Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tinere talente la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 Oradea

Fluturi mici și mari au dat școlii mai multă culoare

Tinere talente la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 Oradea

Moto: Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată!”

Copilăria este acea lume plină de miracole, nespus de uluitoare, e inima tuturor vârstelor, atât pentru dascălii, cât și pentru elevii Școlii cu clasele I-VIII nr. 16 , care au fost purtați pe meleagurile feerice ale acesteia, marți, 31 mai 2011, la discoteca No Problem.
Acolo, sub îndrumarea dlui director, prof. Mircea Gârba, a dnei dir. adj. Smaranda Burcă și a celorlalte cadre didactice , fluturi mici și mari ai școlii noastre au alergat din floare-n floare, dându-i școlii mai multă culoare.
Astfel, programul a fost deschis de gâzele plăpânde din clasele I A, B, C (înv. Luca Otilia, Torjoc F. , Hirțe M.) care au cântat (1 Iunie, Flori de lotus) și au dansat . Tot în pași de dans, dar pe culmi mărețe, ne-au ridicat cele două perechi (Lorincz Alexandru- Pentek Tunde și Lupu Andreea - Doboș Raul – campioni naționali). L-am avut printre noi și pe marele cântăreț Michael Jackson, interpretat fiind de Vasarhely Erik – III E și de Kiss Mark – IV D.
De asemenea, am avut onoarea de-ai avea printre noi pe niște campioni la Karate tradițional și la taekwon-do (Luca Andrei - antrenor Vancea Pavel și CS King - Do) care ne-au făcut câteva demonstrații, apoi a fost break dance, dans modern - III E, VII E; VIII D, muzică clasică la orgă, chitară (Higzed Erik, Nicoleta Burcă, Cseke Ștefan, Boroș - prof. Szabo Maria), dans latino (V A, V B), muzică ușoară  (Diandra Bila -VIII C, Man Olimpiu -IV A, Alexa Bercea – II B, Paula Ardelean –VII A, Briana Cotuna -IV D, Balint Richie -VIII B, Talida Pâtru – VIII A ), dans popular ( III A - înv. Panc Maria), demonstrație cu mingea de baschet (Mihai Feflea - IV A).
Nu în ultimul rând, vreau să amintesc de scenetele desfășurate  pe parcursul acestui program The Dentist (VI A-prof. Violeta Roman), La scăldat și Calul bălan  (VA - prof. Ursan Dorina), Un pedagog de școală nouă (cercul de teatru - prof. Furtoș Daniela, prof. Bîdiliță Florina), care cu farmecul și cu umorul specific acestora au încântat publicul.
Cu siguranță că 31 mai va fi de acum înainte considerată zi de sărbătoare pentru Școala cu clasele I-VIII nr. 16, ziua școlii fără nume, dar cu renume, deoarece elevii s-au calificat în finala din 9 iunie 2011. Întrecerea urmând să aibă loc între cele două școli finaliste: Școala cu clasele I-VIII nr. 16 și Școala „Avram Iancu”. (Ursan Dorina)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:01:45 Ora de vară a Europei de Est