Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marina Naprushkina în dialog cu Eugen Radescu

Astăzi, joi, 27 octombrie, 19.00, la Pavilion Unicredit București

Marina Naprushkina în dialog cu Eugen Radescu

O discuție despre o realitate aparent îndepărtată, despre o societate aparent închisă și despre cum putem să ne atribuim argumentele unei democrații autentice în condițiile eșecului totalitar și al lecțiilor democratice.

„The Office for Anti-Propaganda” a fost fondat în 2007 în Frankfurt. „Biroul” produce o arhivă de filme, texte și alte materiale având ca subiect propaganda politică. Atenția este îndreptată către Belarus deoarece modelul său politic poate fi transferat altor țări din Europa de Est și din America Latină, țări de la care Belarus primește suport politic. De asemenea, acest stat poate fi privit drept un exemplu remarcabil despre cum înființezi un dictatoriat modern și cum fac față democrațiile vestice problemei. „The Office for Anti-Propaganada” este rezultatul unui proces îndelungat de culegere și arhivare a materialelor propagandistice originale și a lucrărilor mai multor artiști. Lucrarea este prezentată ca o instalație sub formă de arhivă, la care orice vizitator poate avea acces: poate să aleagă și să vizioneze video-urile, să citească corespondența dintre birou și autoritățile germane sau poate parcurge literatura ideologic-patriotică din Belarus.
Despre Marina Naprushkina
Marina Naprushkina s-a născut în 1981 în Minsk, Belarus. Lucrările ei sunt un mix de domenii pornind de la pictură, video și instalații menite să dezvolte examinarea critică a puterii și structura Statului, utilizând adeseori materiale obținute din Belarusul de astăzi. O sursă bogată o reprezintă materialele propagandistice oferite de către instituțiile guvernamentale. Imaginile obținute, fie că se schimbă rapid fie că pot fi introduse în contexte diferite cu scopul de a schimba mesajul original. Strădania artistei de a diseca structurile vizuale și lingvistice ale regimului autoritar, demonstrează maniera în care autoritatea statală afectează societatea și transformă democrația într-o iluzie a celor ce trăiesc sub hegemonia persistentă a rețelei de guvernământ.
Despre Eugen Radescu
 Eugen Radescu (n. 1978) este politolog (specializat în relativism moral și etica politică), manager cultural, curator și teoretician. A scris pentru diferite reviste și ziare. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema „Identity Factories” și al expoziției „How Innocent Is That?” la Pavilion București. A publicat cartea „How innocent is that?” la REVOLVER BOOKS, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture și co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION UNICREDIT și Bucharest Biennale. Este profesor la Universitatea București și Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. Locuiește și lucrează în București. (Diana R.)

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 01:33:50 Ora de vară a Europei de Est