Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campionatul de fotbal al părinților claselor Step by Step

La Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Oradea

Campionatul de fotbal al părinților claselor Step by Step

La inițiativa părinților elevilor din clasele Step by Step, de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, în luna aprilie, s-a desfășurat campionatul de fotbal al părinților.

O caracteristică a activităților specifice alternativei educaționale Step by Step este implicarea părinților și încurajarea inițiativei acestora în legătură cu crearea unei mici comunități care să acționeze în folosul copiilor.
 În cadrul proiectului educativ „ABC-ul sănătății”, proiect aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și finanțat de Consiliul local Oradea, joi (28 aprilie 2011), s-a finalizat campionatul de fotbal al taților. Meciurile ne-au adus împreună: părinți, învățătoare, elevi, bunici, rude și prieteni ca să trăim emoția fiecărei întâlniri și să ne dovedim nouă înșine că mișcarea este susținătoarea sănătății la orice vârstă. Etapele preliminare s-au desfășurat în curtea liceului, iar semifinala și finala pe teren „neutru”, după cum aveam să aflăm de la dl prof. Andrei Cristea – directorul liceului.
De-acum, este rândul mamelor să se întâlnească pentru a demara acțiuni cel puțin la fel de utile și antrenante.
„Când am primit invitația de a participa la un campionat de fotbal al tăticilor am fost cam sceptic în privința reușitei acțiunii. Dar pentru că venea din partea școlii și pentru că fetița mea își dorea tare mult să fie acolo, m-am prezentat și eu la meci. Și surpriză: am jucat în echipa clasei, am înscris chiar și un gol. Fata mea a fost mândră de așa tătic și de atunci în fiecare zi avem program de exersat cu mingea (ca să fie și ea ca tata). Din punctul meu de vedere această acțiune și-a atins scopul, să îi facă pe copii să îndrăgească mișcarea în aer liber” - Cristian Sabău (tătic).
„Pentru unii (ca mine) care nu am ieșit la fotbal de foarte mult timp, meciurile au fost ca o binevenită cură de mișcare și revigorare fizică. Pentru alții, care au făcut-o și până acum, a fost o ocazie de a-și asuma forțele și talentul, de a le pune la lucru și de a le închega cu ale altora, fiind cu toții provocați să „creștem” la „munca în echipă”.
A cunoaște ceva mai mult oameni noi sau oameni vechi într-un cadru sportiv, a fost o chestie cu care ne-am trezit cu toții și care ne-a îmbogățit pe toți.
A fost plăcut să joci, a fost plăcut să alergi, a fost plăcut să transpiri și a fost plăcut să ai o galerie care să te susțină și să-ți potolească setea la nevoie.
Cred că am avut parte cu toții de momente din categoria celor de care ne vom aminti cu drag, căldură și nostalgie. Momente ce ne-au făcut viața frumoasă, ne-au făcut să simțim că trăim în comparație cu cealaltă categorie de momente și lucruri pe care le trăim zilnic ca pe niște automatisme: muncă, alergare, stres, îngrijorare...
Nu pot să nu mă gândesc deja și să aștept cu nerăbdare ediția a II-a a campionatului din anul următor când sper să trec și eu de la nivelul de încălzire și mișcare fizică la măcar o fărâmă de performanță pe terenul de joc. Doamne ajută! (Stelian Pele)
„Am fost foarte bucuros când echipa clasei noastre a câștigat. Eu împreună cu alți colegi, părinți și cu dnele învățătoare am ținut galerie tăticilor. Mi-a părut rău că nu am ajuns în finală, dar tata mi-a spus că așa e într-un campionat unii pierd, alții câștigă. La următorul campionat tăticii noștri vor juca mai bine și vor câștiga” - Dan Simu (elev).
„Acest campionat de fotbal al tăticilor mi s-a părut o idee foarte bună. Tatăl meu a acceptat să participe alături de alți tătici, iar eu împreună cu colegii de clasă și câteva mame am făcut galerie. Am fost mândră când tata a dat gol. Tatăl meu a fost încântat să participe la acest campionat pentru mine. El venea uneori direct de la serviciu și chiar dacă era obosit a luptat pe teren pentru clasa noastră” - Andreea Simu (elevă).
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Campionatul de fotbal al părinților claselor Step by Step.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:20:14 Ora de vară a Europei de Est