Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Câștigătorii Concursului de desene „Natura, prietena mea”

Concursul național „Să ocrotim natura”

Câștigătorii Concursului de desene „Natura, prietena mea”

La Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, a avut loc, joi, 12 mai 2011, în Centrul de documentare și informare al școlii, activitatea de premiere a lucrărilor câștigătoare ale Concursului de desene „Natura, prietena mea”, din cadrul Concursului național „Să ocrotim natura”.

Au fost premiate 46 de lucrări dintre cele peste 220 trimise de elevi din toată țara, organizatorii fiind realmente încântați de numărul, dar, mai ales de calitatea lucrărilor elevilor participanți la concurs. Printre câștigători se numără atât elevi din județul Bihor (din Aleșd, Belfir, Bratca, Budureasa, Gepiu, Gurbediu, Nojorid, Oradea, Rîpa, Rieni, Salonta și Vașcău), cât și din București și din județele: Argeș, Bacău, Brașov, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Mureș, Timiș și Tulcea. Printre invitații la festivitate s-au numărat primarul comunei Tinca - dl inginer Teodor Coste, directorul tehnic al Direcției Silvice Bihor - dl inginer Teodor Suciu și dl inginer Madear Moisa Tudorel - șeful Ocolului Silvic Tinca. Fiecare invitat a adresat cuvinte de apreciere la adresa elevilor participanți și a profesorilor coordonatori, îndemnându-i pe aceștia să continue ceea ce au început, pentru a sensibiliza opinia publică, cetățenii țării, să aprecieze și să ocrotească frumusețile și bogățiile date de natură. Doamna director a liceului, prof. Viorica Madear - coordonatoarea proiectului, alături de dra prof. Daniela Frese, au descris pe scurt activitățile proiectului, după care s-au înmânat diplome elevilor din școală prezenți la activitate.
Câștigătorii… pe clase!
Câștigătorii Concursului național de desene cu tema „Natura, prietena mea” sunt următorii:
La clasa I - premiul I : Vereș Claudia din localitatea Bratca, premiul II - Luncan Laviniu din Nojorid, premiul III - Velici Rebeca din Timișoara, iar mențiuni: Moldovan Cristian din Tinca și Dumitrana Delia din Pitești, județul Argeș.
La clasa a II-a - premiul I - Budura Bogdan din Oradea, premiul II -  Ciubota Bogdan din Rieni, premiul III - Novac Claudia din Bratca, mențiuni: Mușet Alexandra din Vașcău și Bodiu Cătălina din localitatea Buciumeni, județul Dâmbovița.
La clasa a III-a – premiul I a fost obținut de eleva Pîslaru Ana-Maria din București, premiul II - Demian Alexandra din Rîpa, jud Bihor, premiul III - Socoșan Maria din Belfir, iar mențiuni Sarca Izabela din Nojorid și Sălăjan Denisa din Tinca.
La clasa a IV-a - premiul I - Guț Sebastian din Tinca, premiul II - Ienciu Elena din Vașcău, premiul III - Balș George din Rieni, iar mențiuni: Bortiș Cătălin din Tinca și Blidar Ionuț din Rîpa.
 La clasa a V-a, lista premianților este următoarea: Maga Patricia din Nojorid – premiul I, Constantinescu-Albert Cosmina din Iași - premiul II, Muller Andreea din Tinca - premiul III, iar mențiuni - Purtan Antoniu Isac din Tinca și Bercea Alexandru din Aleșd.
 La clasa a VI-a, premiul I a fost câștigat de eleva Ciuciu Claudia din Gurbediu, premiul II - Harna Adelina din Rieni, premiul III - Micula Daiana din Rieni, mențiuni: Mladin Ioana din Gurbediu și Ilaș Mădălina din Gepiu.
La clasa a VII-a - premiul I – Dragmea Andreea din localitatea Grădinari, județul Giurgiu, premiul II – Pavel Marina din localitatea Beștere, județul Tulcea, care a primit și mențiune, participând cu două desene; premiul III – Koteleș Johanna din Tinca, mențiune - Dumitrache Codruț din localitatea Rucăr, județul Argeș.
La clasa a VIII-a - premiul I - Tamaș George din Tinca, premiul II - Hagiu Alexandra din localitatea Beștere, județul Tulcea, premiul III - Goina Oana din Budureasa, mențiuni: Vincze Cristian și Burcău Andreea din Tinca.
La liceu - premiul I eleva Gliga Anca din localitatea Gurghiu, județul Mureș, premiul II - Gavriș Manuela din Oradea, premiul III – Cociubei Lavinia din Salonta,  mențiuni: Popa Alexandra Teodora și Unchiș Alexandru din Tinca și  Iordache Mădălina din Târgu Ocna, județul Bacău. (Mădălina Madear)
Felicitări organizatorilor!
Vă felicităm pentru publicarea câștigătorilor!
De obicei, organizatorii concursurilor "se spală pe mâini" comunicând un bilanț sec, un număr total de premii, fără ca cititorii să cunoască cine sunt de fapt câștigătorii...
Iată un exemplu (de nota 10) de cum se finalizează un concurs, făcând cunoscute numele câștigătorilor (inclusiv localitatea)! - Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Câștigătorii Concursului de desene „Natura, prietena mea”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:56:02 Ora de vară a Europei de Est