Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Gala premianților - 2011”

Vineri, în cadrul Zilelor Colegiului Național „I. Vulcan”

„Gala premianților - 2011”

De luni până vineri (23 - 27 mai 2011), la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea s-a desfășurat un program special, dedicat „Zilelor școlii”, cuprinzând un buchet de activități cu impact, menite să declanșeze energii creatoare și să bucure elevii și cadrele didactice...

Din seria manifestărilor, vom aminti: Ziua Porților Deschise - pentru vizitarea școlii și prezentarea ofertei școlare; Concursul interjudețean de chimie „Noi și chimia”, concurs tradițional ajuns la a XVI-a ediție, și la a doua etapă interjudețeană, la care au participat 35 de echipaje, din patru județe; lansare de carte  – „Poeți orădeni”, traduși în limba franceză de 10 dintre membrii cercului de franceză, condus de prof. Gheorghe Iuliu Tileagă; promovarea valorilor culturii locale – personalitatea lui Iosif Vulcan (patronul spiritual al colegiului)…
Gala premianților - 2011 avea să încheie în mod fericit manifestările „pedagogiștilor” orădeni, cu premierea celor mai titrați elevi ai școlii, olimpici naționali și județeni, laureați a numeroase concursuri județene și naționale.
Cabinetul de documentare și informare al colegiului s-a umplut la ora adevărului cu olimpici, precum și parte din dascălii care i-au pregătit, ajutându-i să urce pe podiumul de premiere. Preț de mai bine de o oră, directorul prestigiosului colegiu național orădean, doamna profesor Simona Martin, a înmânat diplome elevilor merituoși și profesorilor acestora.
Lista eminențelor cenușii a fost deschisă de șeful de promoție al absolvenților, un „pedagogist” numai de 10, pentru că Bogdan Gîrdan (din a XII-a C) a absolvit clasele I-XII cu media generală 10, un „fenomen” rarism. El este și deținătorul premiului I la etapa județeană și participare la națională la Olimpiada Științele Pământului, precum și premiul II la etapa județeană la matematică și participare le etapa finală; Adela Martin (din a IX-a D), l-a urmat, într-un fel, pe Bogdan la Științe pentru juniori, ocupând locul II la județeană și participare la națională, precum și mențiune le etapa județeană a Olimpiadei de chimie; și lista continuă în acest mod cu încă 47 de poziții, Daria Lele (olimpică la română), Gabriela Soporan (la latină), Lovassy Cseh Tamas (la maghiară), Valentina Rebaciuc, Denisa Ionescu și Melinda Larisa Molnar (toate trei la spaniolă), Ana Piț, Cabai Kitti și Delia Rîpan (la pedagogie), Andreea Sotoc, Miko Anita și Kallai Krisztina (la psihologie), Hevesi Reka Noemi (la religie romano-catolică), Oana Leah (la chimie și desen), Andrea Borbely (la română), Mihai Dobai (la geografie), Corina Alungi (la germană), Denisa Judeu (la educație tehnologică), Oana Opriș, Scrypnyk Ioana, Bianca Butuc și Daria Lele (la cultură civică), Alexandru Lucaciu (la fizică și mate), Iulia Toderici (la istorie), Codruța Popa (la desen), Benedek Renata și Denisa Ionescu (la limba latină), Ruzsa Antonia și Cristian Rad (la educație tehnologică), Anca Pandrea, Roxana Urdea, Diana Berghian și Daniela Trip (toate patru la pedagogie), Raluca Negruț (la psihologie), Alexandra Gheran (la română, mate și chimie), Bianca Popuș, Diana Opriș și Dan Abigail (toți trei la română), Alexandru Chereji (la fizică), Florin Pașcu (la chimie), Raluca Ile, Celina Popa și Larisa Petrița (spaniolă), Szappanos Lorant Imre (la religie romano-catolică), Kanalas Brigitta și Vincze Zoltan (ambii la limba și literatura maghiară).
Gala s-a încheiat cu o „ședință” foto: multe poze de grup, elevi-profesori, elevi-elevi, urmată de un „meniu” dulce! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Gala premianților - 2011”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:38:20 Ora de vară a Europei de Est