Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„ABC- ul circulației pentru cei mici” și patrulele școlare

Vineri, de Ziua Siguranței Rutiere

„ABC- ul circulației pentru cei mici” și patrulele școlare

Vineri, de Ziua Siguranței Rutiere, am fost pe teren alături de dl comisar de poliție Claudiu Ciuclea, agent principal Sabin Iacob și patrula școlară de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea (Bianca Ciuclea, Maria Cicortaș, Iulian Pavăl, Adrian Dușe și Mihai Costea), care au acționat dimineață în stradă la trecerea de pietoni și semaforul electric din fața școlii la ora sosirii elevilor.

După ora 10.00, respectiv 11.00, în trei școli („Dacia”, „Dimitrie Cantemir” și Școala din Sînmartin) a fost lansat proiectul preventiv pe educație rutieră intitulat „ABC- ul circulației pentru cei mici”.
La Școala „Dacia”, domnul director prof. dr. Florian Hava i-a condus pe polițiști (inspector de poliție Flaviu Iova, agent principal Sabin Iacob și agent Lăcrimioara Fărcane) la clasa V-a C pentru lansarea proiectului. Din filmul prezentat, elevii au aflat ce e rău și ce e bine, cum e corect să circule, respectând regulile de circulație pe drumurile publice, dar și circulând cu autoturismele proprietate personală, alături de părinți. Răspunzând corect la întrebările polițiștilor, cei mai activi și mai bine informați dintre elevi (Ștefania Mărieș, Carla Lup, Dragoș Popa și Eric Vasile Robert) au fost îmbrăcați cu ținuta patrulei școlare.
„Atenție, circul și eu!”
La Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” a fost constituită prima patrulă școlară (formată din elevii: Anca Mihaela Mermeze, Alexandru Șerban, Valentin Vancea, Melissa Bot, Ehek Brigitta și Debora Gere) care a și primit „botezul”, ieșind în stradă, alături de domnii comisari Claudiu Ciuclea și Ioana Indrieș, și agentul principal Sabin Iacob. La lansarea „ABC-ului circulației pentru cei mici” au mai fost prezenți, pe lângă cei doi comisari de poliție și agentul principal, agentul Lăcrimioara Fărcane, învățătorii claselor convocate, directorul școlii, dna prof. Teodora Codău, alți profesori, precum și inspectorul școlar cu munca educativă, dna prof. Florina Făgădar...
În localitatea Sînmartin, dimineață a fost reactivată patrula școlară, iar la orele amiezii, agentul de poliție Lăcrimioara Fărcane a dat undă verde „ABC-ului circulației pentru cei mici”.
 „Învățăm să circulăm, viața să ne-o protejăm”
Sub acest generic au avut loc activități de educație rutieră în patru unități de învățământ bihorene, susținute de polițiștii de proximitate și polițiștii rutieri, la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău, Grupul Școlar „Horvath Janos” - Marghita, Școala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu” – Ștei și Școala cu clasele I-VIII din Nucet. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „ABC- ul circulației pentru cei mici” și patrulele școlare.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:16:03 Ora de vară a Europei de Est