Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”

În perioada 28-30 septembrie la C.N. “M. Eminescu” Oradea

Seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”

În perioada 28-30 septembrie, la sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea se va desfășura seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”, organizat de Inspectoratul Școlar, în parteneriat cu Fundația Life Tineret.

De ce un seminar pe tema educației în Oradea?
Seminarul reprezintă un eveniment extraordinar în care:
se discută despre problemele cu care se confruntă sistemul de educație din comunitatea noastră, se analizează relațiile dintre sistemul de educație preuniversitar și universitar, se identifică modalitățile prin care educația nonformală este complementară cu sistemul de educație formală, se conturează o viziune asupra educației, se inițiază acțiuni pentru ca această viziune să devină realitate, se inițiază un grup de lucru pe probleme de educație care să fie compus din persoane reprezentând diferite instituții și să funcționeze pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Bihor, monitorizând și promovând inițiativele în domeniul educației de la nivelul județului, respectiv identifică probleme și oportunități în aplicarea pe plan local a legilor privind educația.
Acest seminar este o explorare a modului complex în care putem să contribuim la crearea în comunitatea noastră a unui sistem de educație eficient și adaptat la nevoile comunității și ale societății în continuă schimbare.
Cui se adresează?
Dacă lucrați într-o unitate de învățământ preuniversitar sau universitar, într-o instituție publică sau într-o  organizație non-guvernamentală, dacă sunteți parlamentar sau elev,  student sau cadru didactic, părinte sau inspector școlar, profesor universitar sau consilier local, jurnalist sau reprezentant al Federației Patronilor din Bihor, veți fi interesat în această oportunitate de a întâlni și lucra împreună cu oameni din comunitatea noastră interesați în îmbunătățirea sistemului de educație.
Procesul de lucru
Procesul este bazat pe ateliere propuse de către participanții la FORUM, fapt ce permite să ne adresăm nevoilor concrete ale participanților.
Facilitatori experimentați ai Fundației Life vor ajuta ca procesul de lucru din timpul seminarului să fie unul care permite participarea activă și inițiativele din partea tuturor participanților, includerea tuturor perspectivelor asupra învățământului și utilizarea la maximum a pasiunii și energiei celor prezenți. Procesul este unul orientat către analiza concretă a problemelor cu care se confruntă sistemul de educație și către dezvoltarea prin parteneriate de proiecte concrete locale și regionale.
Agenda seminarului:
Vineri, 28 septembrie:
*inregistrarea participanților și prânzul (13.00 – 14.30) 
*deschiderea (14.30 – 15.30)
*ateliere (15.30 – 18.30)
*închiderea (18.30 – 19.00)
Sâmbătă, 29 septembrie
*ateliere de lucru (9.00 – 17.30)
Duminică, 30 septembrie
*ateliere - plan de acțiune (10.00 – 12.00)
*creare Grup de lucru pe educație și evaluare (12.00 – 13.00)
*închiderea seminarului (  13.00 – 13.30)
Condiții de participare:
Persoanele interesate din cadrul instituției (maximum 3)  trebuie să se înscrie pentru a participa la seminar prin trimiterea formularului de aplicație pe e-mail la office@life.org.ro sau prin fax la 0259-427973. Nu există taxă de participare.
Organizatorii acoperă costurile de masă și pauze de cafea.
Locul de desfășurare:
Sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Oradea (Str. Roman Ciorogariu nr.18).
În cazul în care aveți întrebări legate de seminar, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail office@life.org.ro.
prof. Liliana Antonescu, inspector școlar general
prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Seminarul “Viziunea asupra educației din perspectiva comunității”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020