Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Concursul „European Lunch”

Vineri, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea

Concursul „European Lunch”

Centrul de limbi străine „Eurolingva” Oradea a organizat, astăzi, vineri, 28 septembrie 2007, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic, concursul „European Lunch”, de prezentare a diferite sortimente de mâncare din diverse țări europene.

Manifestarea s-a bucurat de o largă participare din partea echipajelor de elevi din numeroase școli gimnaziale și licee din Oradea și județ, dând satisfacție, din start, directorului „Eurolingva, dra Ioana-Cornelia Moț, care a coordonat întreaga activitate.
Scopul declarat al manifestării a fost acela „de a-i aduna împreună pe elevii diferitelor școli”, pentru un schimb de experiență și relații de prietenie, de „promovare a culturii europene prin intermediul limbii engleze”, în cadrul concursului, și de promovare a testărilor și certificărilor ”Eurolingva” – Toefl și Toeic, produse ale E.T.S. din S.U.A. și Bulats, produs al Cambridge University, după cum ne-a declarat directorul „Eurolingva”, dra Ioana-Cornelia Moț.
Manifestarea se înscrie în buchetul de acțiuni desfășurate în „Săptămâna europeană a limbilor moderne”, dorind să le reamintească elevilor faptul că 26 septembrie a fost „Ziua europeană a limbilor străine”, sărbătorită începând din 2001, decretat „Anul european al limbilor străine.”
Show în toată regula!
Prezentarea în fața juriului a feluritelor sortimente de mâncăruri europene pregătite de acasă s-a constituit într-un adevărat show, echipajele dând dovadă de multă imaginație, unii jucând pur și simplu teatru, pentru încântarea asistenței și a juriului. Spectacolul a continuat și mai abitir după jurizare, când unii se serveau din produsele celorlalți: prof. Adina Stancu (de la Lic. T. Greco-Catolic) s-a pricopsit cu spumă de ciocolată de la vecinii lor din Stâncești. Lăzăristele i-au făcut poftele economistului din vecini care trăgea cu coada ochiului la tortul lor european. În bătătura eminescienilor, Alexandra Mihuț „băga puternic la ghiozdan”, iar cealaltă Alexandra (Þenț) își „îndulcea” prietenul … la telefon. Georgiana Ilisie (de la „Don Orione”) a „atentat” la integritatea bucatelor eminescienilor, subtilizând castronul cu totul. „Vedeta” echipajului de la „L. Blaga” făcea reclamă euro-scobitorilor! Ce mai, distracție în toată regula!
Toți concurenții au fost premiați!
Directorul „Eurolingva” și membrii juriului au hotărât ca toți concurenții să fie premiați, apreciindu-se preocuparea deosebită manifestată pentru pregătirea mâncărurilor, calitatea lor, dar și frumoasa prezentare pe care au făcut-o cu toții în limba lui Shakespeare.
Premiile:
Premiul I: Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea (echipajul economiștilor a fost alcătuit din elevii Daniel Roșca, Crina Poinar, Pal Ștefan, plus Răzvan Pop - " cameraman", însoțiți de prof. Nicoleta Nica)
Premiul II: Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" Oradea (Claudia Matei, din sec. XIV, Cristina Mihiș - Miss 1950, Diana Bulzan -2007, prof. Nicoleta Blaj)
Premiul III: Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Oradea (Raluca Lasco, Ioana Nemțanu, Vasile Beazdău, prof. AnitaTanc)
Premii speciale:
1.Cel mai delicios preparat culinar
* Școala cu clasele I-VIII din Stâncești (Andra Bogdan, surioarele Cristina și Alexandra Jurca, prof. Denisa Lucuța)
* Grupul Școlar din Popești - 2 (Andreea Șerban, Andreea Pintiuța, Mlinarcsik Ianka, prof. Alina Ferche)
2.Cel mai aspectuos
*Grupul Școlar din Popești - 1 (Fanya Beatrice, Szabo Bianca, Monica Urs, prof. Alina Ferche)
*Colegiul Național "Mihai Eminescu" Oradea -1 (Alexandra Mihuț, Lelia Bureția, prof. Diana Luncan)
3.Cea mai sofisticată rețetă
*Școala cu clasele I-VIII din Tarcea - 2 (Leonora Marin, Halasz Zolt, Perje Brigitta Henrietta, prof. Szucs Andrea)
*Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 3 (Andrada Terneac, Monica Togor, Alexandra Þenț, prof. Diana Luncan)
4.Cel mai sățios preparat culinar
*Liceul Teoretic "Nicolae Jiga" din Tinca (Ioana Dume, Ioana Leuca, Lidia Bochiș, prof. Ioan Mercea)
*Colegiul Național "Mihai Eminescu" -2 (Dania Salloum, Delia Rebaciuc, Alina-Anca Sigheartău, prof. Diana Luncan)
5.Cel mai tânăr echipaj
*Școala cu clasele I-VIII din Tarcea - 1 (Szilagyi Sandor, Cabai Kitty, Juhasz Kinga Tamara, prof. Madarasz Annamaria)
6.Cea mai frumoasă prezentare
*Școala de Arte și Meserii "George Barițiu" Oradea (Daliana Ianc, Anda Faur, Daniel Breban, Cristian Avram, Florina Fâșie, prof. Ioana Burlău și Valentina Dobai)
7.Cea mai amuzantă prezentare
*Liceul Teologic Baptist "Emanuel" (Alexandru Cosma, Paul Pantea, Olivia Butyer, prof. Claudia Bolcaș)
8.Cel mai îndrăzneț
*Liceul Teologic Greco-Catolic Oradea (Alexandra Maciuc, Denisa Moșincat, Ribana Seutiuț, Mihaela Andor, prof. Adina Stancu)
9.Premiul de popularitate
*Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaș" Beiuș (Alice Crăciun, Gabriel Chețiu, Iosif Groza, prof. Viorica Banciu)
*Liceul "Don Orione" Oradea (Georgiana Ilisie, Alexandru Lucaci, Alexandra Mureșan, prof. Camelia Ene). 
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul „European Lunch”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021