Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activități extrașcolare de Halloween

La Lic. T. „Nicolae Jiga” din Tinca

Activități extrașcolare de Halloween

Halloweenul, o sărbătoare celebră pentru americani, a fost împrumutată și de către români. Dacă ține de distracție de ce nu? Prin urmare și elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca au hotărât că Halloweenul nu poate trece nemarcat, și, astfel au organizat un concurs la care au participat elevii claselor a XI-a și a XII-a B.

Activitatea a avut loc luni, 31 octombrie 2011, în a XII-a B. Elevii celor două clase fuseseră anunțați cu privire la această activitate încă de săptămâna trecută, primind vestea cu mare bucurie! De fapt tot ce ține de distracție le stârnește interesul și entuziasmul imediat și ireversibil. Luni, au venit costumați în personaje care mai de care mai interesante, pentru că, până la urmă Halloweenul e o sărbătoare a groazei, a ciudățeniilor. Astfel, am putut întâlni: doctori, polițiști, vrăjitori, prințese, pădurari, pe simpatica Minnie Mouse, celebrele personaje Stan și Bran, o diavoliță, un mesager al morții, o crăciuniță, câteva țigănci, un suporter înfocat, un joker, monștri înfricoșători...
Elevii concurenți au fost împărțiți în patru grupe: „Hot Dogs”, „Powerpuff Girls”, „Happy Six Friends” și „Crazy Cats”. În cadrul primei probe de concurs, au trebuit să se plimbe cu o lingură în gură, iar în lingură aveau o minge de ping-pong. A doua probă a constat în îmbrăcarea „mumiei”... în hârtie igienică. O altă probă foarte amuzantă a fost culesul cu gura al merelor cufundate în apă de unul din membrii echipei, care trebuia să le predea partenerului, iar acesta urma să le pună în cel de-al doilea vas cu apă, tot cu gura, fără a se ajuta de mâini. Următoarea probă a constat în spargerea unui balon prin strângerea acestuia de către cei doi parteneri. La proba „culinară” s-a cerut prepararea unui fel de mâncare prin amestecul a cinci produse (ingrediente). După finalizarea „operei” „ghiveciul” urma a fi degustat de reprezentanții fiecărei echipe. Concurenții au combinat, după caz și după gust: muștar, ketchup, maioneză, ceapă, varză, piper, smântână, ouă crude etc. La ultima probă au avut de „sculptat” și modelat dovleacul. Numai astfel s-au putut naște: dovleacul pădurar, dovleacul pensat, dovleacul sinucigaș și dovleacul obez. Concursul a fost urmat de ședința foto, în care fiecare concurent trebuia să prezinte personajul ales. Până juriul a deliberat, petrecăreții au servit o gustare și au dansat nebunește...
La ora adevărului, cea mai tare echipă s-a dovedit a fi „Powerpuff Girls”. S-au mai acordat diplome pentru cel mai grozav machiaj, celei mai creative și celei mai înfricoșătoare costumații.
Activitatea a fost coordonată de doamnele profesoare de limba engleză: Burca Ana Cornelia, Iova Mirela și Ghiț Ioana, care au și jurizat concursul.
Anca Popa
Foto: Mădălina Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activități extrașcolare de Halloween.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 februarie 2020