Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Plurilingvism: identitate și diversitate”

Timp de trei zile, la Șc. „N. Bălcescu”

„Plurilingvism: identitate și diversitate”

În perioada 23-25 martie 2011, în cadrul proiectului european Comenius „Plurilingvism: identitate și diversitate”, care a debutat în anul 2010, la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” Oradea, s-au desfășurat diverse activități în cadrul schimbului de experiență cu școlile partenere ale instituției orădene.

Timp de trei zile, Școala „Nicolae Bălcescu” a fost gazdă pentru 17 cadre didactice sosite din țările partenere: Spania – țara coordonatoare de proiect, Franța, Italia, Marea Britanie, Finlanda și Turcia.
Scopul acestei întruniri a fost formarea unei strânse interacțiuni între profesori și elevi aparținând unor contexte lingvistice și culturale diferite și înțelegerea diversității culturale a limbilor de circulație europene. De altfel, acestea au fost valorificate din plin, musafirii fiind găzduiți pentru o după-masă de familiile elevilor de la Școala „Nicolae Bălcescu”, pentru o altă percepere, mai apropiată, a României.
Programul întâlnirii, urmând abordarea globală și analitică a proiectului pentru descoperirea unicității și identității proprii ce ne apropie și valorificarea diversității ce ne îmbogățește experiența, a cuprins: ședințe de lucru - prezentări și dezbateri pe baza planului european de integrare a limbilor de largă circulație, aplicații practice - interasistențele la activitățile educative derulate în școală, schimbul de experiență extinzându-se și la nivel de didactică, managementul clasei de elevi și practica pedagogică.
De asemenea, au avut loc vizite și activități la instituții administrative și culturale din regiune: Primăria municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic, alte unități școlare, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, campusul Universității Oradea, Centrul Cultural Francez din municipiul Cluj-Napoca, după cum aveam să aflăm de la directorul școlii, dl prof. Ioan Mocan.
Mărțișoare-mărțișoare
Noi am surprins pe „peliculă” momente de la sosirea oaspeților și primirea lor în cabinetul de limba română „Mihai Eminescu”, unde a avut loc și prezentarea în power point a proiectului, realizată de coordonatorii de proiect.
În mapa cu materiale, gazdele le-au vârât oaspeților câte un mărțișor-surpriză... care a fost primit cu încântare de toți partenerii de proiect. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Plurilingvism: identitate și diversitate”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019