Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Campusul școlar e doar un vis frumos!”

Sanitarul se mută, Economicul bate pasul pe loc!

„Campusul școlar e doar un vis frumos!”

Luni (29 august 2011), am ieșit pe teren să vedem cum se pregătesc școlile pentru începerea noului an școlar, cunoscând faptul că anul școlar începe, pentru dascăli, la 1 septembrie, chiar dacă elevii încep cursurile, de obicei, în 15 septembrie. Anul acesta, prima zi de școală pentru elevi, va fi luni, 12 septembrie.

Elevii și dascălii Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea abia s-au mutat (de un an) pe Calea Clujului, în clădirea Școlii „Alexandru Roman”, că trebuie să plece și de aici, în Campusul școlar, care se ridică lângă Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, campus care „e în febra Facerii” – un șantier de șantier, unde a fost ridicată doar o clădire cu 24 de săli, după cum aveam să aflăm de la dl prof. dr. Ioan Corba (încă director al Colegiului economiștilor). „Campusul școlar e doar un vis frumos!  După cum se vede, aici avem doar o clădire cu 24 de săli de clasă. Unde sunt cele 15 garsoniere, căminul (internatul și cantina cu 300 de locuri), sala de sport, terenurile de sport, cel de-al doilea corp de clădire? Toate lipsesc cu desăvârșire la ora începerii noului an școlar! Când le vom avea? Doar când va veni Guvernul cu banii”, conchide domnul director.
La vechiul sediu, economiștii au eliberat localul spre a le crea front de lucru sanitarilor să preia spațiul și să ocupe clădirea. „Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” s-a organizat exemplar și s-a mutat în procent de 70 la sută. Îi felicităm! Noi batem pasul pe loc pentru că în campus încă se lucrează, iar noi nu ne putem muta. Nu ne ducem decât dulapurile și birourile, pentru că vom primi mobilier nou (mese și scaune noi). Am trimis femeile de serviciu să facă curățenie”, ne-a spus doamna Viorica Barnoș, administratorul colegiului. Dl ing. Florin Kalmar nu e încântat deloc de noile cabinete de informatică, cu prize insuficiente. „18 prize de curent, plus 9 de internet, sunt insuficiente pentru 27 de calculatoare. Priza pentru internet este plasată lângă priza de curent, ori nu e normal și corect; ele trebuiau plasate la o distanță de cel puțin o jumătate de metru. În sălile de clasă, prizele de curent sunt plasate sus, la o înălțime de doi metri. Ca să le putem folosi va trebui să adaptăm prelungitoare, supraîncărcând astfel rețeaua...”
Așadar, mutarea economicului în campus este total nepotrivită, din moment ce tot nu au spațiu mai mult decât pe Calea Clujului, nu au sală de sport, cantină și internat...
Dar, zarurile au fost aruncate. În locul lor se mută Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”, care preia și clasele Școlii „Alexandru Roman”. Prin absorbție, „Alexandru Roman” dispare, așa după cum a dispărut și „Andrei Mureșanu”, anul trecut. Tot din toamnă nu vom mai vorbi de școala „George Coșbuc”, clasele primare de la secția română, trecând la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.
Prin urmare, noul an școlar va începe cu tot felul de probleme și cu multe noutăți pentru elevii orădeni... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Campusul școlar e doar un vis frumos!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020