Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

1 Iunie – o zi specială la Școala din Sînmartin

Proiectul „Jertfă din iubire”

1 Iunie – o zi specială la Școala din Sînmartin

Cea de-a treia activitate din cadrul proiectului educațional „Jertfă din iubire” a fost programată anume, marți (31 mai 2011), în Ajunul Zilei Copilului. Sub genericul „Un cântec, un zâmbet pentru copilărie”, elevii claselor I B de la Școala din Sânmartin, îndrumați de înv. Laura Ban și a III-a A (înv. Violeta Dicu) au prezentat un moment emoționant închinat Măriei sale, Copilul, iar îndrăgitul profesor de muzică, dna Loredana Pantea, a pus paie pe foc cu grupul său de chitariști și soliști – „Acorduri de chitară”.

Invitații speciali ai celor din Sînmartin au fost „sogunii” orădeni. Elevii din a XI-a și a XII-a G (estetică), îndrumați de prof. Simona Bot și Crișan Csilla, au prezentat oferta educațională în fața elevilor din clasa a VIII-a după care i-au invitat la demonstrații de manichiură și coafură; lor li s-a alăturat înv. Ramona Bala, cu cosmetică pentru clasele VII–VIII.
Arc peste timp
Deosebit de emoționată a fost întâlnirea între generații, organizată de clasa a V-a A și dirigintele lor, doamna prof. Elena Știubea, care și-a invitat trei foști elevi de calitate: Roxana One (gojdista), masterand Nicolae Bot și prof. de franceză, dna Claudia Ruțaș. Fiecare a fost interesant în felul său prin modul de prezentare și mesaj, dar parcă Roxana s-a apropiat mai tare de public, grație vârstei și experienței pe care a făcut-o: erupția (spectaculoasă) a unui vulcan.
Copiii totali din a V-a A au pregătit un adevărat regal numai al lor: un carnaval de măști, karaoke și dans, alături de îndrăgita lor dirigintă, Elena Știubea, care le face toate poftele și împreună cu profa de muzică, Loredana Pantea, de aceeași factură sufletească și dăruire. Alături de cele două „amfitrioane”, au evoluat, pe aceeași coardă sensibilă, prof. de religie, Traian Bot, Georgeta Dărăban, Ramona Bala, precum și dna prof. de biologie, Florica Moldovan, autor de lucrări, alături de dna Elena Știubea. Cele două autoare ne-au reținut atenția cu lucrarea „Rezervația naturală pârâul Pețea” – lucrare trimisă la Simpozionul internațional de ecologie „Verde înseamnă viață”, de la Iași.
Surprizele dulci
Și cum de la asemenea sărbătoare a copilăriei nu puteau lipsi tocmai surprizele dulci, părinții celor din a V-a s-au înființat în sala de clasă cu o expoziție culinară de-ți lăsa gura apă. Ne-am convins de faptul că regula nu poate fi alta decât: la asemenea copii minunați, nu poți găsi decât niște părinți extraordinari!
Cu bunătăți de tot felul, muzică pe gustul tuturor și voie bună cât încape, de la mic la mare, am avut o superbă sărbătoare, care cu greu s-a stins, cu o „porție” de karaoke, alături de membrii grupului de chitariști „Acorduri de chitară”., care își făceau, astfel, încălzirea pentru Beiuș. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 1 Iunie – o zi specială la Școala din Sînmartin.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019