Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 august 2024

Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești ce vizează drepturile salariale ale bugetarilor și ale angajaților din Învățământ se suspendă, conform prevederilor OUG nr. 62 din 13 iunie 2024, semnalează într-un newsletter sindicatele FSLI ale profesorilor / Nicio reacție publică a acestora până acum


Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale ale personalului din sectorul bugetar (în general) și ale personalul din învățământul preuniversitar (în special) se suspendă, potrivit unei informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Este vorba de prevederile ordonanței de urgență nr. 62/2024 din 13 iunie 2024.
„De la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 62/2024 – 14 iunie 2024, ca efect al acesteia, toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale/de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar – în general – și ale salariaților din sectorul de negociere colectivă învățământ preuniversitar – în special – se suspendă, prin efectul legii, independent de ceea ce consideră judecătorii investiți cu soluționarea dosarelor”, se arată în informarea FSLI.


Conform sursei citate, în urma argumentelor înaintate de federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, în ședința din data de 13 iunie 2024, Consiliul Economic și Social (CES) a avizat nefavorabil proiectul de OUG privind unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.

În document apare că sindicatele profesorilor au sesizat Avocatul Poporului și au solicitat sesizarea Curții Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 1 alin. (1), art. 2 alin. (1)-(3) și art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2024.

Moș Crăciun însoțit de „mascați” a coborât pe frânghie pentru a ajunge mai repede cu cadourile la copiii polițiștilor bihoreni

Miercuri

Moș Crăciun însoțit de „mascați” a coborât pe frânghie pentru a ajunge mai repede cu cadourile la copiii polițiștilor bihoreni

Miercuri, 22 decembrie 2010, în sala mare de festivități a Inspectoratului de Poliție al județului Bihor, copiii polițiștilor bihoreni l-au primit cu uimire și încântare chiar pe Moș Crăciun!

Respectând tradiția, și în acest an, evenimentul a fost organizat de I.P.J. Bihor cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor Bihor, Asociației internaționale a Polițiștilor (I.P.A.) – Regiunea 1 Bihor și al Asociației Sportive „Dinamo”.
În lungul său drum pe la toți copiii cuminți, Moșul s-a oprit să se odihnească preț de o oră alături de copiii cadrelor din I.P.J. Bihor. Și pentru că nu a găsit un horn pe acoperișul noului sediu al Poliției bihorene, Moșul a fost ajutat de „mascați”, luptătorii Serviciului de intervenție rapidă și și-a făcut o intrare spectaculoasă, direct pe frânghie, de la etajul sălii de festivități, surpriză apreciată cu aplauze îndelungi, atât de cei mici, cât și de cei mari.
În cadrul evenimentului, Corpul Național al Polițiștilor Bihor a premiat trei dintre cei mai merituoși copii ai polițiștilor bihoreni, respectiv pe Radu George Gug, practicant al dansului sportiv, component al Lotului național de dans sportiv al României, câștigător al locului I la un concurs internațional de profil la categoria 6 – 11 ani și al locului al III-lea la Campionatul național de dans sportiv, la categoria 10 – 11 ani, care de altfel, alături de partenera sa de dans, Andrada Popa, a oferit un cadou celor prezenți, dansând în cadrul spectacolului. Au fost premiați, de asemenea, Valentina Derecichei, câștigătoare a locului I la Concursul național de evaluare în educație la limba și literatura română, desfășurat în luna octombrie 2010 și George Popovici, câștigător al locului al III-lea la un concurs internațional de cultură generală, desfășurat în luna noiembrie 2010.
Totodată, Natalia Selegean, agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Oradea și cursantă la secția „canto – muzică ușoară” a Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, a interpretat colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă.
 În cadrul evenimentului, polițiștii bihoreni au primit vizita Corului Bisericii Ortodoxe din Vadu-Crișului, colindele interpretate accentuând spiritul sărbătorilor de iarnă, care a definit întregul eveniment.
Și pentru că Moșul nu se dezminte niciodată, toți copiii au plecat mulțumiți, fiecare primind un cadou din tolba plină cu daruri a bunului Moș Crăciun. (Alina DINU)

Trimite email
joi, 12 septembrie 2024, 12:38:32 Ora de vară a Europei de Est