Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premii multe la Olimpiada națională de matematică de la Oradea

Joi, la C.C.S., festivitatea de premiere

Premii multe la Olimpiada națională de matematică de la Oradea

Joi (21 aprilie 2011), a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, festivitatea de premiere a olimpicilor naționali la cea de-a 62-a ediție a Olimpiadei de matematică – etapa națională.

Festivitatea a fost onorată de prezența prefectului județului Bihor, dl Gavrilă Ghilea, iar mai târziu și de dl ing. Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, care a și înmânat un premiu special (un mini laptop) din partea Primăriei Oradea gojdistei Beatrice Cicortaș (eleva dnei prof. Corina Nicoară), cea care a obținut cel mai mare punctaj dintre olimpicii bihoreni.
Premiile concursului „Gheorghe S. Nadiu”
Festivitatea de premiere a început cu înmânarea premiilor la prima ediție a concursului de matematică „Gheorghe S. Nadiu”, organizat de Universitatea Oradea în memoria celui care a înființat departamentul de matematică al Universității, profesor Gheorghe S. Nadiu, care anul acesta ar fi împlinit 70 de ani. Premiile au fost înmânate de fiica regretatului profesor. Curios lucru: printre premianți nu s-a numărat niciun orădean (la clasa a VII-a, pe primele trei locuri s-au situat, în ordine: I, II, III: concurenți din Constanța, Mureș și Iași; la a VIII-a, din Câmpulung, București și Mediaș; la a IX-a, din Târgoviște, Ploiești și Drobeta Tr. Severin; la a X-a, din Sebeș, Craiova și Focșani; la a XI-a, din Ploiești, Botoșani și Târgoviște, iar la a XII-a, din Craiova, Zalău și Tg. Mureș. Nici în cadrul loturilor naționale de seniori și juniori, între cei 25, respectiv 18 olimpici naționali, nu au „încăput” de-ai noștri; cei mai mulți sunt bucureșteni, dar și din Iași, Galați, Râmnicu Vâlcea, Ploiești și Alexandria. Apropo de numărul mare de olimpici din București care fac parte din cele două loturi ale României care ne vor reprezenta țara la competițiile internaționale (respectiv la Balcaniadă), președintele Comisiei centrale, prof. univ. dr. Radu Gologan, de la Universitatea Politehnica din București, a ținut să facă următoarea remarcă „încurajatoare”: „Să știți că nu toți olimpicii din București sunt produse ale Bucureștiului. Mulți sunt din alte localități, dar învață în București, iar pregătirea lor pentru olimpiadă s-a făcut la locul lor de baștină”.
Șerban și Andrei, Beatrice și Radu ne-au adus mențiuni și medalii
Doi gojdiști și doi elevi de la „Dacia” (elevii dlui profesor Florin Nicoară) au obținut medalii, mențiuni și premii speciale pentru lotul olimpicilor bihoreni.
Șerban Cicortaș (din clasa a VII-a de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea) și Andrei Franțiu (tot clasa a VII-a, de la Școala „Dacia” din Oradea) au obținut mențiuni din partea MECTS și medalii de argint din partea Societății de Științe Matematice; Beatrice Cicortaș, din clasa a VIII-a de la C.N. „E. Gojdu” s-a ales cu o mențiune MECTS și o medalie de argint din partea SSM, iar Universitatea din Oradea și Primăria Oradea i-au acordat (elevei dnei prof. Corina Nicoară) câte un premiu special (o cameră digitală foto, respectiv un mini laptop), pentru cel mai mare punctaj obținut dintre toți olimpicii lotului nostru (al Bihorului). Cel de-al doilea elev al dlui profesor Florin Nicoară, Radu Cora, de la Școala „Dacia” a obținut o medalie de bronz din partea Societății de Științe Matematice.
Suntem campioni la organizare!
Ca să ne consoleze și să ne ridice moralul, președintele Comisiei centrale, prof. univ. dr. Radu Gologan, a declarat că organizatorii actualei ediții a etapei naționale a Olimpiadei de matematică se situează pe primele trei locuri în ceea ce privește buna organizare a competiției naționale, din toate punctele de vedere, ba chiar pe primul loc... Aprecierea a fost urmată de aplauzele olimpicilor și profesorilor însoțitori.
Alte premii pentru olimpicii naționali
Așa cum au obișnuit și la celelalte ediții ale olimpiadelor naționale, reprezentanții Franței au înmânat premiile Henri Poincare (4) acordate de Ecole Polytehnique France.
Premiul „Laurențiu Panaitopol”, acordat de Institutul de Matematică și Societatea de Științe Matematice, a fost înmânat de doamna Maria Elena Panaitopol lui Pădurariu Tudor Gabriel (de la C.N. „Grigore Moisil” din Onești, județul Bacău), cu mesajul: „Doresc să iubească la de mult matematica, așa cum a iubit-o și soțul meu!” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premii multe la Olimpiada națională de matematică de la Oradea.    

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019