Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Targ internațional de bunuri de larg consum (ed. a II-a)

Între 22 și 25 septembrie, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea

Targ internațional de bunuri de larg consum (ed. a II-a)

TOP PRESS – media, pr & events – are plăcerea să vă invite la TOP EXPO 2011 – târg internațional de bunuri de larg consum;

evenimentul pe care îl considerăm cel mai complex din seria târgurilor și expozițiilor organizate din 2009 până în prezent. TOP EXPO 2011 se desfășoară între 22 și 25 septembrie 2011, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea.
TOP EXPO a fost gândit ca un târg generalist și își propune, pe lângă susținerea mediului de afaceri local, regional și național, deschiderea spre noi colaborări cu parteneri de afaceri din străinătate, creșterea segmentului de vânzari, dezvoltarea unor parteneriate durabile (pe plan intern și internațional), precum și susținerea și comunicarea în piață a brand-urilor participante. La această ediție a târgului de bunuri de larg consum își anunță participarea peste 30 de firme expozante din Ungaria, din diverse domenii de activitate, care își vor expune oferta într-un pavilion special dedicat agenților comerciali din țara vecină.
TOP EXPO 2011 a ajuns la ediția a II-a și reunește în același eveniment standuri de prezentare ale unor firme românești și maghiare cu diverse domenii de activitate: construcții, amenajări interioare și exterioare, ambient și design, mobilă, imobiliare, automoturisme, autoutilitare, utilaje, îmbrăcăminte, produse alimentare, servicii și lista rămâne deschisă. Târgul este gândit pe zone, în funcție de domeniul expus și are o suprafață mare de expunere, atât în interiorul cât și în exteriorul Sălii Sporturilor. În perimetrul delimitat de Biserica Ortodoxă și Casa Tineretului, vom desfășura un târg alimentar, unde vizitatorii vor putea cumpara produse alimentare, tradiționale și vor putea consulta oferta celor mai importante supermarket-uri. În cadrul târgului alimentar vor fi amplasate terase restaurant cu specific românesc și unguresc, unde orădenii se vor putea relaxa și vor putea degusta din delicioasele preparate culinare ale bucătarilor prezenți. Pe scena amplasată în acea zonă, vor urca ansambluri și formații de muzică ușoară și populară deopotrivă, pe parcursul celor patru zile de târg. Pe holul Sălii Sporturilor, vizitatorii vor putea găsi standuri cu vânzare cu amănuntul – articole vestimentare, apă minerală, cafea, vinuri, produse de uz casnic și multe altele. în interiorul sălii, pe suprafața de joc se vor amplasa standuri ale celor mai importanți agenți economici din zonă, care vor expune decorațiuni, mobilier, uși de interior sau porți de garaj, ferestre, parchet, instalații, centrale termice, pompe de căldură, sisteme de supraveghere, gresie și faianță. Tot aici se va găsi oferta celor 30 de firme din Ungaria, într-un pavilion expozițional special construit.
Printre companiile reprezentative prezente la această ediție a târgului amintim: OBI, SELGROS, 3G, DACARDI, PORCELANOSA, TECHNOVA,  AMBIENT INSTAL, KNORIMPEX, DACARTO, TERMOFLUX, TERMOLINE, STAR DÉCOR, EUROBAC, TRIAMOB, DUSA DOOR sau PLUS ENERGY.
Partenerii evenimentului sunt: Primăria Oradea, Camera de Comerț și Industrie Bihor și Koros Trade Ungaria.
Pentru rezervări de spații expoziționale, nu ezitați să ne contactați. E-mail: office@toppress.ro This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Telefon: 0722/394.390 (Mihai Dacin)

Trimite email

Saturday, 3 June 2023