Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

S-Star Fashion&Music (ed. a II-a)

La Grupul Școlar Industrial Șuncuiuș

S-Star Fashion&Music (ed. a II-a)

Recent, în urma unor pregătiri intense, sub conducerea doamnei profesor Livia Straton, consilier educativ, la Grupul Școlar Industrial Șuncuiuș, a avut loc show-ul „S-Star Fashion&Music, ediția a II-a.

Spectacolul a fost unul bine organizat, iar desfășurarea acestuia a decurs perfect. Spre deosebire de anul precedent, concurenții au fost împărțiți în două grupe: A și B. Ambele tabere au avut parte, de asemenea, de fashioniști, dar și de cântăreți, iar acest lucru a menținut competiția la un nivel înalt.
Participanții grupei A au fost: Ramona Coste (V), Paul Lele (VI), Daiana Burduja (VII), Cosmina Onciu (X) și Roxana Socaci (XI), la secțiunea muzică, iar la fashion au candidat următorii: Alex Ardelean (V), Alex Bodea (VI), Dana Petruș și Bianca Iancu (VIII), Ioana Negruț (X).
Grupa B a fost alcătuită din membrii: Andrei Brândaș (V), Iulia Pașcalău și Anda Manea (VIII), Diana Gherle și Ionela Petruș (XI), la secțiunea muzică, iar la fashion au participat următorii: Lavinia Mateaș (V), Lorena Caba și Andreea Cătană (VII), Patricia Bodea și Anca Ianc (VIII).
La prima probă, concurenții din fiecare tabără au fost nevoiți să imite o vedetă, atât la capitolul vestimentar, cât și vocal. Pentru a-și arăta cunoștințele culturale, la proba a doua, participanții au avut de răspuns la întrebări legate de lumea muzicală și cea a modei.
Talentații fiecărei grupe ne-au încântat la proba a III-a, unde au trebuit să continue o melodie aleasă de DJ.
La proba următoare, cântăreților noștri li s-a pretins să fredoneze melodia cerută de DJ, având căștile pe urechi și ajutându-se de celebrul "la,la,la". Ceilalți membri ai grupei trebuiau să recunoască melodia respectivă. Fashioniștii școlii au avut și ei de conceput o ținută pentru trei teme diferite: office, party și school, unde au dat dovadă de mult bun-gust și stil. Artiștii au trecut și ei cu brio peste dificultățile de a cânta a – capella.
O altă probă a constat în observarea greșelilor vestimentare, asigurându-ne că nu vor fi prea repetate în viitor. Membrii fiecărei grupe au trebuit să remarce ce este un „Așa nu!”
Participanții au dat dovadă de multă imaginație și creativitate la proba construirii unei ținute, pornind de la următoarele elemente: eșarfă, tricotaj, albastru.
Aceștia au reușit să respecte întru totul tema, dar și să ne demonstreze că sunt cu adevărat pasionați de modă.
Ultima probă a oferit concurenților un moment de libertate. Fiecare dintre ei și-a ales o probă din domenii artistice diferite: muzică, dans, teatru. Participanții au reușit să ne surprindă din nou!
Concursul s-a încheiat cu un moment muzical care a captat atenția spectatorilor. Concurenții ambelor tabere s-au reunit pentru a performa piesa „You raise meu up”, a celebrei trupe britanice Westlife.
Participanții grupei A au fost câștigătorii, dar toți ceilalți au fost premiați de către juriul nostru.
Organizatorii acestui eveniment mult așteptat, au fost profesorii: Livia Straton, Anca Toderaș, Camelia Bodea și Călin Bodea, cărora vrem să le mulțumim.
Sperăm că vom avea parte și la anul de un show la fel de bine organizat, cu spectatori într-un număr și mai mare, și cu certitudinea de a descoperi noi talente. (Ilinca Straton & Ema Meșter)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:54:22 Ora de vară a Europei de Est