Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Note de la 1 la 10, la educație fizică... germană și română!

La concursul de titularizare, în județul Bihor

Note de la 1 la 10, la educație fizică... germană și română!

Cei trei generali ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. Dorel Luca – inspectorul școlar general și cei doi generali adjuncți, prof. Nicolae – Marcel Ungur și prof. Hajnal Kery, s-au întâlnit, ieri (marți, 19 iulie 2011), cu reprezentanții presei pentru a prezenta rezultatele concursului de titularizare, înaintea depunerii contestațiilor.

Inspectorul școlar general, dl prof. Dorel Luca, avea să prezinte situația pe discipline de învățământ, evidențiind numărul de candidați, dar și procentul, făcând comparație cu edițiile din 2009 și 2010 ale respectivului concurs.
Din cele 1.069 de lucrări, 1.064 au fost notate, iar cinci au fost anulate (la istorie, religie și trei la limba franceză), datorită faptului că prezentau semne distinctive, inclusiv numele candidatului, în afara spațiului destinat pentru semnarea lucrării. Candidații (autorii celor 1.064 de lucrări) au obținut note de la 1 la 10; nota 1 (curat) la educație fizică și sport, iar 10 - de trei ori, la română (Ionuț Valentin Roman din Inand), la germană - ca limbă modernă (Octavia Floriana Popa din Oradea), respectiv la consiliere psihopedagogică (Liana Mariana Gal din Marghita). Lista posturilor titularizabile cuprinzând doar 130 de catedre și fracțiuni, s-ar putea să nu ofere satisfacție nici chiar celor trei candidați de nota 10, în sensul de a nu prinde un post pe măsură în localitatea de domiciliu; nemaivorbind de ceilalți 25 la sută dintre candidați care au obținut note peste 7 și care astfel pot emite pretenții să obțină un post pe care să se poată titulariza. Așadar, pe cele 130 de posturi titularizabile, se vor „bate”, în cadrul ședințelor publice, nu mai puțin de 263 de candidați, care au obținut note de la 7 la 9.99, plus cei trei candidați de 10. Peste 300 de candidați (366) s-au aflat sub linia de plutire (de la 1 la 4.99); 435 au obținut note de la 5 la 6.99, ei putând obține un post de suplinitor, dacă vor mai rămâne, după repartizarea celor cu note peste 7.
Cei 147 de absolvenți  2011 au obținut note între 1.20 și 9.30
Să mai spunem că la actuala ediție a concursului din totalul candidaților, 147 sunt absolvenți din 2011, care au obținut note între 1.20 și 9.30. „Pe ei i-au dezavantajat, într-un fel, subiectele de metodică, în sensul că ei nu au experiența didactică a celor care predau de ani de zile la clasă”, a ținut să precizeze inspectorul școlar general.
Și în acest an, ca și la edițiile anterioare, cei mai mulți candidați au fost la educatoare (142, la secția română, din care 31 cu note peste 7), învățători (98, din care 16 cu note peste 7), la engleză (88, din care 18 cu note peste 7), la română (106, din care 39 cu note peste 7), matematică (94 din care doar 23 cu note peste 7 – „deși la matematică, subiectele au fost foarte ușoare”, după cum a ținut să sublinieze inspectorul general Dorel Luca, dumnealui fiind de specialitate).
Dacă la actuala ediție, 26 de candidați au luat note de la 1.00 la 2.00, tot 26 au luat note și la polul opus, de la 9.00 la 9.99. Dacă la matematică, subiectele au fost foarte ușoare, după cum s-a spus, la istorie au fost mai dificile, după aprecierea inspectorului de specialitate, prof. Elisaveta Roșu.
Pe profesori nu i-a speriat ministerul cu cele două camere de supravegheat amplasate în fiecare sală, cum greșit au susținut unii ziariști, care însă nu au discutat cu candidații și cu organizatorii concursurilor. Subiectele (cu grade diferite de dificultate) au fost cele care au influențat direct rezultatele. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Note de la 1 la 10, la educație fizică... germană și română!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 iunie 2019