Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Balul bobocilor pedagogiști

Vineri, la “No Problem”, a cântat Morandi

La Balul bobocilor pedagogiști

Vineri (26 octombrie), o zi deosebită pentru elevii Liceului Pedagogic “Iosif Vulcan” din Oradea – sărbătoarea bobocilor -, avându-l ca invitat pe Morandi (și trupa sa).
Înaltele titluri de Miss și Mister boboc au fost cucerite de Alina și Bogdan.

MTV Pedagogical Awards
Grație organizatorilor (prof. Adriana Metea, consilier educativ, și CameliaTrusmei, președintele Consiliului elevilor), cinci perechi de boboci pedagogiști au fost nominalizate, în premieră mondială, la MTV Pedagogical Awards, de popularizarea lor și a evenimentului îngrijindu-se prof. Kosa Andrea, care a creat minunatul poster, pe care citim: “Mergi cu încredere în direcția visurilor tale!”
Bobocii au intrat perechi-perechi pe covorul roșu, s-au prezentat în chip original, și-au etalat hobby-urile, au participat la cele șase probe, iar în final, juriul (prezidat de prof. Simona Martin, directorul liceului) a deliberat după cum urmează: titlurile de Miss și Mister boboc - Alina Dungaru și Bogdan Benchiș; premiul I – Alexandra Șandor și Sergiu Anca; premiul II - Casandra Pașca și Andrei Gal; premiul III – Delia Ungur și Cătălin Horga; premiul de popularitate – Greta Fiko și Mark Dobrondi.
La un liceu de artiști, cu mai mulți sponsori pe metru pătrat decât boboci pe scenă, pretențiile au fost mari, iar show-ul pe măsură. Am admirat ținutele superbe, demne de MTV Pedagogical Awards, rochii de mireasă, rochii de gală. Ne-au surprins în mod plăcut ținutele țigăncilor și comportamentul lor rafinat, la fel ca și stilul nou de jurizare cu prezentarea notelor la vedere după fiecare probă (mai puțin nota acordată de președintele juriului, care rămâne secretă).
De la Bizar la Morandi
Din “pleiada” artiștilor prezenți la eveniment, i-am reținut pe membrii trupei Bizar – ca deschizători de drumuri, Vulkanic Style, care sunt departe de ceea ce era odinioară trupa pedagogistă Vulcanic Style, Bogdan Opriș și Miss-a Bizar, precum și Anca Jurjuț, o viitoare “Florică” a Bihorului.
Când a ieșit Morandi la interval cu trupa sa de “lăutari” și “cadâne”, toată orânduiala s-a stricat, admiratoarele simțindu-se în al 9-lea cer, parcă pluteau agățate de mobilele care fluturau deasupra capului, dorind să imortalizeze momentele și pe idolul lor. Show-ul a fost total, greu de descris, chiar și din rândul întâi, unde erai sufocat de fanii Morandi! (Ovi Dan)
P.S. pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Balul bobocilor pedagogiști.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:10:47 Ora de vară a Europei de Est