Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Prima lecție AEL pentru preșcolarii de la Grădinița „Crinul”

Învățăm împreună despre animalele domestice

Prima lecție AEL pentru preșcolarii de la Grădinița „Crinul”

Copiii din grupa mare de la Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea au învățat, marți (22 februarie 2011), despre animalele domestice în cabinetul AEL al Școlii cu clasele I-VIII „Octavian Goga”, împreună cu partenerii lor de proiect din clasa a IV-a A.

În cadrul proiectului „Prieteni mici, prieteni mari”, copiii dnei educatoare prof. Claudia Morar au fost, marți, cu adevărat școlari, alături de elevii doamnei învățătoare profesor Liana Petruța, monitorizați fiind de prof. Ioana-Codruța Cioară. Elevii le citeau sarcinile de lucru de pe monitor, iar ei butonau cu ajutorul tastaturii și mouse-ului pentru a răspunde întrebărilor. Dacă soluția lor era corectă, câinele de pe monitor le zâmbea, dădea din coadă, din urechiușe, îi saluta cu lăbuța, le trăgea din ochi, în semn de aprobare. Așa au parcurs ei o lecție AEL (pentru clasa a V-a) despre câine; nu în întregime, ci doar acele secvențe accesibile nivelului lor de înțelegere. În partea a doua a „lecției”, ei au colorat câinele de pe fișa de lucru, i-au dat un nume și i-au construit o căsuță, tot cu ajutorul prietenilor lor din clasa a IV-a.
La sfârșitul activității, doamna profesor Liana Petruța i-a felicitat și i-a premiat pe preșcolari pentru istețimea și priceperea lor în fața calculatorului. Premiul a fost un desert dulce, neașteptat și bine primit.  
„Cu această activitate de proiect, ne-am propus un nou prilej de socializare, de familiarizare cu activitățile școlare, trezindu-le astfel dorința de a deveni școlari. După cum ați putut vedea, ajutați de elevi și de doamnele profesoare Liana Petruța și Ioana – Codruța Cioară, preșcolarii grădiniței noastre au accesat pe calculator părțile componente ale corpului câinelui, după care au colorat câinele pe fișa individuală de lucru. A fost un nou exercițiu de socializare și prima lor lecție din biblioteca de lecții a cabinetului AEL”, ne-a declarat prof. Maria Cioară, directorul Grădiniței „Crinul”.
Vor confecționa și vor face schimb de mărțișoare
Doamna profesor Liana Petruța și prof. Claudia Morar ne-au vorbit apoi și despre celelalte etape (acțiuni) din cadrul proiectului lor educațional - „Prieteni mici, prieteni mari”.
Următoarele activități se vor derula la început de primăvară, de Mărțișor și 8 Martie, când preșcolarii vor fi gazdele reuniunii, vor confecționa și vor face schimb de mărțișoare, dar și o serbare de Ziua femeii. În aprilie, vor încondeia ouă împreună...
Să mai spunem că la întâlnirea și activitatea emoțională de la Școala „Octavian Goga” au participat și părinți ai preșcolarilor, care au avut ocazia să-și vadă odraslele în ipostaza de școlari. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prima lecție AEL pentru preșcolarii de la Grădinița „Crinul”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 30 noiembrie 2021