Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A 85-a serie de „boboci”

În bătrânul colegiu al economiștilor

A 85-a serie de „boboci”

Lume multă și bună, luni (12 septembrie 2011), la deschiderea cursurilor noului an școlar la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea; oficialități, cât la zece școli!

„Îmi doresc... să sporim capacitatea ei de a forma valori...”
Din pură curiozitate sau din alte raționamente (fie și profesionale sau politice), oficialitățile locale și județene „s-au înghesuit” la inaugurarea primei clădiri din cadrul mediatizatului Campus școlar orădean (senatorul Cornel Popa, prefectul județului – dl Gavrilă Ghilea, primarul și viceprimarul Oradiei – ing. Ilie Bolojan și Gheorghe Carp, prof. Nicolae Ungur – inspector școlar general adjunct al I.S.J. Bihor, omul de afaceri Viorel Micula...).  
„Bine ați venit la acest emoționant moment al festivității de inaugurare a noului sediu al Colegiului Economic și de deschidere a cursurilor noului an școlar 2011-2012.
Însuflețiți mereu de elanuri spre o viață nobilă și creatoare, îndemnurile noastre, ale profesorilor, se perpetuează într-o succesiune firească, în care cuvintele frumoase își dispută cu putere realitățile vieții. În anul acesta școlar stau în fața noastră a 85-a serie de „boboci”. Bine ați venit în cadrul acestui bătrân liceu care a dat atâtea generații valoroase de absolvenți care azi au devenit fie personalități publice, fie conducători de firme și instituții. Toate aceste realități ale timpurilor, aflându-se sub semnul valorilor umane, vor suporta confruntarea cu timpul, care va reprezenta barometrul cel mai exact al dimensiunii realizărilor noastre. Acum, în prag de debut al anilor de liceu, noi, profesorii, sfetnicii eterni ai viitorului vostru, dorim să vă „implantăm” încrederea în capacitatea lustruită de reușite și succes a generației de azi. Ca manager educațional al acestei școli, aș vrea să îmboldesc elevii noștri în a îmbrățișa o carieră liceală cu multe succese menite să vă reprezinte vocațiile interioare și aspirațiile spre dobândirea unei profesii în domeniul economic. Îmi doresc pentru această școală, conform viziunii și misiunii noastre, să sporim capacitatea ei de a forma valori, specialiști în domeniul economic, să creștem performanțele obținute de elevi, dar, deopotrivă, să le stimulăm, să le recompensăm rezultatele prin atragerea de surse de finanțare extrabugetare...”, a spus noul director al colegiului, prof. dr. Răzvan Vonea.
Toți vorbitorii, și nu au fost puțini, au felicitat vechea conducere în frunte cu dl prof. dr. Ioan Corba (director -„artizan” timp de 11 ani al destinelor liceenilor economiști) pentru profesionalismul manifestat, oglindit în rezultatele deosebite obținute de elevii și dascălii colegiului, conducere și colectiv care au făurit școlii un bun renume.
Dacă economiștii au astăzi un sediu nou, „vina” o poartă Primăria Oradea și Consiliul Local, în frunte cu dl ing. Ilie Bolojan (întâiul gospodar de seamă al Oradiei), care s-au bătut și s-au zbătut pentru ca acel proiect măreț al Guvernului în domeniul învățământului, campusul școlar (primul campus școlar din județul Bihor), „să prindă aripi”... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A 85-a serie de „boboci”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:34:19 Ora de vară a Europei de Est