Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Simpozionul național „Să ocrotim pădurea!”

Marți, 15 martie, la Tinca,

Simpozionul național „Să ocrotim pădurea!”

În cadrul proiectului educațional ,,Să ocrotim pădurea”, Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca organizează, marți, 15 martie 2011, în colaborare cu 18 instituții partenere, simpozionul național „Să ocrotim pădurea!”

ORGANIZATOR: LICEUL TEORETIC ,,NICOLAE JIGA,, TINCA, JUDEÞUL BIHOR
Str. Republicii, nr.36 ATINCA - Bihor, cod poștal 417595 
Telefon/Fax : secretariat 0259-310219 
E-mail: liceul_n_jiga@yahoo.com 
INSTITUÞII PARTENERE
INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEÞEAN BIHOR
CASA CORPULUI DIDACTIC BIHOR
DIRECÞIA SILVICĂ BIHOR
AGENÞIA PENTRU PROTECÞIA MEDIULUI BIHOR
OCOLUL SILVIC TINCA, jud. BIHOR
SOCIETATEA S. C. AUTOMATIC-TELECOM” TINCA, jud. BIHOR
COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE SINCAI" BAIA MARE,  jud. MARAMUREȘ
COLEGIUL NATIONAL "LIVIU REBREANU"  BISTRITA, jud. BISTRIÞA-NĂSĂUD
COLEGIUL NATIONAL "SIMION BARNUTIU" SIMLEUL SILVANIEI, jud. SĂLAJ
COLEGIUL NATIONAL “ GEORGE COSBUC” CLUJ-NAPOCA, jud. CLUJ
COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" SIBIU, jud. SIBIU
COLEGIUL SILVIC GURGHIU, jud. MUREȘ
COLEGIUL TEHNIC "ELISA ZAMFIRESCU" SATU MARE, jud. SATU MARE
GRUPUL SCOLAR "IULIU MANIU" ARAD, jud. ARAD
GRUPUL SCOLAR SILVIC TIMISOARA, jud. TIMIȘ
LICEUL TEORETIC "MIRCEA ELIADE"  REȘIÞA, jud. CARAȘ-SEVERIN
LICEUL TEORETIC "PETRU MAIOR"  OCNA MURES, jud. ALBA
SCOALA GENERALA NR. 3 CODLEA, jud. BRAȘOV
COORDONATOR:  dir. prof. ing. MADEAR VIORICA – ANA
ECHIPA DE PROIECTARE:
dir. prof. ing. MADEAR VIORICA – ANA
dir.adj. prof. ANTON CARMEN MONICA
dir.adj. prof. FRESE DANIELA-responsabil de proiect
prof. CIOCA FLOARE
prof. ENE TEODORA ALINA
biolog TUDUCE ADELA
instit. ORBAN IULIU
ing. BALOGH LUCIAN
LOCUL DESFASURARII: Centrul de documentare al LICEULUI TEORETIC ,,NICOLAE JIGA” TINCA, jud. BIHOR
ORA DESFASURARII: 13.00
ARGUMENT:
Anul trecut am sărbătorit biodiversitatea. S-a vorbit despre specii pe cale de dispariție, s-au organizat campanii de conștientizare.
În 2011, sărbătorim anul internațional al pădurilor și se știe că: pădurile adăpostesc 80% din biodiversitatea terestră, acoperă 31% din suprafața totală de pământ, 1,6 miliarde de oameni depind de păduri pentru a putea trăi.
Un prim pas pe care îl putem face este să citim despre păduri, să ne dăm seama cât de importante sunt pentru noi, iar apoi, să vedem ce putem face pentru a le proteja.
E bine să știm că: fără păduri nu am avea biodiversitate nici în Europa, nici în întreaga lume; sunt anumite activități care amenință munții și ecosistemele; pădurile din Munții Carpați sunt bogate, dar foarte vulnerabile.
SCOP:
Stabilirea de relații de colaborare între instituțiile din țară, în cadrul proiectului de parteneriat educațional „Să ocrotim pădurea”, în vederea constientizării oamenilor asupra importanței ocrotirii pădurilor.
OBIECTIVE:
Atragerea în competiție a unui număr cât mai mare de elevi și cadre didactice, promovarea lucrărilor;
realizarea unui schimb de experiență între cadrele didactice din țară, implicate în acest demers educativ;    promovarea unor mesaje pentru comunitatea din întreaga țară, privind protejarea pădurilor; implicarea comunității locale în derularea acestui demers.
GRUP ÞINTĂ:
La simpozion vor participa:
învățători/institutori din învățământul preuniversitar, profesori de gimnaziu și liceu de toate specialitățile din învățământul preuniversitar, reprezentanți ai A.P.M. Bihor și ai celorlalte instituții partenere, elevi de liceu.
SECÞIUNI:
comunicări științifice ale cadrelor didactice
comunicări științifice ale elevilor
DESFĂȘURAREA
ETAPA DE PROIECTARE   (ianuarie 2011)
*obținerea avizelor necesare implementarii proiectului
*realizarea acordurilor de parteneriat
ETAPA DE MEDIATIZARE
1 februarie – 5 martie 2011
Promovarea proiectului la nivelul școlii și la nivel național pe site-ul www.didactic.ro
ETAPA  DE ÎNSCRIERE ȘI TRIMITERE A LUCRĂRILOR  PENTRU SIMPOZION (1 februarie – 10 martie 2011)
- înscrierea participanților – CADRE DIDACTICE  -  pe baza fișei de înscriere la adresa de e-mail iulius0105@yahoo.com și trimiterea lucrărilor științifice la aceeași adresă
- trimiterea sumei de 10 RON (această taxă va include publicarea lucrărilor pe un CD cu ISBN, trimiterea CD-ului la participanți), prin mandat poștal, la adresa – ORBAN IULIU, str. AVRAM IANCU, nr. 95, loc. TINCA, cod 417595, jud. Bihor
-  înscrierea participanților – ELEVI  -  pe baza fișei de înscriere la adresa de     e-mail fresedaniela@yahoo.com și trimiterea lucrărilor științifice la aceeași adresă (ELEVII PRIMESC DIPLOMĂ.).
ETAPA DE EVALUARE (10 martie – 14 martie 2011)
prelucrarea și postredactarea lucrărilor primite în format electronic
 ETAPA DE SUSÞINERE A LUCRĂRILOR SIMPOZIONULUI  (15 martie 2011)
  *susținerea lucrărilor primite
 *expedierea CD-ului cu ISBN, respectiv a diplomelor online;
CD-ul se trimite prin poștă; diplomele se vor trimite online.
REDACTAREA LUCRĂRILOR
*se va face în format A4, pe o singură parte, scris la un rând, cu margini egale de 20 mm, cu caractere românești, maximum 5 pagini;
*titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat;
*la două rânduri de titlu se va scrie autorul și instituția (Times New Roman 12), la stânga
*la două rânduri sub numele autorului se va începe scrierea textului (Times New Roman 12);
*paginile nu vor fi numerotate.
*bibliografia se va consemna la sfârșitul lucrării;
RELAÞII SUPLIMENTARE
Se pot obține la adresele de e-mail corespunzătoare fiecărei secțiuni iulius0105@yahoo.com pentru cadre didactice, respectiv, fresedaniela@yahoo.com, pentru elevi.

Trimite email
joi, 18 aprilie 2024, 21:46:14 Ora de vară a Europei de Est