Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Programul cultural-artistic „România, în sărbătoare”

Miercuri, pe scena palatului

Programul cultural-artistic „România, în sărbătoare”

Sub genericul „România, în sărbătoare”, elevii clasei a II-a B, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, îndrumați de inst. Diana Laura Zlibuț, au prezentat, miercuri (26 ianuarie 2011), pe scena Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, în fața părinților, un program cultural-artistic.

În deschiderea programului, recitatorii au îmbrăcat, în premieră, frumoasele uniforme școlare care le-au îmbujorat fețele în prezentarea poeziilor și cântecelor patriotice, prinse în buchetul montajului literar-artistic, intitulat „România e în sărbătoare”. În hol a fost organizată o expoziție culucrări (desene, picturi, colaje și lucrări de artizanat) pregătite în cadrul proiectului educațional „Dulce Românie – suflet românesc”. Până când artiștii și-au înlocuit uniformele cu costumele populare, părinții au fost invitați în hol să admire expoziția.
Sceneta „Moș Ion Roată”și parada portului popular...
Revenind pe scenă îmbrăcați în costume populare tradiționale, micii artiști au prezentat sceneta „Moș Ion Roată”; un grup vocal folcloric de fete a cântat la „La oglindă”, după care, fetele și-au prezentat costumele.
Parada portului popular a stârnit vii aplauze, părinții fiind încântați de spontaneitatea și mișcarea scenică a „țărăncuțelor”. Cea de-a doua surpriză plăcută ne-a oferit-o invitata serii, Antonia Hoza, din clasa a IV-a A. Eleva dnei înv. Domnica Vicaș și-a propus să calce pe urmele dnei Maria Haiduc și ale celorlalți interpreți bihoreni de muzică populară, preluând ștafeta în promovarea folclorului local. Antonia a început să studieze folclorul în cadrul cercului de folclor de la palat, condus de Anamaria Gal, iar când are ocazia, iese pe scenă să se obișnuiască cu microfonul și publicul.
„Astă-seară, ne-am propus prima ieșire pe scenă, prima expoziție, prima îmbrăcare a uniformelor școlare, prima paradă a portului popular și prima înfățișare a grupului folcloric de fete. Deci, numai premiere, în cadrul unui program cultural-artistic prezentat în fața celor dragi, frați părinți și bunici. Fără a emite pretenții de mari artiști, ne-am străduit să emoționăm prin versuri ale marilor noștri poeți; ne bucurăm să purtăm costumele populare tradiționale și să ducem mai departe frumoasele obiceiuri și tradiții ale poporului nostru. Așa după cum ne-am fixat și în cadrul proiectului educațional lansat la nivel național, dorim să cultivăm sentimentul mândriei naționale, prin cunoașterea și promovarea moștenirii culturale, oferindu-le elevilor modele din istorie, literatură, muzică și artă, probând prin fapte de care ei înșiși să fie mândri”, ne-a declarat inst. Diana Laura Zlibuț. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Programul cultural-artistic „România, în sărbătoare”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019