Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Moș Crăciun însoțit de „mascați” a coborât pe frânghie pentru a ajunge mai repede cu cadourile la copiii polițiștilor bihoreni

Miercuri

Moș Crăciun însoțit de „mascați” a coborât pe frânghie pentru a ajunge mai repede cu cadourile la copiii polițiștilor bihoreni

Miercuri, 22 decembrie 2010, în sala mare de festivități a Inspectoratului de Poliție al județului Bihor, copiii polițiștilor bihoreni l-au primit cu uimire și încântare chiar pe Moș Crăciun!

Respectând tradiția, și în acest an, evenimentul a fost organizat de I.P.J. Bihor cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor Bihor, Asociației internaționale a Polițiștilor (I.P.A.) – Regiunea 1 Bihor și al Asociației Sportive „Dinamo”.
În lungul său drum pe la toți copiii cuminți, Moșul s-a oprit să se odihnească preț de o oră alături de copiii cadrelor din I.P.J. Bihor. Și pentru că nu a găsit un horn pe acoperișul noului sediu al Poliției bihorene, Moșul a fost ajutat de „mascați”, luptătorii Serviciului de intervenție rapidă și și-a făcut o intrare spectaculoasă, direct pe frânghie, de la etajul sălii de festivități, surpriză apreciată cu aplauze îndelungi, atât de cei mici, cât și de cei mari.
În cadrul evenimentului, Corpul Național al Polițiștilor Bihor a premiat trei dintre cei mai merituoși copii ai polițiștilor bihoreni, respectiv pe Radu George Gug, practicant al dansului sportiv, component al Lotului național de dans sportiv al României, câștigător al locului I la un concurs internațional de profil la categoria 6 – 11 ani și al locului al III-lea la Campionatul național de dans sportiv, la categoria 10 – 11 ani, care de altfel, alături de partenera sa de dans, Andrada Popa, a oferit un cadou celor prezenți, dansând în cadrul spectacolului. Au fost premiați, de asemenea, Valentina Derecichei, câștigătoare a locului I la Concursul național de evaluare în educație la limba și literatura română, desfășurat în luna octombrie 2010 și George Popovici, câștigător al locului al III-lea la un concurs internațional de cultură generală, desfășurat în luna noiembrie 2010.
Totodată, Natalia Selegean, agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Oradea și cursantă la secția „canto – muzică ușoară” a Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, a interpretat colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă.
 În cadrul evenimentului, polițiștii bihoreni au primit vizita Corului Bisericii Ortodoxe din Vadu-Crișului, colindele interpretate accentuând spiritul sărbătorilor de iarnă, care a definit întregul eveniment.
Și pentru că Moșul nu se dezminte niciodată, toți copiii au plecat mulțumiți, fiecare primind un cadou din tolba plină cu daruri a bunului Moș Crăciun. (Alina DINU)

Trimite email

miercuri, 19 ianuarie 2022