Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Femei reprezentative pentru mediul de afaceri, academic, politic și cultural din Oradea

Junior Chamber International Oradea și „Succesul pe tocuri”

Femei reprezentative pentru mediul de afaceri, academic, politic și cultural din Oradea

Asociația Junior Chamber International Oradea – Tânăra Cameră de Afaceri (reprezentată de Ligia Oală – în calitate de coordonator și moderator) a organizat, luni, 7 martie 2011, în Ajun de 8 Martie, la hotel Ramada, un eveniment special dedicat, nu întâmplător, sexului frumos...

Dedicat în exclusivitate femeilor, evenimentul a fost sugestiv intitulat „Succes pe tocuri”, la reuniune fiind invitate femei reprezentative pentru mediul de afaceri, academic, politic și cultural din Oradea spre a împărtăși din experiența personală de-a lungul drumului spre succes.
Prin această nouă inițiativă, organizatorii și-au propus „să aducă în față femei deja consacrate pentru a oferi o sursă de inspirație și a facilita motivarea spre o carieră de succes”. Au fost invitate: Sorina Bradea, Florica Cherecheș, Dana Cigan, Oana Lianu, Carmen Pantiș, Lia Pop și Claudia Vlaș (în paranteză fiind spus, nefiind în localitate la ora respectivă, unii s-au mulțumit să sponsorizeze acțiunea, printre care și directorul executiv al Băncii Transilvania, dna Lucia-Ana Pojoca).
„Cu Oana Lianu se zboară!”  
Gheața a fost spartă de Oana Lianu, care, la scurt timp, avea să se retragă, fiind așteptată la un alt eveniment. Pe ecran i-a fost prezentată, în sinteză, o variantă de CV. În cuvântul său, „prințesa naiului” s-a referit la ingredientele succesului său și la priorități...
Oana a vorbit despre o muncă de Sisif, zeci și zeci de ore de studiu, perseverență, muncă și iar muncă, răbdare și credință în Dumnezeu („fără de care nu plec la drum!”). De la Dumnezeu, darul și harul. Este îndrăgostită de nai și de muzică, prioritară fiind cariera. „Familia este un punct mare de sprijin. Cred că trebuie să existe punctul acela de echilibru! Ca să urmați calea, trebuie să treceți peste orice impediment. Perseverența..., ambiția de fier, cred că aceasta este prima!”
„Dacă te uiți în sus, în sus mergi!”     
Cu acest „copil teribil, un fel de comoară a orașului nostru”, vorba dnei Lia Pop, cu Oana Lianu se zboară”..., iar doamna Lia Pop a „zburat” și a ascultat-o cântând inclusiv în Belgia...
Despre sine, Lia Pop nu vorbește, din modestie, desigur, ca fiind harnică și talentată, deși hărnicia sa se vede și se măsoară la citit. „Pot citi foarte mult. Aici sunt harnică”. Și nu se plânge că nu ar avea ce citi având în vedere că românul s-a născut poet; ba mai mult... „la doi români avem trei poeți, pentru că unul semnează și cu pseudonim”.
„Datorez liceului de la care vin, liceul „Gojdu” foarte mult. M-am simțit o răsfățată. Am fost o răsfățată. Când am terminat liceul  mi-a fost dedicată o pagină în revista liceului...”
Vorbind despre profesori, doamna Lia Pop s-a oprit la un model de profesor, Dorel Tifor – „pe care nu l-am putut egala, pe care nu-l pot egala oricât mă străduiesc...”
Profesorul universitar nu e de acord cu cei care doresc să calce pe urmele altora, Domnia sa ar dori ca fiecare să-și făurească propriul drum în viață, în stil propriu, original. „Nu vă străduiți să călcați pe urmele nimănui. Cred că trebuie să vă uitați foarte sus. Dacă te uiți în sus, în sus mergi!”
„Am o dorință vie de a ajuta!”
„Tocurile mi le-am pus. Nu știu însă ce pălărie să-mi pun. În activitatea profesională port trei pălării...”
Astfel și-a început „discursul” doamna Florica Cherecheș. „În domeniul social, mă lupt să fac mult bine! Ingredientele succesului? Muncește și învață, informează-te! Flexibilitate, multă flexibilitate și adaptabilitate, încredere în foțele proprii, dublată de multă muncă... Trebuie să ne schimbăm dacă toți în jur se schimbă... Am o dorință vie de a ajuta pentru că am o credință personală în Dumnezeu!”
Dacă în activitatea socială face mult bine semenilor, doamna Cherecheș mai vrea să lase ceva bun în urmă... patru copii. Ca o familistă convinsă, Domnia sa ține mult la acest nucleu de bază al societății, care trebuie să fie de calitate. Dacă în familie lucrurile merg bine, atunci avem speranța că și în societate se poate ajunge la armonia pe care ne-o dorim și o visăm fiecare...
Din păcate, la pauză, a trebuit să mă retrag, regretând mult faptul că nu am avut plăcerea să le ascult și pe celelalte invitate ale Ligiei...
Călcând sau nu pe urmele invitatelor, tinerelor din sală li s-au oferit câteva modele și puncte de reper. Mai departe e opțiunea lor. În cele mai multe cazuri, norocul și-l face fiecare cu mâna sa... (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Femei reprezentative pentru mediul de afaceri, academic, politic și cultural din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 1 iunie 2020