prof. Fekete Nausica și elevii din clasa a V-a A, coordonați de prof. Þoca Amalia, cu o săptămână înaintea acestei serbări, au marcat momentul pictând icoane pe sticlă, pe care le-au adunat într-o expoziție.
În activitățile noastre, ne-am bucurat de sprijinul doamnei director, prof. Indrie Adriana, care a anunțat fiecare moment în desfășurarea programului, iar la  încheierea activității i-a invitat pe părintele Robotin Nicolae și pe doamna Barna Mariana (de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”), iar domnul primar, Pop Ioan, un apropiat al școlii și un prieten al copiilor și dascălilor, a fost prezent și la această activitate, ca de altfel la toate activitățile școlii noastre. (Amalia Þoca)

Trimite email

luni, 19 august 2019