Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Spiritul de echipă și dăruirea au fost coordonatele esențiale”

Micii ecologiști ai clasei a IV-a C în acțiune

„Spiritul de echipă și dăruirea au fost coordonatele esențiale”

În fiecare an, în 31 octombrie este marcată Ziua internațională a Mării Negre.
Micii ecologiști ai clasei a IV-a C, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea au sărbătorit această zi în cadrul unui program complex, ce a cuprins activități și aprecieri ale elevilor.

S-a pus accentul pe studierea unor fenomene specifice Mării Negre, formarea unui comportament constructiv în raport cu problemele lumii contemporane, analiza interacțiunilor dintre mediul natural și activitatea umană, precum și turismul litoral.
Activitățile organizate în cadrul proiectului au atras participarea activă a tuturor elevilor clasei, îndrumați de institutor Toth Mirela. Proiectul s-a desfășurat în perioada 15 – 29 octombrie 2010 și a cuprins mai multe etape: *elevii au cules date despre Marea Neagră *s-au realizat fișele individuale de portofoliu *s-au format grupele, iar fiecare echipaj și-a ales un nume. În cadrul etapei finale, fiecare echipaj și-a prezentat fișa echipajului și fișele din portofoliu; a urmat concursul de cultură tematică, evaluarea și premierea echipajelor.
La premiere s-au acordat diplome și premii în obiecte (obținute printr-o generoasă sponsorizare). Ca produse finale, s-au realizat un album foto și un portofoliu substanțial.
Nu în ultimul rând, elevii și-au consemnat aprecierile și părerile legate de activitățile desfășurate.
Reporteri... fără  frontiere!
„A fost o activitate nemaipomenită, mai ales că am lucrat în echipă. Astfel, ne-am măsurat puterile și bagajul de cunoștințe acumulat...” - Eric Vasile.
„Fiecare am muncit cu responsabilitate, iar activitatea în echipă ne-a ambiționat și mai mult. Spiritul de echipă și dăruirea au fost coordonatele esențiale, ca și mobilizarea generală și spiritul de competitivitate” - Filip Denisa.
„Mi-au plăcut foarte mult lucrările realizate de colegii mei, desenele fișelor de portofoliu. Mă declar mulțumită și mândră de realizările echipajului din care am fãcut  parte...”- Marian Alexandra.
„Doamna învățătoare ne-a prezentat o proiecție foarte interesantă, cu imagini și animale care trăiesc în Marea Neagră, ocazie cu care am aflat multe lucruri noi...”- Popa Dragoș.
„După fapte și răsplată. Toți am fost declarați câștigători, într-un fel sau altul. Abia aștept să răsfoiesc atlasul ilustrat primit ca premiu” - Coțe Adina.
Admirabilă mobilizare și unitate de acțiune la micii ecologiști din IV C! (Ov. Dan)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:47:55 Ora de vară a Europei de Est