Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

ICR Stockholm participă la Stockholm Fringe Fest

În luna august

ICR Stockholm participă la Stockholm Fringe Fest

ICR Stockholm este prezent în această lună la Stockholm Fringe Fest (Stoff), un festival internațional dedicat artelor spectacolului în cele mai inedite manifestări.

În perioada 24-27 august, dar și în săptămâna de dinainte, cunoscută drept „Pre-Stoff”, orașul va fi gazda a 264 de artiști din 41 de țări ce vor prezenta 80 de spectacole de teatru, dans, instalații, lucrări video, operă, film experimental, circ, performance și spectacole de stradă.
Sâmbătă, 20 august 2011, Institutul Cultural Român de la Stockholm prezintă la sediul său situat în Orașul Vechi premiera internațională a spectacolului I Am Myself, realizat de Catrinel Catană și Cosmin Manolescu. Spectacolul este un maraton de 12 ore (în intervalul orar 12.00 și 24.00), adaptat special pentru spațiul institutului. Premiera a avut loc în luna iulie la București, într-o cameră a Hotelului InterContinental, fiind remarcată de România Liberă, ArtAct Magazine și Dilema Veche.
I Am Myself este un spectacol-instalație despre limite, ce pune în discuție individul și societatea, relațiile inter-umane și problemele vieții contemporane - identitatea culturală, memoria, limita între realitate și ficțiune, alienarea individului și dependențele omului contemporan. Trailer-ul spectacolului este disponibil aici. I Am Myself este o co-producție a Fundației Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial și a Centrului Național al Dansului București, în colaborare cu ICR Stockholm. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) și al Asociației 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe.
 Un alt spectacol cu componentă românească din cadrul festivalului Stoff este Connection Failed, o producție a companiei réaltympanica, din care fac parte Ioana Păun, Renate Gaspar și Robert Redmer. Connection Failed se desfășoară în zilele de 25, 26 și 27 august într-una dintre puținele spălătorii publice din Stockholm, Elittvätten. Spectacolul vorbește despre emigrare, adaptare și fricțiune socială. Personajele sunt trei emigranți din Londra (o româncă, un german și o portugheză), iar publicul are căști prin care aude un soundtrack perfect sincronizat cu acțiunea live din spălătorie. Trailer-ul spectacolului poate fi vizionat aici. Spectacolul Connection Failed este prezentat în cadrul festivalului cu sprijinul ICR Stockholm și British Council.
 Detalii despre program pe site-urile www.rkis.se și www.stockholmfringe.com.
Raluca Mihu

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:59:09 Ora de vară a Europei de Est