Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Avem ce învăța de la un lider și formator de campioni!

Dlui profesor Virgil Matei - Premiu de excelență!

Avem ce învăța de la un lider și formator de campioni!

Timp de șase săptămâni, dl profesor Virgil Matei (director adjunct al Grupului Școlar Industrial din Șuncuiuș) ne-a ținut în priză și în șah cu concursul cu premii „Să învățăm să circulăm corect!”, găzduit de ovidan.ro și revista OviDan.

Ieri (miercuri, 15 iunie 2011), în Cabinetul de documentare și informare al Colegiului Național „Iosif Vulcan”, a avut loc premierea câștigătorilor concursului.
În stil de mare lider al unor elevi campioni județeni (și nu numai) la concursurile de circulație, dl profesor Virgil Matei a pregătit premii peste toate așteptările: câte trei premii I, II și III, constând în cupe, medalii, diplome și bani, la fiecare din cele nouă premii, diplome și medalii pentru concurenții liceeni reprezentativi și diplome de recunoștință pentru dascălii care au îndrumat și mobilizat elevii...
Pentru modul admirabil în care a organizat, desfășurat și finalizat acest concurs, se cuvine să-i acordăm distinsului profesor Virgil Matei Premiul de excelență, cu felicitări și mulțumiri!
Din partea gazdelor, am fost onorați de prezența la festivitate a doamnei profesor Kosa Andrea – consilierul educativ, și a elevilor din clasele I A (prof. Maria Donca) și a II-a B (prof. Marioara Dronca).
Domnul profesor a felicitat concurenții pentru variantele de răspuns selectate la cele 15 întrebări. Elevul Pentea Nicholas de la C.N. „I. Vulcan” (clasa I A) avea să obțină cel mai mare punctaj din concurs (14 răspunsuri corecte din 15).
Celelalte două premii I (cu cupe și medalii de aur, diplome și bani) au fost cucerite de Ratan Luca Răzvan și Puie Mircea; pe locul al doilea s-au clasat: Popovici Gheorghe Octavian, Mesaroș Mihai Alexandru și Luncan Ștefania (premiați cu cupe, diplome, medalii de argint și bani); pe locul al III-lea, s-au situat, la egalitate de puncte, șapte concurenți. În urma tragerilor la sorți, trei au obținut cupe, medalii de bronz, diplome și bani (Popa Andrada, Moise Bianca Paula și Clonda Ana), iar ceilalți patru, mențiuni (diplome – locul III: Rusca Eduard, Buzle Marcus, Pipa Sergiu și Vasile Ioana). Toți premianții sunt elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan”. Diplome de participare (cu medalii) au obținut liceenii: Alexandra Filimon – de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” și Csillag Mihai Cristian – de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, precum și elevii Ruxandra Soltănel și Casian Stirbe (de la Școala „Dacia”); 20 de diplome de participare au obținut: elevi din clasele a IV-a D, a IV-a A și a III-a A, de la C.N. „I. Vulcan”, iar diplomele de recunoștință au fost acordate profesorilor: Maria Donca, Adriana Puie, Angela Clonda, Diana Zlibuț și Georgeta Tifor.
Domnule profesor Virgil Matei, vă mulțumim pentru lecția pe care ne-ați dat-o în organizarea și premierea câștigătorilor. Vorba unei doamne profesor: „Elevii noștri sunt obișnuiți ca de la concursuri să se aleagă doar cu diplome! La așa ceva nu ne-am așteptat. Se vede clasa de lider de campioni a domnului profesor Virgil Matei! Felicitări!” Am citat-o pe doamna profesor Adriana Puie. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Avem ce învăța de la un lider și formator de campioni!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021