Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

1 Iunie – o zi specială la Școala din Sînmartin

Proiectul „Jertfă din iubire”

1 Iunie – o zi specială la Școala din Sînmartin

Cea de-a treia activitate din cadrul proiectului educațional „Jertfă din iubire” a fost programată anume, marți (31 mai 2011), în Ajunul Zilei Copilului. Sub genericul „Un cântec, un zâmbet pentru copilărie”, elevii claselor I B de la Școala din Sânmartin, îndrumați de înv. Laura Ban și a III-a A (înv. Violeta Dicu) au prezentat un moment emoționant închinat Măriei sale, Copilul, iar îndrăgitul profesor de muzică, dna Loredana Pantea, a pus paie pe foc cu grupul său de chitariști și soliști – „Acorduri de chitară”.

Invitații speciali ai celor din Sînmartin au fost „sogunii” orădeni. Elevii din a XI-a și a XII-a G (estetică), îndrumați de prof. Simona Bot și Crișan Csilla, au prezentat oferta educațională în fața elevilor din clasa a VIII-a după care i-au invitat la demonstrații de manichiură și coafură; lor li s-a alăturat înv. Ramona Bala, cu cosmetică pentru clasele VII–VIII.
Arc peste timp
Deosebit de emoționată a fost întâlnirea între generații, organizată de clasa a V-a A și dirigintele lor, doamna prof. Elena Știubea, care și-a invitat trei foști elevi de calitate: Roxana One (gojdista), masterand Nicolae Bot și prof. de franceză, dna Claudia Ruțaș. Fiecare a fost interesant în felul său prin modul de prezentare și mesaj, dar parcă Roxana s-a apropiat mai tare de public, grație vârstei și experienței pe care a făcut-o: erupția (spectaculoasă) a unui vulcan.
Copiii totali din a V-a A au pregătit un adevărat regal numai al lor: un carnaval de măști, karaoke și dans, alături de îndrăgita lor dirigintă, Elena Știubea, care le face toate poftele și împreună cu profa de muzică, Loredana Pantea, de aceeași factură sufletească și dăruire. Alături de cele două „amfitrioane”, au evoluat, pe aceeași coardă sensibilă, prof. de religie, Traian Bot, Georgeta Dărăban, Ramona Bala, precum și dna prof. de biologie, Florica Moldovan, autor de lucrări, alături de dna Elena Știubea. Cele două autoare ne-au reținut atenția cu lucrarea „Rezervația naturală pârâul Pețea” – lucrare trimisă la Simpozionul internațional de ecologie „Verde înseamnă viață”, de la Iași.
Surprizele dulci
Și cum de la asemenea sărbătoare a copilăriei nu puteau lipsi tocmai surprizele dulci, părinții celor din a V-a s-au înființat în sala de clasă cu o expoziție culinară de-ți lăsa gura apă. Ne-am convins de faptul că regula nu poate fi alta decât: la asemenea copii minunați, nu poți găsi decât niște părinți extraordinari!
Cu bunătăți de tot felul, muzică pe gustul tuturor și voie bună cât încape, de la mic la mare, am avut o superbă sărbătoare, care cu greu s-a stins, cu o „porție” de karaoke, alături de membrii grupului de chitariști „Acorduri de chitară”., care își făceau, astfel, încălzirea pentru Beiuș. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 1 Iunie – o zi specială la Școala din Sînmartin.  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:13:01 Ora de vară a Europei de Est