Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premii multe la Olimpiada națională de matematică de la Oradea

Joi, la C.C.S., festivitatea de premiere

Premii multe la Olimpiada națională de matematică de la Oradea

Joi (21 aprilie 2011), a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, festivitatea de premiere a olimpicilor naționali la cea de-a 62-a ediție a Olimpiadei de matematică – etapa națională.

Festivitatea a fost onorată de prezența prefectului județului Bihor, dl Gavrilă Ghilea, iar mai târziu și de dl ing. Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, care a și înmânat un premiu special (un mini laptop) din partea Primăriei Oradea gojdistei Beatrice Cicortaș (eleva dnei prof. Corina Nicoară), cea care a obținut cel mai mare punctaj dintre olimpicii bihoreni.
Premiile concursului „Gheorghe S. Nadiu”
Festivitatea de premiere a început cu înmânarea premiilor la prima ediție a concursului de matematică „Gheorghe S. Nadiu”, organizat de Universitatea Oradea în memoria celui care a înființat departamentul de matematică al Universității, profesor Gheorghe S. Nadiu, care anul acesta ar fi împlinit 70 de ani. Premiile au fost înmânate de fiica regretatului profesor. Curios lucru: printre premianți nu s-a numărat niciun orădean (la clasa a VII-a, pe primele trei locuri s-au situat, în ordine: I, II, III: concurenți din Constanța, Mureș și Iași; la a VIII-a, din Câmpulung, București și Mediaș; la a IX-a, din Târgoviște, Ploiești și Drobeta Tr. Severin; la a X-a, din Sebeș, Craiova și Focșani; la a XI-a, din Ploiești, Botoșani și Târgoviște, iar la a XII-a, din Craiova, Zalău și Tg. Mureș. Nici în cadrul loturilor naționale de seniori și juniori, între cei 25, respectiv 18 olimpici naționali, nu au „încăput” de-ai noștri; cei mai mulți sunt bucureșteni, dar și din Iași, Galați, Râmnicu Vâlcea, Ploiești și Alexandria. Apropo de numărul mare de olimpici din București care fac parte din cele două loturi ale României care ne vor reprezenta țara la competițiile internaționale (respectiv la Balcaniadă), președintele Comisiei centrale, prof. univ. dr. Radu Gologan, de la Universitatea Politehnica din București, a ținut să facă următoarea remarcă „încurajatoare”: „Să știți că nu toți olimpicii din București sunt produse ale Bucureștiului. Mulți sunt din alte localități, dar învață în București, iar pregătirea lor pentru olimpiadă s-a făcut la locul lor de baștină”.
Șerban și Andrei, Beatrice și Radu ne-au adus mențiuni și medalii
Doi gojdiști și doi elevi de la „Dacia” (elevii dlui profesor Florin Nicoară) au obținut medalii, mențiuni și premii speciale pentru lotul olimpicilor bihoreni.
Șerban Cicortaș (din clasa a VII-a de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea) și Andrei Franțiu (tot clasa a VII-a, de la Școala „Dacia” din Oradea) au obținut mențiuni din partea MECTS și medalii de argint din partea Societății de Științe Matematice; Beatrice Cicortaș, din clasa a VIII-a de la C.N. „E. Gojdu” s-a ales cu o mențiune MECTS și o medalie de argint din partea SSM, iar Universitatea din Oradea și Primăria Oradea i-au acordat (elevei dnei prof. Corina Nicoară) câte un premiu special (o cameră digitală foto, respectiv un mini laptop), pentru cel mai mare punctaj obținut dintre toți olimpicii lotului nostru (al Bihorului). Cel de-al doilea elev al dlui profesor Florin Nicoară, Radu Cora, de la Școala „Dacia” a obținut o medalie de bronz din partea Societății de Științe Matematice.
Suntem campioni la organizare!
Ca să ne consoleze și să ne ridice moralul, președintele Comisiei centrale, prof. univ. dr. Radu Gologan, a declarat că organizatorii actualei ediții a etapei naționale a Olimpiadei de matematică se situează pe primele trei locuri în ceea ce privește buna organizare a competiției naționale, din toate punctele de vedere, ba chiar pe primul loc... Aprecierea a fost urmată de aplauzele olimpicilor și profesorilor însoțitori.
Alte premii pentru olimpicii naționali
Așa cum au obișnuit și la celelalte ediții ale olimpiadelor naționale, reprezentanții Franței au înmânat premiile Henri Poincare (4) acordate de Ecole Polytehnique France.
Premiul „Laurențiu Panaitopol”, acordat de Institutul de Matematică și Societatea de Științe Matematice, a fost înmânat de doamna Maria Elena Panaitopol lui Pădurariu Tudor Gabriel (de la C.N. „Grigore Moisil” din Onești, județul Bacău), cu mesajul: „Doresc să iubească la de mult matematica, așa cum a iubit-o și soțul meu!” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premii multe la Olimpiada națională de matematică de la Oradea.    

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:05:44 Ora de vară a Europei de Est