Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Străzi pentru oameni”

Între 16 și 22 septembrie – „Săptămâna mobilității europene 2007”

„Străzi pentru oameni”

În perioada 16 – 22 septembrie 2007, va avea loc a VI-a ediție a „Săptămânii mobilității europene 2007” sub deviza „Străzi pentru oameni”. În această săptămână, cetățenii întregului continent sunt invitați să participe la manifestări care să promoveze modalitățile de transport nepoluante (biciclete, role, mersul pe jos) sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conștientizării populației asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător și sănătății umane.

Aceasta temă încurajazǎ autoritǎțile locale sǎ aloce mai mult spațiu traficului nemotorizat și sǎ regândeascǎ balanța dintre spațiul ocupat de mașini și spațiul verde în vederea îmbunǎtǎțirii calitǎții aerului la nivel local, una dintre problemele majore ale Uniunii Europene și a statelor membre.
n vederea transmiterii unui mesaj pozitiv care sǎ promoveze România printre statele cele mai implicate și interesate în conștientizarea autoritǎților locale și implicit a cetǎțenilor asupra importanței reducerii poluǎrii prin orice mijloace și creșterea calitǎții vieții autoritǎțile locale.  Primǎriile (din orașe și municipii) sunt invitate sǎ se implice activ prin organizarea, la nivel local, a unor activitǎți de promovarea a mijloacelor de transport nepoluante, dezbateri, activitǎți culturale și sportive în aer liber cu participarea cetǎțenilor.
Având în vedere că edițiile anterioare au avut un real succes în rândul țărilor participante și pentru că opinia publică a răspuns favorabil la această inițiativă, este necesar să se întreprindă eforturi suplimentare pentru a încuraja pe termen lung schimbarea comportamentului populației în privința modalităților nepoluante de transport. Managementul mobilității este un element esențial pentru dezvoltarea durabilă a comunităților, fiind o abordare bazată pe parteneriate și instrumente de informare, comunicare, organizare, coordonare și promovare a acțiunilor colective necesare asigurării unui mediu sănătos.
Ziua de 22 septembrie este ziua în care populația din zona urbanǎ este îndemnatǎ sǎ renunțe la deplasarea cu mașina personalǎ în oraș și sǎ foloseascǎ mijloace de transport nepoluante sau chiar mersul pe jos. Îndemnul pentru aceastǎ zi este: „ În oraș fǎrǎ mașina personalǎ!” („ In Town Without My Car!”).
Autoritǎțile locale sunt invitate sǎ se înregistreze ca participanți oficiali pe site-ul : www.mobilityweek.eu și sǎ semneze în Carta Europeanǎ.           .
Programul activitǎților  organizate în județul Bihor  
Activitǎțile dedicate “Sǎptǎmânii mobilitǎții europene“ care se vor desfǎșura în municipiul Oradea sunt organizate de Primǎria municipiului Oradea, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Regia Autonomǎ Transport Local Oradea, și instituții de învǎțǎmânt din municipiul Oradea.
În 18 și 19.09.2007, ora 9.30 – seminar cu tema “Transportul urban între necesar și durabil”, organizat la Primǎria mun. Oradea, Centrul de Asistențǎ Socialǎ, str. Primǎriei, nr. 3
20.09.2007 , ora 12.30 – concurs de desene pe asfalt cu tema “ Strǎzi pentru oameni”, în parcul din zona Cetǎții Oradea (cu participarea elevilor din ciclul primar); precum și distribuire de pliante în municipiul Oradea;
21.09.2007, ora 14.00 - concurs de biciclete și role, pe categorii de vârstǎ, în Parcul Petöfi din Oradea, cu participarea elevilor din ciclul primar și gimnazial;
21.09.2007 - mǎsurarea nivelul de poluare a atmosferei în zona centralǎ a mun. Oradea, cu trafic intens, cu ajutorul autolaboratorului din dotarea A.P.M. Bihor (dacǎ condițiile meteorologice vor permite);
22.09.2007 - mǎsurarea nivelul de poluare a atmosferei în aceeași zona centralǎ a mun. Oradea cu ajutorul autolaboratorului din dotarea A.P.M. Bihor,cu oprirea traficului auto;
22.09.2007, ora 10  - turul orașului cu bicicleta, pe un traseu stabilit: Piața Unirii, Str. Avram Iancu - Str. Armatei Roșii - Str. Universitǎții - Str. Armatei Roșii –   Str. Sucevei – Str. Horea – Parcul 22 Decembrie – Str. Horea – Str. Sucevei - Str. Avram Iancu - Piața Unirii. 
 La Marghita          
Tot în cadrul „Săptămănii mobilității europene”, Primăria municipiului Marghita va organiza următoarele activitǎți:
 - în 17 septembrie
* acțiuni de mediatizare a importanței promovării soluțiilor de transport durabil
* conștientizarea publicului privind impactului transportului urban asupra sănătății populației și asupra mediului înconjurător prin distribuirea materialelor informative  pe str. Calea Republicii. 
- în 22 septembrie  - ,, În oraș fără automobilul meu”
*va fi interzisǎ circulația cu autovehicule pe strada Calea Republicii, de la intersecția cu Aleea Înfrățirii pănă la intersecția cu str. Crișan, între orele 09-15. Pentru cetățeni se recomandă folosirea mijloacele de deplasare nepoluante.
În cadrul -,,Zilele orașului” ( 28-30.09.), se vor desfășura programe destinate”Săptămănii mobilității europene”.
Vineri, 28 septembrie
*acțiuni de mediatizare a importanței promovării soluțiilor de transport durabil și  conștientizarea publicului privind impactului  transportului urban asupra sănătății populației și asupra mediului înconjurător prin distribuirea materialelor informative  pe Calea Republicii;
Concurs - tenis de câmp
 Sâmbătă, 25 septembrie
- la 14.00 – „Fauna și flora din zona Marghita”- simpozion organizat de Asociația  ecologică „Trei copaci„ din Marghita;
- la 17.00 – conferință „Pași spre Europa”
 Duminică, 26 septembrie
 -concurs de role și biciclete pe str.Horea, adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial
 -demonstrație trial pe str. Horea.
ing. Felicia Enache,
consilier principal A.P.M. Bihor

 

Trimite email
miercuri, 8 mai 2024, 19:30:55 Ora de vară a Europei de Est