Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Revista de psihologie aplicată pentru copii și părinți – „Ioio”

Marți, a fost lansată la sala de ședințe a I.S.J. Bihor

Revista de psihologie aplicată pentru copii și părinți – „Ioio”

Salutăm apariția pe piață a revistei „Ioio”, revistă de psihologie aplicată pentru copii și părinți.

Publicația este scoasă de o echipă de psihologi din cadrul catedrei de Psihologie a Universității din Oradea (psiholog Ioana Tocai – redactor-șef, psiholog Sebastian Șipoș-Gug și dr. psiholog Carmen Bora, coordonați de dr. psiholog Simona Trip; designer – Gomboș Francisc Zoltan; grafică și imagine – Nicola Tania și Tabita Vede; consultanți: Elena Bonchiș, Daniel David și Aurora Szentagotai Tătar (dr. psihologi), revistă elaborată de Centrul de studii și cercetare în consiliere și educație rațional-emotivă și comportamentală.
Lansarea revistei a avut loc marți (15 februarie 2011), la sala mare de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în prezența unui public numeros, alcătuit din cadre didactice din Oradea, dar și din județ.
Ioio” își propune să acceseze universul psihologic al copiilor
În deschiderea manifestării, dna prof. dr. Virginia Tiurbe, directorul Casei Corpului Didactic Bihor, a salutat apariția revistei, pe care o consideră potrivită, bine gândită și bine realizată, ancorată în realitățile copilului, și abordând un domeniu al sensibilității – dezvoltarea emoțională. Despre revistă au vorbit apoi cei care au scris-o: Ioana Tocai și Sebastian Șipoș-Gug, precum și coordonatorul echipei, dna dr. psiholog Simona Trip.
„Ioio” își propune să acceseze universul psihologic al copiilor, prin joc și culoare, folosind ca pretexte preocupări și interese caracteristice vârstei: povești (terapeutice) și jocuri diverse....
Aventurile dragonului Bodo
Numărul de debut cuprinde: povești terapeutice (Legenda unui zâmbet și Jucăriile anului trecut); dezvoltare emoțională (labirintul emoțiilor – Găsește-ți zâmbetul); pagină informativă (primul Crăciun), să ne distrăm (Om de zăpadă fără pereche); ne jucăm și învățăm să ne comportăm (Crăiasa zăpezii – joc de masă); în familie (Prăjiturile zâmbărețe); învățăm acceptarea necondiționată (Aventurile dragonului Bodo: Bodo învață să accepte); să ne imaginăm (Tu ești eroul tău! – joc de imaginație); pentru părinți (Acceptați copilul necondiționat); să colorăm (Personajele conform opiniilor personale); instrucțiuni (pentru jocul de masă).
În numărul 2, va fi abordată dezvoltarea emoțiilor pozitive, povestea „Þara fără soare”...
Program de consiliere, sub forma unui opțional
Colectivul de psihologi își propune să deruleze și un program de consiliere, sub forma unui opțional, cu participarea copiilor, dar și a părinților, sub formă de module (de 2-4 ori pe lună).
Așadar, un program îndrăzneț și o revistă remarcabilă pe care le salutăm, dorindu-le succes și împliniri! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Revista de psihologie aplicată pentru copii și părinți – „Ioio”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021