Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Au fost premiați 29 de olimpici naționali și profesorii coordonatori

De Ziua orașului Oradea

Au fost premiați 29 de olimpici naționali și profesorii coordonatori

Miercuri, de Ziua orașului Oradea, conducerea Primăriei și Consiliul Local s-au ținut de cuvânt și au premiat elevii orădeni care s-au situat pe locul I, II sau III la etapa națională a olimpiadelor școlare sau la alte concursuri naționale și internaționale, așa cum au făcut-o și anul trecut.

„Am decis să acordăm în fiecare an de Ziua orașului premii pentru elevii olimpici, ca un semn de recunoaștere față de munca lor. Aș vrea să le mulțumesc părinților acestora pentru efortul depus și profesorilor care i-au îndrumat”, a subliniat primarul Ilie Bolojan, la ediția de anul trecut, când au fost premiați 49 de elevi.
Anul acesta, au fost premiați 29 de elevi, dar și profesorii coordonatori.
Jurj Paul Bogdan, Mercea Dan Mihai, Trifa Sebastian și Boța Bogdan (de la C.N. „Emanuil Gojdu”) și profesorii coordonatori: Poinar Ana, Luncan Anița, .Maria și Adrian Niță, precum și Marin Bica – de la Șc. „Dacia” (prof. coordonator al lui Sebi Trifa); Ujvarosi Eszter și Takacs Tamas, precum și prof. coordonatori Ferko Emilia și Ridi Eniko (de la Lic. T. „Ady Endre”); Diamant Cristina Costina, Alexandra Simion, Patricia Reștea (de trei ani, consecutiv, Patricia este olimpică națională, dar tot la altă disciplină: în 2009 la fizică, în 2010 la română, iar acum la religie; în 2012 ea estimează că va fi olimpică națională la biologia), Biro Arpad Levente, Nagy Evelin, Kerezsi Gyorgyi și Kenyeres Aletta (toți 7 de la C.N. „Mihai Eminescu”) și prof. Igaș Vid Mihai, Șerban Brigitta, Ias Violeta, Agoston Palko Emese (prof. coordonator a trei olimpici: Biro, Nagy și Kerezsi) și prof. Nagy Istvan; Alexandru Carțiș  și pr. prof. Radu Rus (de la Liceul Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu”); Sergiu Moza și prof. coordonatori Lavinia Muntean și Claudia Cotuna (de la C. E. „Partenie Cosma”); Mădălina Costea și prof. Ana Dura (de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”); Jozsa Lidia și Veress Emoke și prof. Papp Aniko și Bere Zsuzsanna (de la Lic. Teologic Reformat „Lorantfy Zsuzsanna”); Telegdi Eunike, Laura Antal, Cătălin Darian Vasile Toma și Gavril Zaica, precum și prof. Marinela Filip, Marcela Mihoc, Gabriela Liberț, Maria Morgovan, Mariana Chiș, Stela Muraru, Ovidiu Popa și Horea Abrudan (de la C.T. „Mihai Viteazul”);Valentina Rebaciuc și prof. Rodica Pop (de la C.N. „Iosif Vulcan”); Victoria Cormoș și Romancsak Alexandra, precum și prof. Adriana Pop și Maria David (de la Liceul de Artă); Diana Petronela Crețiu și prof. Carmen Camelia Bubela (de la Lic. T. „Aurel Lazăr”); Georgiana Coman și prof. Mihaela Șilinca (de la Lic. T. „Lucian Blaga”); Mihai S. Gherman și prof. insp. Luminița Citrea (de la Lic. T. „Onisifor Ghibu”); Mitache Alexandra Ilinca Yolanda și prof. Liana Teaha ( de la Lic. T. German „Fr. Schiller”).
Pe lângă premiile și diplome, olimpicii vor beneficia și de o excursie peste hotare. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Au fost premiați 29 de olimpici naționali și profesorii coordonatori.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:37:18 Ora de vară a Europei de Est