Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tratatul de la Lisabona – un pas spre constituirea Statelor Unite ale Europei?

Luni, la Universitatea AGORA

Tratatul de la Lisabona – un pas spre constituirea Statelor Unite ale Europei?

Universitatea AGORA a organizat ieri, 5 noiembrie 2007, în cadrul Institutului de Studii Europene AGORA, masa rotundă cu tema „Tratatul de la Lisabona – un pas spre constituirea Statelor Unite ale Europei?”

Tratatul de la Lisabona, care a făcut obiectul întâlnirii din luna octombrie dintre șefii de state și guverne,  urmează a fi semnat oficial în 13 decembrie a.c., urmând a intra în vigoare la 1 ianuarie 2009, după ce va fi validat de toți cei 27 de membri ai UE. Acest document  aduce câteva elemente importante care se vor constitui în motorul reformării instituționale a Uniunii Europene.
Având în vedere acest fapt, comunitatea academică a Universității AGORA a considerat necesar dezbaterea prevederilor noului tratat care vor aduce schimbări ale arhitecturii europene.         
În debutul manifestării au luat cuvântul:  prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu – rector, Universitatea AGORA, prof. univ. dr. Salvo Ando – rectorul Universității Kore, Enna, Italia (profesor asociat la Universitatea San Pio V din Roma, Universitatea din Malta și Universitatea din Catania, fost ministru al Apărării -1992 – 1993, titular al cursurilor de Drept constituțional, Drept comparat și Drept public), prof. univ. dr. Alfio D’Urso (profesor în cadrul Universității din Catanzaro, profesor colaborator la Universitatea San Pio V din Roma, titular al cursului de Drept comercial), lector univ. dr. Ștefan Herchi – specialist în Drept comunitar, Universitatea AGORA, lector univ. dr. Ioan Stan – specialist în Drept internațional public, Universitatea AGORA.    
Institutul de Studii Europene AGORA (ISE AGORA) a fost înființat în primăvara acestui an, fiind o entitate de cercetare științifică ce funcționează sub egida Universității AGORA. ISE AGORA are drept scop elaborarea de programe de cercetare privind sistemul de drept al Uniunii Europene și al statelor membre, precum și efectul acestora asupra legislației din România. În cadrul ISE AGORA funcționează patru centre de cercetare și consultanță, în următoarele domenii: Drept comunitar privat, Drept comunitar social, Funcționarea mecanismului instituțional al Uniunii Europene, Drepturile omului.
La manifestare, alături de cercetătorii ISE AGORA, au fost invitați să participe cadre didactice și studenți ai Universității AGORA, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice din Bihor. (Delia FLORIAN)

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:42:54 Ora de vară a Europei de Est