Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

EzotericFest – Festival de Alternative și Conexiuni Spirituale

Timișoara, 10 – 13 nov. ediția VII-a

EzotericFest – Festival de Alternative și Conexiuni Spirituale

Festivalul pentru o minte liniștită, un suflet împăcat și un corp plin de energie și lumina în armonie, este organizat de Expo Timișoara Internațional și Asociația de Metafizică Geea Life (la Casa Tineretului din Timișoara, str. Arieș nr. 19 – în zona Stadionului județean);

combinând diversitatea expoziției de produse bio și naturiste cu prelegerile și servicii specifice terapiilor alternative și complementare  -  www.ezotericfest.ro
 CUNOAȘTERE  - SĂNĂTATE – ARMONIE”
EzotericFest are trei secțiuni principale: expoziția cu vânzare, sesiunea de conferințe - workshop – demonstrații și manifestările ambientale muzicale.
Manifestarea este deschisă tuturor celor care doresc să participe la promovarea sănătății, moralei și spiritualității în cadrul unei expoziții cu vânzare, sesiuni de conferințe, workshop, demonstrații, muzică, dans, concerte, spectacole, videoproiecții și arte; programul cuprinde peste 70 de conferințe, workshop-uri, demonstrații, momente ambientale, concerte... găzduite în cele două săli, precum și expoziția cu vânzare (cu peste 50 de standuri), care va fi deschisă zilnic între orele 10.00 și 21.00.
Programul și participanții
În fiecare zi la ora 14.00: Gheorghe Iovu (joi, 10 nov.) - Concert terapeutic, Ancu Dincă (vineri 11 nov.) - Efectul Ancu Dincă și sănătatea, Oreste Teodorescu (sâmbătă, 12 nov.) - Universul informațional, Cezar Culda (duminică 13 nov.) - Artele marțiale tradiționale chinezești
Î
nviorarea de dimineață pentru sănătate, un program pentru pentru toate vârstele prin mișcări simple alături de prof. de educație fizică Ștefan Iulian Cojocnean, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică (11-13 nov. 2011), între orele 10.00 și 11.00, în holul de la etaj al Casei Tineretului. 
Gheorghe Iovu (muzică ambientală) va cânta zilnic pe scările de la intrarea în Casa Tineretului.
CONCERTE – în sala de spectacole a Casei Tineretului (la parter):
Radha & Madhava (Olanda) – Recital de mantre (19.15 -19.55 – vineri, 11 nov.)
(chitară, tobe, pecuție și voce)
Grupul Mahamantra - Concert Bhajan -muzică de meditație tradițională vedică (20.00 -20.50 – vineri, 11 nov.)
Gheorghe IovuConcert muzică terapeutică și prezentarea viitorului album (20.00 -20.50 – sâmbătă, 12 nov.)
Radha & Madhava (Olanda) – Cântecul creativ
workshop (11.45 -13.10 – duminică, 13 nov.)
VIDEOPROIECÞII – tot în sala de spectacole a Casei Tineretului (parter):
Ștefan Iulian Cojocnean - Videoproiecție din Grădina Maicii Domnului- Sfântul Munte Athos (joi, ora 17.45)
Ramona VenturiniPoți să-ți vindeci viața - Louise Hay –Videoproiecție documentar și discuții (joi, ora 18.30)
Sri Vasudeva - Puterea vindecătoare a spiritului - meditație video, sesiune de întrebări și răspunsuri cu Sri Vasudeva pe Skype (sâmbătă, ora 17.45)
Paul Ionescu - Purificarea sufletelor în munții dacilor - Videoproiecție și comentariile autorului (sâmbătă, ora 19.30)
Paul Ionescu - Liniștea exterioară, liniștea interioară, pacea sufletului - Videoproiecție (duminică, ora 19.30)
Ramona VenturiniEl Camino -Spania 2006 - 2011 - Pelerinajul la Santiago de Compostela prin Franța, Spania, Portugalia - aproape 6. 000 de km de mers pe jos în șase ani, consecutiv (duminică, ora 20.00)
DEMONSTRAÞII PRACTICE:
Clubul Sportiv Qigong Taijiquan
Demonstrație de Qigong și Taijiquan
Ovidiu Deneș - Demonstrație de arte marțiale – grupe de copii
Flavia Gherban - Demonstrații de Zumba
Școala de dans Just Dance Timișoara & Ritmuri de Societate” – Demonstrație de dans
Rian Cojocnean și No Limits Team - Demonstrații sportive pe picioroange moderne
Ștefan Iulian Cojocnean - Demonstrație sportivă -
cât mai multe sărituri de coardă în 60 de secunde.
Aurelia Haiu - Exersare terapeutică Qigong - eliminarea afecțiunilor coloanei vertebrale
Leontin Nedelcu - Manevre pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor lombosacrate
Aurelia Haiu - Exersare terapeutică Qigong - eliminarea afecțiunilor coloanei vertebrale
Leontin Nedelcu - Abordarea extrem orientală pentru flexibilitatea articulațiilor în general
Aurelia Haiu - Detoxifierea și energizarea organelor interne - tehnici de auto-vindecare profundă prin masaj abdominal Chi Nei Tsang
Michael Szellner
Rugăciunea dinamică - spiritualitate și mișcare

Program săli conferințe – workshop
Joi, 10 nov. 2011, în sala mare
conferințe – iar la parter spectacole
DESCHIDEREA OFICIALĂ
(spectacol pe scena sălii mari)
11.30 - 12.00 - Gheorghe IovuConcert de muzică terapeutică
12.00 - 12.05 -
Deschiderea oficială - Cuvântul de deschidere - organizatorii Expo Timișoara și Geea Life
12.05 - 12.20 -
Clubul Sportiv Qigong TaijiquanDemonstrație de Qigong și Taijiquan
12.20 - 12.40 - Ovidiu Deneș - Demonstrație de arte marțiale – grupe de copii
12.40 - 13.10 -
Flavia Gherban - Demonstrații de Zumba
13.10 - 13.30 -
Rian Cojocnean și No Limits Team - Demonstrații sportive pe picioroange moderne
13.30 - 13.35 -
Ștefan Iulian Cojocnean - Demonstrație sportivă -
cât mai multe sărituri de coardă în 60 de secunde.
13.40 - 14.20 -
Gheorghe IovuConcert de muzică terapeutică
14.00 - 14.30 -
Conferință de presă și cocktail pentru mass-media, expozanți, conferențiari și invitați.
CONFERINÞE
14.45 - 15.25 - Ramona VenturiniSchimbarea ca o constantă a universului, Ieșirea din starea de confort
16.15 - 16.55 -
Ioan Adrian Nicula -
Rolul important al unei nutriții sănătoase și echilibrate în menținerea stării de sănătate. Rolul important al APEI, ca cel mai important nutrient
17.00 - 17.40 -
Horațiu Mihail - Prosperitatea în raport cu spiritualitatea
17.45 - 18.25 -
Ștefan Iulian Cojocnean - Videoproiecție
din Grădina Maicii Domnului- Sfântul Munte Athos
18.30 - 20.50 -
Ramona VenturiniPoți să-ți vindeci viața - Louise Hay –Videoproiecție documentar și discuții
Joi, 10 nov. în sala mică CONFERINÞE
(intrare exterior)
17.00 - 18.25 -
Ioan Adrian Nicula - Puterea apei PIMAG, anestezii, diagnosticări energetice: Iris, Aura Energetică
19.15 - 20.50 - Horațiu Mihail - Prosperitatea în raport cu spiritualitatea - workshop
Vineri, 11 nov. în sala mare CONFERINÞE și SPECTACOLE
 (la parter)
11.00 - 11.40 - Maria Livia Tăutu - Astrologia viitorului văzută prin prisma anului 2012
11.45 - 12.25 -
Irene Simoniac -
Stadiul ultim al evoluției spirituale umane
12.30 - 13.10 -
Constantin Dorneanu - Legea iubirii, Transformări planetare 2012, Triada: ignoranță vestimentară - blocaj energetic –boală
13.15 - 13.55 -
Petru Bilea -
Principii de medicină tradițională orientală aplicate la tratamentul cu plante medicinale
14.00 - 15.25 -
Ancu Dincă - Efectul Ancu Dincă și sănătatea
15.30 - 16.10 -
Ioan Adrian Nicula - Rolul și importanța terapiilor alternative
16.15 - 16.55 -
Doina Claudia Popa - Reiki și Sistemul Chakrelor
17.00 - 17.40 -
Carol Biro - Elemente esențiale și neglijate care influențează sănătatea umană. Soluții de bunăstare Nikken
17.45 - 18.25 -
Alexandru Mușat - Medicina holografică și Terapia Elf
18.30 - 19.10 -
Alexandru Nicolici – Trezirea conștinței spirituale
19.15 - 19.55 -
Radha & Madhava (Olanda) – Recital de mantre - (chitară, tobe, percuție și voce)
20.00 - 20.50 - Grupul Mahamantra - Concert Bhajan - Muzică de meditație tradițională vedică

Vineri, 11 nov. în sala mică CONFERINÞE
12.30 - 13.10 -
Eleonora Botezatu - Introducere în „Cursul în miracole”
13.15 - 13.55 -
Ștefan Graur - Necesitate sau pretenție
14.00 - 14.40 -
Ștefan Iulian Cojocnean -
Cum putem scăpa de surplusul de kilograme? Metode și mijloace străvechi și moderne sănătoase
14.45 - 15.25 - Gabriela Sandu - Shungit minereu străvechi
15.30 - 16.10 -
Ramona VenturiniAstrologia ca instrument de autocunoaștere
16.15 - 16.55 -
Ioan Adrian Nicula -
Demonstrații - cu produsele de reechilibrare energetică și magnetică ale Companiei Nikken- înalte tehnologii japoneze
17.00 - 17.40 - Doina Claudia Popa - Reiki și Sistemul Chakrelor – Workshop
17.45 - 18.25 -
Carol Biro - Elemente esențiale și neglijate care influențează sănătatea umană. Soluții de bunăstare Nikken – Workshop
18.30 - 19.10 -
Aurelia Haiu -
Purificarea și regenerarea măduvei, oaselor, mușchilor și organelor interne, folosind tehnici de auto-vindecare din medicina tradițională chineză
19.15 - 20.50 -
Horațiu Mihail - Activarea Corpului de Glorie – Merkabah

Sâmbătă, 12 nov. în sala mare CONFERINÞE și SPECTACOLE
 (la parter)
11.00 - 11.40 - Diana Pungă - Prisum - Detoxifierea - Prezentare produse pentru față
11.45 - 12.25 -
Michael Szellner - Societatea cuantică - evoluția preconizată a omenirii după 2012
12.30 - 13.10 -
Krisztina Starmüller - Uleiuri terapeutice/ Uleiuri esențiale
13.15 - 13.55 -
Alexandru Mușat - Medicina energetică de la magie la tehnologie
14.00 - 15.25 -
Oreste Teodorescu – Universul informațional
15.25 - 15.40 -
Ovidiu Deneș - Demonstrație de arte marțiale – grupe de copii
15.40 - 16.00 -
Școala de dans Just Dance Timișoara & Ritmuri de Societate” – Demonstrație de dans
16.00 - 16.15 -
Clubul Sportiv Taiji-QigongDemonstrație de Qigong și Taijiquan
16.15 - 17.40 -
Cezar Culda - Medicina tradițională chineză
17.45 - 19.10 -
Sri Vasudeva - Puterea vindecătoare a spiritului - meditație video, sesiune de întrebări și răspunsuri cu Sri Vasudeva pe Skype
19.10 - 19.25 -
Flavia GherbanDemonstrații de Zumba
19.30 - 20.00 -
Paul Ionescu - Purificarea sufletelor în munții dacilor - Videoproiecție și comentariile autorului
20.00 -20.50 -
Gheorghe IovuConcert de muzică terapeutică și prezentarea viitorului album
Sâmbătă, 12 nov. în sala mică CONFERINÞE
11.00 - 11.40 - Nicoleta Drăgoi Neamu - Reiki, o clipă de iluminare
11.45 - 12.25 -
Ștefan Iulian Cojocnean -
Cum putem întineri după 30 de ani? Sfaturi simple și practice din experiența unui profesor de educație fizică
12.30 - 13.10 -
Michael Szellner - Aplicații pentru societatea cuantică - cum va fi și ce să facem?
13.15 - 13.55 -
Ramona VenturiniVindecarea prin cântec – Marea Mantră a compasiunii - meditație pe centrul inimii
14.00 - 14.40 -
Arthur Hiripan - Time Line Therapy® - Creating Your Future®
14.45 - 15.25 -
Diana Harja - Ce este și ce nu este spiritualitatea?
15.30 - 16.10 -
Constantin Dorneanu - Dezlegarea femeii din robia modei vestimentare și a masculinizării ei prin dez-pantaloni-zare
17.00 - 17.40 -
Ana OrșaNumerologie, pătrat magic, săgețile lui Pitagora
17.45 - 18.25 -
Aurelia Haiu - Exersare terapeutică Qigong - eliminarea afecțiunilor coloanei vertebrale
18.30 - 19.10 -
Carmen Ilie -
Autovindecarea minții, sufletului și spiritului prin tehnici energetice
19.15 - 20.50 -
Nelu Stanciu - Somnul și visele
Duminică, 13 nov. în sala mare CONFERINÞE și SPECTACOLE
 (la parter)
11.00 - 11.40 -
Mariana Sababei - Iluminarea prin Kundalini
11.45 - 13.10 -
Radha & Madhava (Olanda) – Cântecul creativworkshop - (chitară, tobe, percuție și voce)
13.10 - 13.25 -
Ovidiu Deneș - Demonstrație de arte marțiale – grupe de copii
13.25 - 13.40 -
Flavia GherbanDemonstrații de Zumba
13.40 - 14.00 -
Clubul Sportiv Taiji-Qigong Demonstrație de Qigong și Taijiquan
14.00 - 15.25 -
Cezar Culda - Artele marțiale tradiționale chinezești
15.30 - 16.10 -
Felicia Andrei - Anatomia și fiziologia selenară
16.15 - 16.55 -
Ana Orșa10 chei ale succesului – tăcerea interioară – pacea lăuntrică
17.00 - 17.40 -
Eli Cătană - Sănătatea între știință și conștiință
17.45 - 18.25 -
Michael Szellner -
Terapii complementare în situații speciale
18.30 - 19.10 -
Diana Harja - Centre de lumină - pași în evoluția spirituală
19.10 - 19.25 -
Flavia GherbanDemonstrații de Zumba
19.30 - 20.00 -
Paul Ionescu - Liniștea exterioară, liniștea interioară, pacea sufletului - Videoproiecție și comentariile autorului
20.00 - 20.50 -
Ramona VenturiniEl Camino -Spania 2006 - 2011 - pelerinajul la Santiago de Compostela prin Franța, Spania, Portugalia - aproape 6 000 de km de mers pe jos, în șase ani consecutiv
Duminică, 13 nov. în sala mică CONFERINÞE
11.00 - 11.40 - Ștefan Iulian Cojocnean - Cum putem reduce și evita oboseala acută și cronică? Sfaturi simple și practice din exeriența unui sportiv
11.45 - 12.25 -
Crina Vereș - Tehnici de eliberare emoțională
12.30 - 13.10 -
Elena Ignat - Terapia zamolxiană
13.15 - 13.55 -
Alina Agape - Emoțiile în relația părinți copii
14.00 - 14.40 -
Eliza Cristina Martin - Farmecele și atacurile psi - o abordare științifică
14.45 - 15.25 -
Mariana Gheorghiu - Începutul este Azi - Cuvântul care învie
15.30 - 16.10 -
Aurelia Haiu - Detoxifierea și energizarea organelor interne - tehnici de auto-vindecare profundă prin masaj abdominal Chi Nei Tsang
16.15 - 16.55 -
Florentina Ionescu -
Rolul lui Kundalini în evoluția spirituală
17.00 - 17.40 -
Nelu Stanciu - Viața dintre moarte și reîncarnare
17.45 - 18.25 -
Ștefan Graur - Plăcerea puterii sau puterea plăcerii
18.30 - 19.10 -
Michael Szellner
Aplicații de terapii complementare în situații speciale
19.15 - 19.55 -
Crina Vereș - HemiSync - OBE, Recuperarea părților de suflet pierdute
20.00 - 20.50 -
Carmen Ilie -
Autovindecarea minții, sufletului și spiritului prin tehnici energetice
Duminică, 13 nov.
DEMONSTRAÞII
(în hol la etaj)
12.00 - 12.20 -
Rian Cojocnean și No Limits Team - Demonstrații sportive pe picioroange moderne
12.20 - 12.25 - Ștefan Iulian Cojocnean - Demonstrație sportivă -
cât mai multe sărituri de coardă în 60 de secunde
12.30 - 13.55 -
Leontin Nedelcu - Manevre pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor lombosacrate
15.30 - 16.10 - Leontin Nedelcu - Abordarea extrem orientală pentru flexibilitatea articulațiilor în general
16.15 - 16.55 - Aurelia Haiu - Detoxifierea și energizarea organelor interne - tehnici de auto-vindecare profundă prin masaj abdominal Chi Nei Tsang
17.00 - 17.40 - Michael Szellner
Rugăciunea dinamică - spiritualitate și mișcare
Marcel Doroș,
Asociația GEEA LIFE www.geealife.ro
e-mail:
geealife@yahoo.com web: www.ezotericfest.ro

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 17:59:07 Ora standard a Europei de Est