Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Porni Luceafărul”

De la cenaclul „Dor de Eminescu”...

„Porni Luceafărul”

„Chiar așa s-a și întâmplat. De la cenaclul „Dor de Eminescu” pe care l-am înființat în noiembrie 2010 (pentru clasele la care predau: a V-a B, a VII-a A, a VI-a D și a VIII-a C), s-a născut proiectul „Porni Luceafărul”, ne-a declarat dna profesor Lăcrămioara Cabai.

Vineri (14 ianuarie 2011), în sala de sport a Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, sub ochii domnului director, prof. dr. Florian Hava, „Porni Luceafărul”, un spectacol dedicat Poetului Nepereche - proiect coordonat de prof. Lăcrămioara Cabai, Anca Fetea și Diana Simina. Protagoniștii care l-au omagiat pe Eminescu au fost din clasele a V-a B, a VI-a și a VII-a C. Din start, proiectul a fost gândit în două etape. Mai întâi au fost fixate poeziile închinate lui Mihai Eminescu de către exegeții literari (poeții despre poeți), iar în a doua etapă, cea de vineri, au fost parcurse viața și opera Poetului pe un fundal muzical adecvat (Balada lui Ciprian Porumbescu, Rapsodia lui George Enescu, muzică de Zamfir și Bocelli, Doina și Ion Aldea Teodorovici).
„Eminescu - poetul național”
Manifestarea a fost „prefațată” de un concurs literar „Eminescu – poetul național”, desfășurat între echipajele claselor a IV-a A și B (înv. Domnica Vicaș și Felicia Cheregi). Concursul s-a desfășurat la biblioteca școlii, și a cuprins o paletă largă de sarcini: date despre naștere și copilărie, de recunoscut titlul poeziei, de completat versuri lacunare, de exemplificat cu poeziile corespunzătoare temei indicate: natură, iubire, țară..., recitare expresivă. Efortul depus și știința manifestată au fost recompensate cu diplome. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Porni Luceafărul”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019