Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ajutați-o pe Denisa!

Asociația Piticot luptă să găsească finanțare

Ajutați-o pe Denisa!

Denisa Pantelie, fetița cu gaură în inimă, are nevoie de ajutorul vostru. Viața micuței, care nu vede și nu aude, va putea fi salvată în ianuarie printr-o operație în Italia, pentru care Asociația Piticot luptă să găsească finanțare.

Denisa Pantelie este lumina ochilor mamei sale, Anita, care o crește fără tatăl care le-a abandondat încă de la nașterea fetiței. Deși în luna noiembrie Denisa va împlini șapte ani, vârstă la care alți copii învață abecedarul, micuța nu a rostit până acum cuvântul mamă și nici nu a văzut-o sau auzit-o pe cea care i-a dat viață. De vină pentru „distanța” dintre cele două este boala nemiloasă de care suferă fetița care, popular spus, are o „gaură” la nivelul inimii. Medicii consideră că problemele Denisei au fost cauzate de faptul că, în timpul sarcinii, mama sa Anita, care la acea vreme avea doar 20 de ani, s-a îmbolnăvit de rubeolă.
O minune
Faptul că Denisa a supraviețuit până la această vârstă reprezintă un miracol în sine, având în vedere pronosticul sumbru dat de medicii care au diagnosticat-o cu canal atrioventricular deschis, la câteva luni de la naștere. La această minune au contribuit în ultimii ani persoane din toată țara, care au făcut donații, impresionate de puterea acestei familii de a merge mai departe, cu speranță, în ciuda tuturor obstacolelor. Asociatia PITICOT a aflat de cazul Denisei în urmă cu trei ani, iar de atunci a sprijinit-o în permanență, iar în luna aprilie a acestui an a ajutat-o să obțină suma de 18.360 euro de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Bihor, pentru a fi operată la inimă în Spitalul Reunit din Bergamo, Italia. La prima consultație, din luna iunie, din Italia, medicii au spus că Denisa are nevoie de timp și tratament medicamentos care să-i reducă tensiunea pulmonară, pentru a fi pregătită pentru operația pe cord.
Pregătită fizic pentru intervenția salvatoare
La sfârșitul lunii septembrie, Denisa a ajuns din nou în fața medicilor italieni, care i-au făcut două cataterisme prin care au închis acel canal care este situat în afara inimii, pe artera care face legătura între inimă și plămân, și din cauza căruia Denisa are hipertensiune pulmonară.  Hipertensiunea este de altfel și motivul pentru care medicii din România au refuzat să o opereze pe Denisa. „Practic, această operație a fost făcută pentru a o pregăti pe Denisa pentru operația care va avea loc la data de 24 ianuarie 2012, când îi va fi închisă gaura de la inimă”, a explicat Anita. Aceasta este foarte optimistă și este convinsă că, după ce Denisa va avea o inimă sănătoasă, îi vor putea fi rezolvate și problemele de vedere și auz.
Medicamente de 7.000 de lei pe lună
Asociația PITICOT a ajutat-o pe Denisa cu cele două drumuri în Italia (toate cheltuielile de transport), iar la cel de-al doilea drum a beneficiat și de sprijinul Asociației EOS din Italia, care i-a asigurat Denisei cazarea acolo. Denisa s-a întors din Italia la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci doarme mult mai bine noaptea, fiind mult mai liniștită, grație protezei care i-a fost pusă la inimioară și care i-a redus hipertensiunea pulmonară. „Medicii i-au prescris un tratament care costă 7.000 de lei pe lună”, a spus Anita, îngrozită că s-ar putea să fie obligată să o priveze pe fiica sa de medicamentele care o pot salva.  Având în vedere faptul că Anita, Denisa si mama Anitei locuiesc într-o uscătorie de bloc și trăiesc din aproximativ 600 de lei pe lună, costurile medicamentelor și intervenției chirurgicale sunt imposibil de acoperit pentru ele. Persoanele care vor să sprijine Asociația Piticot în demersurile pe care aceasta le face pentru a-i da Denisei șansa la o viață normală pot face donații în contul Asociației Piticot, Cont Bancar nr.  RO82BTRL00501205i98626XX– Cont în Lei sau  RO57BTRL00504205i98626XX– Cont în Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mențiunea pe OP – pentru cazul Denisa Pantelie. Cei interesați pot contacta asociația la următoarele date de contact: Lavinia Catrinar, telefon 0728-270-876 și e-mail lavinia@piticot.org și Dorel Puchianu, telefon 0728.572.879, dorel@piticot.org. Mai multe informatii despre Denisa și despre Asociația Piticot găsiți pe site-ul nostru: www.piticot.org.
Despre Asociația Piticot
Asociația „Institutul Român Pentru Ajutorarea Copiilor Aflați în Dificultate”, care poartă numele de „PITICOT”, este o Asociație Non-Profit, care își propune să acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilități, săraci, precum și oricărui copil aflat în dificultate, prin toate mijloacele materiale, financiare, morale și spirituale. Pe scurt, din anul 2008 până în prezent am reușit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 300 de copii nevoiași, cu bunuri alimentare, și peste 20 de copii grav bolnavi înscriși în asociația noastră, care au beneficiat de sprijin financiar. În 2010 am realizat donații în valoare totală de 24.296 lei, iar în 2011, până în prezent,  am donat 28.220 lei către copiii grav bolnavi înscriși în asociație. (Dorel Puchianu)

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 22:49:28 Ora de vară a Europei de Est