Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ajutați-o pe Denisa!

Asociația Piticot luptă să găsească finanțare

Ajutați-o pe Denisa!

Denisa Pantelie, fetița cu gaură în inimă, are nevoie de ajutorul vostru. Viața micuței, care nu vede și nu aude, va putea fi salvată în ianuarie printr-o operație în Italia, pentru care Asociația Piticot luptă să găsească finanțare.

Denisa Pantelie este lumina ochilor mamei sale, Anita, care o crește fără tatăl care le-a abandondat încă de la nașterea fetiței. Deși în luna noiembrie Denisa va împlini șapte ani, vârstă la care alți copii învață abecedarul, micuța nu a rostit până acum cuvântul mamă și nici nu a văzut-o sau auzit-o pe cea care i-a dat viață. De vină pentru „distanța” dintre cele două este boala nemiloasă de care suferă fetița care, popular spus, are o „gaură” la nivelul inimii. Medicii consideră că problemele Denisei au fost cauzate de faptul că, în timpul sarcinii, mama sa Anita, care la acea vreme avea doar 20 de ani, s-a îmbolnăvit de rubeolă.
O minune
Faptul că Denisa a supraviețuit până la această vârstă reprezintă un miracol în sine, având în vedere pronosticul sumbru dat de medicii care au diagnosticat-o cu canal atrioventricular deschis, la câteva luni de la naștere. La această minune au contribuit în ultimii ani persoane din toată țara, care au făcut donații, impresionate de puterea acestei familii de a merge mai departe, cu speranță, în ciuda tuturor obstacolelor. Asociatia PITICOT a aflat de cazul Denisei în urmă cu trei ani, iar de atunci a sprijinit-o în permanență, iar în luna aprilie a acestui an a ajutat-o să obțină suma de 18.360 euro de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Bihor, pentru a fi operată la inimă în Spitalul Reunit din Bergamo, Italia. La prima consultație, din luna iunie, din Italia, medicii au spus că Denisa are nevoie de timp și tratament medicamentos care să-i reducă tensiunea pulmonară, pentru a fi pregătită pentru operația pe cord.
Pregătită fizic pentru intervenția salvatoare
La sfârșitul lunii septembrie, Denisa a ajuns din nou în fața medicilor italieni, care i-au făcut două cataterisme prin care au închis acel canal care este situat în afara inimii, pe artera care face legătura între inimă și plămân, și din cauza căruia Denisa are hipertensiune pulmonară.  Hipertensiunea este de altfel și motivul pentru care medicii din România au refuzat să o opereze pe Denisa. „Practic, această operație a fost făcută pentru a o pregăti pe Denisa pentru operația care va avea loc la data de 24 ianuarie 2012, când îi va fi închisă gaura de la inimă”, a explicat Anita. Aceasta este foarte optimistă și este convinsă că, după ce Denisa va avea o inimă sănătoasă, îi vor putea fi rezolvate și problemele de vedere și auz.
Medicamente de 7.000 de lei pe lună
Asociația PITICOT a ajutat-o pe Denisa cu cele două drumuri în Italia (toate cheltuielile de transport), iar la cel de-al doilea drum a beneficiat și de sprijinul Asociației EOS din Italia, care i-a asigurat Denisei cazarea acolo. Denisa s-a întors din Italia la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci doarme mult mai bine noaptea, fiind mult mai liniștită, grație protezei care i-a fost pusă la inimioară și care i-a redus hipertensiunea pulmonară. „Medicii i-au prescris un tratament care costă 7.000 de lei pe lună”, a spus Anita, îngrozită că s-ar putea să fie obligată să o priveze pe fiica sa de medicamentele care o pot salva.  Având în vedere faptul că Anita, Denisa si mama Anitei locuiesc într-o uscătorie de bloc și trăiesc din aproximativ 600 de lei pe lună, costurile medicamentelor și intervenției chirurgicale sunt imposibil de acoperit pentru ele. Persoanele care vor să sprijine Asociația Piticot în demersurile pe care aceasta le face pentru a-i da Denisei șansa la o viață normală pot face donații în contul Asociației Piticot, Cont Bancar nr.  RO82BTRL00501205i98626XX– Cont în Lei sau  RO57BTRL00504205i98626XX– Cont în Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mențiunea pe OP – pentru cazul Denisa Pantelie. Cei interesați pot contacta asociația la următoarele date de contact: Lavinia Catrinar, telefon 0728-270-876 și e-mail lavinia@piticot.org și Dorel Puchianu, telefon 0728.572.879, dorel@piticot.org. Mai multe informatii despre Denisa și despre Asociația Piticot găsiți pe site-ul nostru: www.piticot.org.
Despre Asociația Piticot
Asociația „Institutul Român Pentru Ajutorarea Copiilor Aflați în Dificultate”, care poartă numele de „PITICOT”, este o Asociație Non-Profit, care își propune să acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilități, săraci, precum și oricărui copil aflat în dificultate, prin toate mijloacele materiale, financiare, morale și spirituale. Pe scurt, din anul 2008 până în prezent am reușit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 300 de copii nevoiași, cu bunuri alimentare, și peste 20 de copii grav bolnavi înscriși în asociația noastră, care au beneficiat de sprijin financiar. În 2010 am realizat donații în valoare totală de 24.296 lei, iar în 2011, până în prezent,  am donat 28.220 lei către copiii grav bolnavi înscriși în asociație. (Dorel Puchianu)

Trimite email

marţi, 4 august 2020