Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Avem ce învăța de la un lider și formator de campioni!

Dlui profesor Virgil Matei - Premiu de excelență!

Avem ce învăța de la un lider și formator de campioni!

Timp de șase săptămâni, dl profesor Virgil Matei (director adjunct al Grupului Școlar Industrial din Șuncuiuș) ne-a ținut în priză și în șah cu concursul cu premii „Să învățăm să circulăm corect!”, găzduit de ovidan.ro și revista OviDan.

Ieri (miercuri, 15 iunie 2011), în Cabinetul de documentare și informare al Colegiului Național „Iosif Vulcan”, a avut loc premierea câștigătorilor concursului.
În stil de mare lider al unor elevi campioni județeni (și nu numai) la concursurile de circulație, dl profesor Virgil Matei a pregătit premii peste toate așteptările: câte trei premii I, II și III, constând în cupe, medalii, diplome și bani, la fiecare din cele nouă premii, diplome și medalii pentru concurenții liceeni reprezentativi și diplome de recunoștință pentru dascălii care au îndrumat și mobilizat elevii...
Pentru modul admirabil în care a organizat, desfășurat și finalizat acest concurs, se cuvine să-i acordăm distinsului profesor Virgil Matei Premiul de excelență, cu felicitări și mulțumiri!
Din partea gazdelor, am fost onorați de prezența la festivitate a doamnei profesor Kosa Andrea – consilierul educativ, și a elevilor din clasele I A (prof. Maria Donca) și a II-a B (prof. Marioara Dronca).
Domnul profesor a felicitat concurenții pentru variantele de răspuns selectate la cele 15 întrebări. Elevul Pentea Nicholas de la C.N. „I. Vulcan” (clasa I A) avea să obțină cel mai mare punctaj din concurs (14 răspunsuri corecte din 15).
Celelalte două premii I (cu cupe și medalii de aur, diplome și bani) au fost cucerite de Ratan Luca Răzvan și Puie Mircea; pe locul al doilea s-au clasat: Popovici Gheorghe Octavian, Mesaroș Mihai Alexandru și Luncan Ștefania (premiați cu cupe, diplome, medalii de argint și bani); pe locul al III-lea, s-au situat, la egalitate de puncte, șapte concurenți. În urma tragerilor la sorți, trei au obținut cupe, medalii de bronz, diplome și bani (Popa Andrada, Moise Bianca Paula și Clonda Ana), iar ceilalți patru, mențiuni (diplome – locul III: Rusca Eduard, Buzle Marcus, Pipa Sergiu și Vasile Ioana). Toți premianții sunt elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan”. Diplome de participare (cu medalii) au obținut liceenii: Alexandra Filimon – de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” și Csillag Mihai Cristian – de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, precum și elevii Ruxandra Soltănel și Casian Stirbe (de la Școala „Dacia”); 20 de diplome de participare au obținut: elevi din clasele a IV-a D, a IV-a A și a III-a A, de la C.N. „I. Vulcan”, iar diplomele de recunoștință au fost acordate profesorilor: Maria Donca, Adriana Puie, Angela Clonda, Diana Zlibuț și Georgeta Tifor.
Domnule profesor Virgil Matei, vă mulțumim pentru lecția pe care ne-ați dat-o în organizarea și premierea câștigătorilor. Vorba unei doamne profesor: „Elevii noștri sunt obișnuiți ca de la concursuri să se aleagă doar cu diplome! La așa ceva nu ne-am așteptat. Se vede clasa de lider de campioni a domnului profesor Virgil Matei! Felicitări!” Am citat-o pe doamna profesor Adriana Puie. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Avem ce învăța de la un lider și formator de campioni!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:17:50 Ora de vară a Europei de Est