Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi” (ed. a III-a)

Acorduri finale

Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi” (ed. a III-a)

În această vacanță de vară, Uniunea Femeilor în colaborare cu unități de învățământ din zona Rogerius și Oncea au organizat pentru elevi tabăra de vară, denumită generic: „Ceata lui Pițigoi”.

Proiectul este în al treilea an de implementare și considerăm că rezultatele scontate și aprecierile copiilor, ale părinților și cadrelor didactice implicate justifică necesitatea și oportunitatea continuării acestui proiect și în vacanța de vară a anului viitor, dar poate și înființarea altor centre în alte zone - cartiere pentru a cuprinde școlari și preșcolari și din alte unități de învățământ.
Scopul organizării taberei a fost de a socializa elevii din unitățile de învățământ din cele două cartiere apropiate (Rogerius și Oncea), precum și a elevilor proveniți din diferite orașe (țări) aflați în vacanță la rude (bunici);
elevii rămași singuri acasă să nu fie cooptați în diferite grupuri dubioase, să nu vagabondeze pe străzi sau să-și petreacă toată ziua în fața calculatorului sau televizorului, vizionând filme cu acțiuni nerecomandate sau interzise elevilor.
Așadar, ne-am propus să oferim elevilor pe timpul vacanței de vară alternative de petrecere a timpului în mod plăcut, distractiv, de învățare a unor elemente de educație social – civică, cunoașterea, aprecierea și respectarea atitudinilor individuale de către colectivitatea clasei, colaborare în cadrul colectivității pentru eliminarea fenomenelor de violență verbală și fizică.
Grupul țintă i-a cuprins pe cei nesupravegheați, ai căror părinți sau aparținători erau plecați la serviciu.
Tabăra s-a desfășurat în perioada 4 iulie – 5 august 2011, între orele 10.00 și 13.00.
Ca în fiecare an, gazda taberei a fost Școala cu clasele I-VIII „Ion Bogdan” (director - prof Surla Ioan Corneliu).
Deschiderea oficială a taberei a fost programată pe 6 iulie, la Școala „Ion Bogdan”, iar festivitățile de încheiere au avut loc vineri, 5 august, la Era Shopping Center.
Activitățile din tabără au fost susținute  într-un cadru ocupațional, fiind coordonate de cadre didactice membre ale Uniunii Femeilor Bihor Oradea. Participarea elevilor în tabără și toate activitățile au fost derulate gratuit, iar cadrele didactice și coordonatorii de proiect s-au oferit să desfășoare voluntar activitățile în tabără.
La activitățile zilnice, foarte bogate și variate, au participat 67 de copii, școlari și preșcolari. Ei au fost îndrumați de 17 cadre didactice.
 Organizatorii taberei au invitat autoritățile locale și reprezentanții instituțiilor vizitate pentru a asista la momentul artistic oferit de participanții la tabără și pentru a le oferi diplome de onoare, mulțumindu-le astfel pentru colaborare (parteneriat).
La serbare s-au prezentat multe cântece, în mai multe limbi, precum și dansuri moderne („Dansul umbreluțelor”, „Dansul panglicilor colorate”); pițigoii au pregătit și câteva scenete („Greierele și furnica”, „Roboțelul strica tot”, „Fetița mamei cea cuminte”, „Prostia omenească” și „Punguța cu doi bani”. În sceneta cu punguța... actorii au fost marionetele (păpușile) confecționate de ei din ziare și rebuturi textile, paie, mărgele și gablonțuri.
La festivitate, organizatorii taberei au înmânat diplome de participare elevilor, premianților la concursul de șah „Cupa taberei”, dar și unităților vizitate (cuprinse în programul taberei). La manifestarea de final au fost prezenți reprezentanți din partea Inspectoratului de Poliție al județului Bihor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Sindicatului „Forum” și Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Diplomele de onoare au fost înmânate de directorul taberei, prof. Nela Axinte. Þinem să evidențiem contribuția deosebită a tuturor cadrelor didactice participante la actuala ediție a taberei: Denes Melinda (coordonator asistent), Iorga Doina, Eugenia Drăgoi, Mariana Lucaciu, Mariana Ungur, Strete Mihaela, Bot Daniela, Iliescu Doina, Angela Șandor, Crețu Alin și Bogdan Axinte.
Alături de copii și cadrele didactice au lucrat, tot voluntar, trei studente Ștef Raluca, de la Facultatea de Științe Socio - Umane (specializarea Sociologie), Pop Camelia și Barbălată Anca. Din partea gazdelor, doamna Delia Felechianu (coordonator evenimente de la Era Shopping Center) a oferit participanților la tabăra de vară dulciuri (atât copiilor, cât și cadrelor didactice).
Miorița SĂTEANU
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi” (ed. a III-a).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 1 iunie 2020