Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


„Sfaturi mari pentru cei mici!”

Reguli de autoprotecție

„Sfaturi mari pentru cei mici!”

Sub îndrumarea polițiștilor de prevenire, copiii bihorenilor au învățat prin joc, principalele reguli de autoprotecție.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Bihor, în parteneriat cu reprezentanții Orășelului copiilor din municipiul Oradea au desfășurat, în perioada 7 iulie – 8 septembrie 2011, un curs estival de prevenire a criminalității, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani.
Activitățile, intitulate sugestiv „Sfaturi mari pentru cei mici”, au fost desfășurate în fiecare zi de joi, în intervalul orar 10.30 – 13.00, în incinta Orășelului copiilor și au avut ca scop informarea copiilor și părinților cu privire la măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării tinerilor.
Tematica prezentată de polițiști în cadrul întâlnirilor cu copiii, părinții sau bunicii acestora a cuprins aspecte referitoare la grupul de prieteni, influențe pozitive și negative asupra grupului sau individului, răspunderea penală a minorilor, faptele antisociale săvârșite în mediul școlar, despre violență, agresiune și prevenirea accidentelor rutiere și, totodată, recomandări pentru prevenirea disparițiilor de copii.
Pe parcursul desfășurării activităților au fost proiectate filme educativ – preventive, care să contribuie la dezvoltarea unui comportament preventiv.
Peste 300 de copii au participat, în perioada de referință, la activitățile derulate de polițiștii bihoreni alături de parteneri, context în care au fost distribuite 1.200 de materiale cu caracter preventiv, pliante, fluturași, broșuri și alte materiale cu caracter educativ – preventiv: orare cu recomandări preventive, brățări cu mesaje preventive, pixuri inscripționate etc.
Copiii au fost implicați în numeroase concursuri de desene cu tematică rutieră, de perspicacitate și de cunoaștere a semnificației indicatoarelor rutiere.
Peste 200 de părinți și bunici prezenți la activitate au fost informați cu privire la principalele reguli pe care trebuie să le discute cu copiii pentru a preveni victimizarea acestora sau implicarea în fapte de natură antisocială.
Joi, 8 septembrie, a avut loc ultima activitate desfășurată în Orășelul copiilor în cadrul proiectului preventiv „Sfaturi mari pentru cei mici!”, în cadrul căreia polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor au organizat un concurs de biciclete pentru cei mici.
Toți copiii participanți la cursul estival au fost răsplătiți cu premii de către polițiștii bihoreni și partenerii de program. (Alina Dinu)

 

Trimite email

marţi, 30 noiembrie 2021