Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăvara, sărbătoarea vieții...

De la Școala din Avram Iancu

Primăvara, sărbătoarea vieții...

Motto: „E primăvară, iarăși primăvară!/ Pe fiecare margini de făgaș.../ Și-au scos strămoșii degetele-afară/ De ghiocei, de crini, de toporași...”

Salutați, prieteni, sosirea primăverii!
 Cu pași de raze și lumină, învăluită în mătăsuri foșnitoare, fata cu cosițe aurii a sosit din nou la noi cu speranțe și multe vise de-mplinit, amintindu-ne că an de an învățăm să renaștem, să ne redescoperim și să ne redefinim înmugurind, așteptând înflorirea. Apropierea primăverii aduce căldura. Fiecare pas al ei aduce căldura mai aproape de sufletele noastre. Florile ei vor ameți nopțile cu parfum și culoare, așteptând albine și fluturi și fete să-și așeze parfumul lor în părul despletit...
„Primăvara, duminică a pământului”
An de an, primăvara dăruiește căldura trupului ei mugurilor ce așteaptă răsuflarea-i fierbinte, să fie floare și fruct. Aceasta e menirea ei și e mândră de asta! Dragi prieteni, învățați să înfloriți odată cu primăvara! Universul va deveni ocean de flori..., iar noi vom deveni nemuritori prin rodirea sufletelor noastre...
Împreună cu copiii mei (clasa a IV-a, de la Școala cu clasele I-VIII din comuna Avram Iancu), în cadrul proiectului: „Primăvara, duminică a pământului”, am dedicat această perioadă Primăverii, sărbătorind viața în toată plinătatea sa... Astfel, din lucrușoarele create la orele de abilități, am realizat „Colțul primăverii”, împodobindu-ne sala de clasă și coridorul școlii, la cercul de lectură, am desfășurat o șezătoare cu titlul „Primăvară, colț de rai”, în cadrul căreia am citit poezii și scurte texte dedicate primăverii, copiii înșiși au creat eseuri în care au scos în evidență lupta dintre iarnă și primăvară, au cântat frumusețea naturii în anotimpul ce se-apropie cu pași repezi, au închegat versuri, stângace, desigur, dar valoroase prin simplitatea și sinceritatea lor... De 1 Martie, am descoperit legenda mărțișorului, am învățat să iubim românește, dăruind mărțișoare celor dragi, mărțișoare confecționate tot de noi, în care-am împletit, dincolo de trudă, multă, multă iubire, înțelegând astfel că iubirea ne ajută să nu ne ofilim înlăuntrul nostru, acolo unde doare cel mai tare și că fără iubire, nimic nu suntem... De 8 Martie, alături de colegii noștri mai mari, îndrumați de dna profesoară Caba Ioana, am desfășurat programul artistic intitulat „Mama, flacără veșnică a iubirii necondiționate și dăruirii de sine”. În cântec și vers, cu sufletul rugă, ne-am sărbătorit cele mai dragi ființe ale fiecăruia dintre noi, amintindu-ne că atât cât mai suntem, avem datoria sacră de-a ne pleca cu veșnică recunoștință asupra celei ce ne-a dăruit și ocrotit viața: MAMA!
Mame dragi, Dumnezeu să vă dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă, un răspuns la fiecare întrebare... Învățați să urcați mereu, chiar dacă nu veți întâlni pe drum doar trandafiri... (Anna Cotro)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:25:08 Ora de vară a Europei de Est