Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi” (ed. a III-a)

Acorduri finale

Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi” (ed. a III-a)

În această vacanță de vară, Uniunea Femeilor în colaborare cu unități de învățământ din zona Rogerius și Oncea au organizat pentru elevi tabăra de vară, denumită generic: „Ceata lui Pițigoi”.

Proiectul este în al treilea an de implementare și considerăm că rezultatele scontate și aprecierile copiilor, ale părinților și cadrelor didactice implicate justifică necesitatea și oportunitatea continuării acestui proiect și în vacanța de vară a anului viitor, dar poate și înființarea altor centre în alte zone - cartiere pentru a cuprinde școlari și preșcolari și din alte unități de învățământ.
Scopul organizării taberei a fost de a socializa elevii din unitățile de învățământ din cele două cartiere apropiate (Rogerius și Oncea), precum și a elevilor proveniți din diferite orașe (țări) aflați în vacanță la rude (bunici);
elevii rămași singuri acasă să nu fie cooptați în diferite grupuri dubioase, să nu vagabondeze pe străzi sau să-și petreacă toată ziua în fața calculatorului sau televizorului, vizionând filme cu acțiuni nerecomandate sau interzise elevilor.
Așadar, ne-am propus să oferim elevilor pe timpul vacanței de vară alternative de petrecere a timpului în mod plăcut, distractiv, de învățare a unor elemente de educație social – civică, cunoașterea, aprecierea și respectarea atitudinilor individuale de către colectivitatea clasei, colaborare în cadrul colectivității pentru eliminarea fenomenelor de violență verbală și fizică.
Grupul țintă i-a cuprins pe cei nesupravegheați, ai căror părinți sau aparținători erau plecați la serviciu.
Tabăra s-a desfășurat în perioada 4 iulie – 5 august 2011, între orele 10.00 și 13.00.
Ca în fiecare an, gazda taberei a fost Școala cu clasele I-VIII „Ion Bogdan” (director - prof Surla Ioan Corneliu).
Deschiderea oficială a taberei a fost programată pe 6 iulie, la Școala „Ion Bogdan”, iar festivitățile de încheiere au avut loc vineri, 5 august, la Era Shopping Center.
Activitățile din tabără au fost susținute  într-un cadru ocupațional, fiind coordonate de cadre didactice membre ale Uniunii Femeilor Bihor Oradea. Participarea elevilor în tabără și toate activitățile au fost derulate gratuit, iar cadrele didactice și coordonatorii de proiect s-au oferit să desfășoare voluntar activitățile în tabără.
La activitățile zilnice, foarte bogate și variate, au participat 67 de copii, școlari și preșcolari. Ei au fost îndrumați de 17 cadre didactice.
 Organizatorii taberei au invitat autoritățile locale și reprezentanții instituțiilor vizitate pentru a asista la momentul artistic oferit de participanții la tabără și pentru a le oferi diplome de onoare, mulțumindu-le astfel pentru colaborare (parteneriat).
La serbare s-au prezentat multe cântece, în mai multe limbi, precum și dansuri moderne („Dansul umbreluțelor”, „Dansul panglicilor colorate”); pițigoii au pregătit și câteva scenete („Greierele și furnica”, „Roboțelul strica tot”, „Fetița mamei cea cuminte”, „Prostia omenească” și „Punguța cu doi bani”. În sceneta cu punguța... actorii au fost marionetele (păpușile) confecționate de ei din ziare și rebuturi textile, paie, mărgele și gablonțuri.
La festivitate, organizatorii taberei au înmânat diplome de participare elevilor, premianților la concursul de șah „Cupa taberei”, dar și unităților vizitate (cuprinse în programul taberei). La manifestarea de final au fost prezenți reprezentanți din partea Inspectoratului de Poliție al județului Bihor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Sindicatului „Forum” și Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Diplomele de onoare au fost înmânate de directorul taberei, prof. Nela Axinte. Þinem să evidențiem contribuția deosebită a tuturor cadrelor didactice participante la actuala ediție a taberei: Denes Melinda (coordonator asistent), Iorga Doina, Eugenia Drăgoi, Mariana Lucaciu, Mariana Ungur, Strete Mihaela, Bot Daniela, Iliescu Doina, Angela Șandor, Crețu Alin și Bogdan Axinte.
Alături de copii și cadrele didactice au lucrat, tot voluntar, trei studente Ștef Raluca, de la Facultatea de Științe Socio - Umane (specializarea Sociologie), Pop Camelia și Barbălată Anca. Din partea gazdelor, doamna Delia Felechianu (coordonator evenimente de la Era Shopping Center) a oferit participanților la tabăra de vară dulciuri (atât copiilor, cât și cadrelor didactice).
Miorița SĂTEANU
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi” (ed. a III-a).

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 03:22:47 Ora de vară a Europei de Est