Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Să duceți mai departe bunul renume al școlii!”

Vineri, absolvenții gojdiști la C.C.S.

„Să duceți mai departe bunul renume al școlii!”

Aflați „la un moment de cumpănă”, vorba dlui profesor Viorel Mititean – directorul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, absolvenții gojdiști s-au adunat, vineri (17 iunie 2011), pentru premiere, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

În prezidiu, au luat loc șefii de promoție, Dan Mercea – cel mai titrat olimpic dintre cei peste 180 de absolvenți gojdiști, alături de diriginții claselor și bărbații din fruntea colegiului, directorul Viorel Mititean și directorul adjunct, dl prof. Viorel Chirilă.
De fiecare dată, la momentele festive importante ale școlii, dascălilor și elevilor gojdiști li se alătură cu mult drag dl profesor Dorel Tifor, fostul lor director, precum și primarul Oradiei, dl ing. Ilie Bolojan – absolvent de „Gojdu”.
În cuvântul său, dl director Viorel Mititean a îndemnat absolvenții să ducă mai departe bunul renume al școlii, să fie recunoscători familiilor, să dovedească o înțelegere superioară a tot ce li s-a oferit pe băncile școlii din partea dascălilor și părinților, să rămână călăuziți de spiritul gojdist care le cere să dovedească faptul că sunt cei mai buni în profesia aleasă, să arate mai multă omenie, chibzuință și dragoste pentru acest neam, să ia aminte la faptul că „bogăția unora strivește demnitatea celor din jur”, să fie cumpătați în toate, să ne reprezinte cu cinste țara peste hotare, știindu-se că foarte mulți gojdiști ajung să studieze peste hotare...
„Locul românilor este în România!”
„Absolvenții de la „Gojdu” fac parte din elita statului român”, a ținut să sublinieze dl primar Ilie Bolojan. Chiar dacă foarte mulți gojdiști își desăvârșesc pregătirea în străinătate, dl primar i-a îndemnat să se întoarcă acasă, pentru că „locul românilor este în România!”
Profesorul de Limba și literatura română, dl Dorel Tifor este, întotdeauna, pregătit să-și sensibilizeze auditoriul. La sărbătoarea celei de-a 47-a promoții (incluzând-o și pe cea proprie), pornind de la frumoasa poveste (cu a dărui și a-ți vedea sufletul... întruchipat de EMINESCU), Domnia sa le-a urat absolvenților să reușească să-și vadă sufletul, iar acesta să fie mare și bun..., învingând astfel toate greutățile... spre stele!
Vraja stârnită de cei trei vorbitori a fost întreținută de dna profesor Mioara Niță și de ceilalți diriginți, iar absolvenții au ținut să puncteze și ei, făcând o emoționantă radiografiere, în vers și cânt, a frumoaselor momente petrecute împreună în anii de liceu. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Să duceți mai departe bunul renume al școlii!”

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:26:06 Ora de vară a Europei de Est