Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Targ internațional de bunuri de larg consum (ed. a II-a)

Între 22 și 25 septembrie, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea

Targ internațional de bunuri de larg consum (ed. a II-a)

TOP PRESS – media, pr & events – are plăcerea să vă invite la TOP EXPO 2011 – târg internațional de bunuri de larg consum;

evenimentul pe care îl considerăm cel mai complex din seria târgurilor și expozițiilor organizate din 2009 până în prezent. TOP EXPO 2011 se desfășoară între 22 și 25 septembrie 2011, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea.
TOP EXPO a fost gândit ca un târg generalist și își propune, pe lângă susținerea mediului de afaceri local, regional și național, deschiderea spre noi colaborări cu parteneri de afaceri din străinătate, creșterea segmentului de vânzari, dezvoltarea unor parteneriate durabile (pe plan intern și internațional), precum și susținerea și comunicarea în piață a brand-urilor participante. La această ediție a târgului de bunuri de larg consum își anunță participarea peste 30 de firme expozante din Ungaria, din diverse domenii de activitate, care își vor expune oferta într-un pavilion special dedicat agenților comerciali din țara vecină.
TOP EXPO 2011 a ajuns la ediția a II-a și reunește în același eveniment standuri de prezentare ale unor firme românești și maghiare cu diverse domenii de activitate: construcții, amenajări interioare și exterioare, ambient și design, mobilă, imobiliare, automoturisme, autoutilitare, utilaje, îmbrăcăminte, produse alimentare, servicii și lista rămâne deschisă. Târgul este gândit pe zone, în funcție de domeniul expus și are o suprafață mare de expunere, atât în interiorul cât și în exteriorul Sălii Sporturilor. În perimetrul delimitat de Biserica Ortodoxă și Casa Tineretului, vom desfășura un târg alimentar, unde vizitatorii vor putea cumpara produse alimentare, tradiționale și vor putea consulta oferta celor mai importante supermarket-uri. În cadrul târgului alimentar vor fi amplasate terase restaurant cu specific românesc și unguresc, unde orădenii se vor putea relaxa și vor putea degusta din delicioasele preparate culinare ale bucătarilor prezenți. Pe scena amplasată în acea zonă, vor urca ansambluri și formații de muzică ușoară și populară deopotrivă, pe parcursul celor patru zile de târg. Pe holul Sălii Sporturilor, vizitatorii vor putea găsi standuri cu vânzare cu amănuntul – articole vestimentare, apă minerală, cafea, vinuri, produse de uz casnic și multe altele. în interiorul sălii, pe suprafața de joc se vor amplasa standuri ale celor mai importanți agenți economici din zonă, care vor expune decorațiuni, mobilier, uși de interior sau porți de garaj, ferestre, parchet, instalații, centrale termice, pompe de căldură, sisteme de supraveghere, gresie și faianță. Tot aici se va găsi oferta celor 30 de firme din Ungaria, într-un pavilion expozițional special construit.
Printre companiile reprezentative prezente la această ediție a târgului amintim: OBI, SELGROS, 3G, DACARDI, PORCELANOSA, TECHNOVA,  AMBIENT INSTAL, KNORIMPEX, DACARTO, TERMOFLUX, TERMOLINE, STAR DÉCOR, EUROBAC, TRIAMOB, DUSA DOOR sau PLUS ENERGY.
Partenerii evenimentului sunt: Primăria Oradea, Camera de Comerț și Industrie Bihor și Koros Trade Ungaria.
Pentru rezervări de spații expoziționale, nu ezitați să ne contactați. E-mail: office@toppress.ro This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Telefon: 0722/394.390 (Mihai Dacin)

Trimite email
luni, 20 mai 2024, 12:04:49 Ora de vară a Europei de Est