Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Absolvenții gimnaziști gojdiști au confirmat...

Au pornit două clase și au absolvit trei

Absolvenții gimnaziști gojdiști au confirmat...

Vineri (10 iunie 2011), la festivitatea absolvenților de gimnaziu, directorii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea (Viorel Mititean și Viorel Chirilă – director adjunct) s-au declarat mulțumiți de rezultatele obținute de absolvenții celor trei clase de-a VIII-a.

În clasa a V-a au pornit la drum doar două clase, dar uite că au absolvit trei. Misterul avea să ni-l dezvăluie dl director Viorel Mititean. „În casa a V-a erați doar două clase, iar pe parcurs, numărul vostru a sporit, astfel încât datorită solicitărilor, am fost nevoiți să înființăm și clasa a VII-a C. Am realizat această suplimentare cu emoții nefiind siguri că cei nou veniți vor rezista solicitărilor și exigențelor școlii noastre. Din fericire, dragi elevi din clasa a VIII-a C, v-ați acomodat repede și ați devenit gojdiști autentici. În anii de gimnaziu ați acumulat cunoștințe fundamentale din domeniul științei, literaturii sau artelor care vă vor fi de mare folos în ciclul liceal. V-ați format diverse competențe și deprinderi de muncă intelectuală, de investigare științifică a fenomenelor, care vă vor fi utile la disciplinele științifice din programa de liceu. Efortul vostru de învățare își va arăta roadele la viitorul examen de evaluare națională, unde sperăm să obțineți  note foarte bune...”
Atât dl director, cât și diriginții celor trei clase (prof. Mioara Pogan, Nicoleta Sârca și Dorina Iova) aveau să evidențieze, să felicite și să premieze elevii, începând cu șefii de promoție (care au încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media generală 10). E vorba despre Octavian Duminică (din a VIII-a A), Diana Costa și Alexandra Popa (din a VIII-a B). Chiar dacă nu au absolvit cu 10, foarte mulți au obținut medii foarte mari, apropiate de 10: 9,98 - Bianca Guler; 9,95 - Cristian Butiri; 9,92 – Lara Ardelean, Iulia Tohotan, Diana Măduța și Khel Elias (din VIII-a A). Aceiași elevi se numără și printre olimpicii de aur ai colegiului (Cristian Butiri – la chimie și matematică, Lara Ardelean și Khel Elias – la franceză, la fel și Anca Mariș, Mihai Duma și Alex Popa, iar Ștefana Moroianu – la germană... Dar lista olimpicilor clasei a VIII-a este mult mai lungă (ea depășește 10 poziții).
La clasa a VIII-a B, dna prof. diriginte Nicoloeta Sârca a înmânat nenumărate medalii unor copii excepționali, precum cei doi șefi de promoție - cu 10 (Diana Costa și Alexandra Popa), urmați de Bianca Ignat, Claudia Holhoș, Beatrice Cicortaș, Cezara Vaida, Ioana Perneș... Și aici lista olimpicilor și sportivilor care au obținut rezultate de excepție depășește 10 poziții: Diana Costa, Beatrice Cicortaș, Richard Ardelean, Teodora Marta, Alexandra Popa și Cezara Vaida, Ioana Bologa, Cocoș Luca, Cătălin Ban, Ioana Perneș, Larysa Boșca...
„Școala și educația fac diferența”
Și la a VIII-a C, doamna profesor Dorina Iova a ținut să sublinieze mediile mari obținute de cei 23 de absolvenți (media generală a clasei – 9, 24), Hălălai Tudor Andrei – 10, Furko Franceska Andrea – 9,82, Agut Maria Hristina – 9,79; cei trei premianți fiind urmați de patru elevi cu mențiuni, cu medii de 9,76 și 9,73: Artenie Andrada Cristina, Bejan Dumitru Radu, Bulzan George Andrei și Cârciumaru Cristina, iar următoarea mențiune (M3) este Baneș Jessie Ruxandra (9,64)...
Reprezentatul părinților, doamna Sabău, avea să sublinieze faptul că la   „Gojdu”, școala și educația fac diferența. Să iubiți școala, să iubiți educația. Destinul vostru este modelat de această școală, de acest colectiv minunat de cadre didactice...”
Vom încheia aceste rânduri despre absolvenții gimnaziști gojdiști cu cuvintele de duh pe care le-am reținut din intervenția dnei profesor Mioara Pogan (citând un părinte): „Te-am iubit destul de mult încât să fac totul pentru tine!” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Absolvenții gimnaziști gojdiști au confirmat... 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:55:37 Ora de vară a Europei de Est