Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii de la „Betel”, vrednici de toată lauda!

Voluntariatul – un exercițiu de democrație

Elevii de la „Betel”, vrednici de toată lauda!

Voluntariatul este o activitate a cărei importantă a devenit tot mai vizibilă în zilele noastre, presupunând implicarea oamenilor în problemele societății.

Tinerii trebuie să participe la acțiuni de voluntariat, căci doar așa își formează o conștiință socială, învață să se gândească la celălalt, învață căldura relațiilor umane și valoarea prieteniei. Considerăm că școlile și chiar familiile ar trebui să facă  mai multă educație în rândul tinerilor în spiritul unei cetățenii active.
 Această campanie a voluntariatului nu ne-a lăsat indiferenți nici pe noi, elevii și profesorii de la Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea. Prin urmare, am desfășurat, în colaborare cu ASCO - Centrul Unic de Voluntariat Comunitar Oradea, câteva activități cu impact destul de mare în ce-i privește pe beneficiari.
 Marți, 9 mai 2011, elevii claselor a V-a A, a V-a B și a VI-a A, coordonați de către dnele diriginte, Gabriela Chișiu, Codruța Bota și Mihaela Prodescu, au inițiat și au participat la câteva acțiuni de igienizare a spațiilor verzi din jurul liceului și din Parcul Muncitoresc. Tot la acțiune de igienizare, dar vineri, 13 mai 2011, în pădurea Felix, au participat și elevii clasei a IV-a A, coordonați de înv. Daniele Oros. Plini de elan și cu un „desăvârșit” simț civic, înarmați cu mănuși și saci menajeri, elevii și-au făcut datoria, mândrindu-se cu „recolta” lor și cu faptul că s-au dovedit utili în acțiuni de gospodărire a spațiilor verzi și a locurilor de joacă. Fotografiile făcute „la cald” sunt extrem de grăitoare… Elevii au participat cu mult entuziasm, mai ales că au lucrat în echipă și au înțeles că este bine să menții curățenia ca să te poți bucura de priveliștea unei păduri, a unui parc, a unei străzi mult mai curate.
Joi, 12 mai 2011, în cadrul Săptămânii Voluntariatului, doamna profesoară Cornelia Tirla, împreună cu opt elevi de la Liceul Teologic Penticostal „BETEL”, Oradea și-au îndreptat atenția înspre copiii cu probleme neuropsihiatrice din cadrul Spitalului Clinic de Neuro-psihiatrie Infantilă Oradea. Aceștia au petrecut două ore alături de copiii spitalizați, jucându-se cu ei, desenând și oferindu-le câteva produse lactate și de patiserie. A fost un  lucru extraordinar să transmitem iubire și totodată să primim iubire.
Luni, 9 mai 2011, un grup de 12 elevi din clasa a XII-A de la Liceul Teologic Penticostal „Betel”, însoțiți de diriginta lor, prof. Medrea Ana-Camelia, au vizitat copiii din grupa de preșcolari de la Centrul temporar de zi din str. Tr. Lalescu nr. 3. Elevii au socializat cu copiii, au desenat și colorat împreună cu ei, le-au cântat și i-au învățat câteva cântecele pentru copii, iar copiii au fost încântați să-i învețe pe elevi câteva dintre jocurile știute de ei. La final au umflat împreună baloane, iar copiii din Centru au primit mici cadouri de la elevi. Elevii Liceului Teologic au fost foarte încântați de vizită, fiind bucuroși să aducă un zâmbet pe fața micuților și și-au exprimat dorința de a mai veni și altădată în vizită la centru și de a mai participa la acțiuni similare.
Convinși că „dăruind vei dobândi”, elevii clasei a IX-a A, coordonați de dirigintă, prof. Vereș Gabriela, și-au propus, pentru Săptămâna Voluntariatului, pregătirea unor pachete de alimente destinate unor familii mai nevoiașe. Astfel, acțiunea a demarat la începutul săptămânii, când elevii au dat startul colectării de alimente, pentru ca joi să le împacheteze și să stabilească cui le vor distribui. Activitatea s-a bucurat de un real interes din partea elevilor, aceștia văzând în ea oportunitatea de a veni în sprijinul unor semeni mai puțin „favorizați” de soartă, de a te implica în viața comunității. Nimic nu se compară, au concluzionat ei, cu sentimentul de împlinire pe care îl trăiești când vezi că cineva se bucură de ceea ce faci tu. (Gabriela CHIȘIU)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii de la „Betel”, vrednici de toată lauda!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:08:31 Ora de vară a Europei de Est