Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 45 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 45 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu workshop-ul internațional „Formarea personalului didactic, încotro?” organizat sâmbătă la Universitatea din Oradea, la aniversarea a 15 ani de la înființarea Departamentului pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului Didactic. Academicianul Mihai Șora s-a întâlnit vineri seara cu orădenii în sala Primăriei Oradea. Joi s-a desfășurat la C.N. „Mihai Eminescu” consfătuirea consilierilor educativi. La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a avut loc prima întâlnire din cadrul unui nou proiect de educație ecologică, cu participarea partenerilor din Oradea, Blaj și București. În pagina Noutăți, consilierul juridic al Inspectoratului Școlar, dna jr. dr. Ramona Bacter, ne oferă informații de ultimă oră: Instrucțiune privind ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar 2011-2012. Tot în această pagină am inserat o altă noutate: Primăria promovează proiectul „Campionii viitorului”. Brâncușienii orădeni au și gândit o activitate numai potrivită pentru ceea ce se cheamă „Școala altfel”; organizatorii i-au zis „Ceaiul de la ora 5”. În „Săptămâna limbilor moderne”, profesorii catedrei de limbi moderne de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea au pus la cale o serie de activități. Activitățile derulate în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității” sunt prezentate în paginile 8-9, cu 10 poze. Sala mare a I.S.J. Bihor a găzduit, vineri (30 septembrie), lansarea cărții „O viață de dascăl obișnuit trăită neobișnuit”. Prof. Violeta Roman (de la Școala nr. 16 din Oradea) a participat la un stagiu de formare în Anglia, iar acum dorește să-și îndemne colegii să participe și ei la asemenea stagii de formare. De Ziua Europeană a Limbilor Moderne, și la Hidișelu de Sus s-au organizat activități specifice, după cum aflăm din articolul semnat de prof. Delia Puștea. În pagina următoare, dna prof. Crinela Câmpan ne scrie tot de la Hidișelu de Sus, dar despre alte două manifestări, organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii și a Zilei Naționale a Curățeniei. Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca se numără printre cei mai tari voluntari din județ. Sâmbătă, 24 septembrie, ei au dat o mână de ajutor silvicultorilor tincani. La rubrica „Cu noi este Dumnezeu”, ni se propune cântecul „Isuse-al meu, prieten scump!” Din Vașcău am primit și am publicat un fotoreportaj cu cinci poze de la două evenimente la care au participat elevii Școlii „Nicolae Bogdan”, în frunte cu managerul unității de învățământ, prof. Liliana Laza. Din aceeași zonă folclorică, ne-au scris două învățătoare sufletiste, prof. Janina Baciu și Lavinia Stretea, despre „Culorile toamnei la Săliște de Vașcău” și, respectiv „Curățenie generală și la Poiana”. Pentru activitățile organizate în „Săptămâna prieteniei pentru pace”, cei mai mici școlari ai Liceului „Don Orione” (elevii clasei I, îndrumați de prof. Iohana Florentina Păscar) au fost premiați de către dna Miorița Săteanu.
Acestea sunt problemele (articolele) pe care am reușit să le publicăm în numărul 45 al revistei „OviDan”. (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:03:01 Ora de vară a Europei de Est