Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul cu premii nr. 5

„Să învățăm să circulăm corect” (VI)

Concursul cu premii nr. 5

1.Cum se traversează corect drumurile publice?
a.Oblic față de axa acestora
b.Perpendicular pe axa acestora
c.Oricum, dacă în acel moment nu circulă autovehicule.

2.Cum trebuie să traversați drumul și să vă feriți de accidente atunci când sunteți chemat de un coleg aflat pe celălalt trotuar?
a.Așteptați trecerea mașinilor și traversați în pas vioi pe direcția unde se află colegul
b.Traversați în fugă trecând imediat printre mașinile aflate în mers
c.Vă deplasați până la cea mai apropiată trecere pentru pietoni, vă asigurați temeinic și traversați în pas vioi.
3.Un copil de vârstă preșcolar, singur fiind, vi se adresează să-l ajutați să traverseze strada. Cum procedați?
a.Îl însoțiți în traversare pe la cea mai apropiată trecere marcată pentru pietoni
b.Îl întrebați de ce vrea să traverseze și unde vrea să meargă
c.Îl însoțiți până la domiciliu și rugați politicos părinții ca altă dată să nu-l mai lase singur pe stradă.
 
Răspundeți, alegând variantele corecte la cele trei întrebări.
Așteptăm răspunsurile voastre pe adresa: ovidanm@yahoo.com
Nu uitați să ne scrieți:
Numele și prenumele vostru, localitatea, școala, clasa, telefonul (la care vă putem contacta).
Despre premii
Se vor acorda câte trei premii I, II și III, constând în sume de bani, cupe și diplome, precum și mențiuni, în diplome.
 
Astăzi, despre...
Conduita preventivă
Prin conduită preventivă se înțelege a te comporta corect și prudent în orice împrejurare.
A preveni înseamnă a anticipa producerea unui accident și a lua imediat măsurile corespunzătoare pentru evitarea acestuia.
Conduita preventivă, deci prudența, nu e sinonimă cu mersul încet, pentru că și acesta poate crea pericolul producerii unor accidente.
Așadar, a te comporta preventiv din punctul de vedere al vitezei nu înseamnă nici a merge încet, nici a merge repede, ci în siguranță, așa cum permit condițiile concrete de drum și de vreme.
A conduce preventiv nu înseamnă numai adaptarea vitezei la condițiile concrete ale circulației, ci și a gândi pentru alții. Aceasta presupune să prevezi, să anticipezi ce vor face cei din jurul tău și în funcție de aceasta să iei măsurile corespunzătoare, să te ferești în primul rând pe tine. În spiritul omeniei, care trebuie să ne caracterizeze pe toți, trebuie să acordăm ajutor atunci când e nevoie celorlalți participanți la trafic, pentru prevenirea unor situații periculoase.
Ca elevi mai mari trebuie să fiți exemplu de comportament corect și preventiv în deplasările pe drumurile publice, îndemnându-i și pe ceilalți elevi să se comporte la fel.
Așadar, oricare dintre cei ce folosesc drumurile publice trebuie să circule cu prudență, preventiv, să gândească în permanență la ce vor face partenerii de drum într-o anumită împrejurare și să-și ia din timp măsurile adecvate pentru a evita implicarea în accidente.
prof. Virgil Matei,
Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș

Trimite email

sâmbătă, 8 mai 2021