Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 36 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 36 al revistei „OviDan”

Marți, 10 mai 2011, a apărut nr. 36 al revistei „OviDan”.
Ediția conține știri de la Primăria Oradea (Concursul de matematică „Sclipirea minții”) și de la Banca Transilvania (despre creditul rapid fără garanții materiale) ..., fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu gojdistul de argint, Dan Mihai Mercea, care ne-a adus o medalie de argint de la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev” de la Moscova. Că vor unii să audă sau nu și să recunoască, Grupul Școlar „Ioan Bococi” din Oradea este școala de top (de frunte) a județului nostru în ceea ce privește proiectele Comenius și Leonardo; recent, cei de la „Ioan Bococi” au găzduit o nouă reuniune de proiect, la care au participat 65 de profesori și elevi din Portugalia, Letonia, Lituania, Polonia, Grecia, Turcia, Italia și România (Sibiu); în „descifrarea” Legii Educației Naționale, consilierul juridic al Inspectoratului
Școlar Județean Bihor – jr. dr. Ramona Bacter – se oprește la o chestiune „fierbinte”: norma didactică; tot de la Primăria Oradea, am primit detalii legate de Săptămâna Națională a Voluntariatului; în cadrul rubricii „Să scriem corect”, conf. univ. dr. Dumitru Draica ne prezintă formele corecte de plural. Doamna ing. Miorița Săteanu lansează dascălilor bihoreni o nouă invitație: participare la Expoziția „Familia mea fericită”; joi, la Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” s-a desfășurat Gala performanțelor sportive; vineri, la Palat, premierea câștigătorilor Concursului județean „Patimile și Învierea Domnului”; tot vineri, la hotel „Ramada”, Marcel Boloș ne-a vorbit despre teoria haosului,  dinamica neliniară, teoria jocurilor, contagiunea financiară și filtrele Kalman; în cadrul orelor de dirigenție, gojdiștii au parte de seminariile unui educator de sănătate, care îi povățuiește să gândească pozitiv și să ducă o viață sănătoasă; pe bobocii clasei I B și pe partenerii lor din a II-a A, de la C.N. „Iosif Vulcan” îi găsim în două ipostaze, de mici „pompieri și polițiști”; tocmai la Constanța, și-au găsit Alexandru și Timea să devină campioni naționali, la Concursul național Cupa „Dansul valurilor”; în pagina 10, avem un concurs cu premii de nota 10 - „Să învățăm să circulăm corect!” La Școala „D. Cantemir” s-a desfășurat, cu rezultate excelente, „Săptămâna Campaniei Globale pentru Educație”; în diseminarea proiectului, dl prof. dr. Răzvan Vonea ne scrie despre vizita de studiu în Turcia, iar Amalia Hodișan ne invită sâmbătă la un Work-shop, la Hotel Continental Forum; Adrian Crăciunaș ne prezintă în cadrul rubricii sale săptămânale „Rugăciunea”, lui Radu Gyr; cu siguranță că nu ați prea auzit de fenomenul  Raynaud. Doamna doctor Carmen Băloiu  (medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea) ne spune cum apare, cum se manifestă și cum se tratează acest fenomen; Monica Toader și Școala „Avram Iancu” din Oradea au stabilit un record Ovidan: 100 de articole pe ovidan.ro; Ana & Liliana și Garțian Lascu ne-au scris despre două proiecte de-ale economiștilor orădeni de la „Partenie Cosma”; educatoarele Grădiniței „Lotus” au fost în Ungaria, elevii dnei prof. Amalia Farcaș au lansat o punte spre gimnaziu, la „George Coșbuc” s-a serbat „Ziua Europei”, iar studenții orădeni au intrat în febra Festivalului Oradea Student’s Fest. (Ovidiu Dan)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:35:19 Ora de vară a Europei de Est