Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Lansarea a încă 16 firme de exercițiu

Miercuri, la C. E. „Partenie Cosma” Oradea

Lansarea a încă 16 firme de exercițiu

În urmă cu o săptămână (miercuri, 31 octombrie), la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, au fost lansate (sau relansate) pe piață 16 firme de exercițiu ale elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Astăzi (miercuri, 7 noiembrie), s-au prezentat celelalte 16 firme de exercițiu ale economiștilor.

Cea mai tentantă ofertă
 De departe cea mai tentantă ofertă o dețineau economiștii din XI A - Adina Pășcuț (director general) și Adrian Sîrca (administrator), Andreea Gavriș, Salomea Faina, Amalia Þisca, Diana Urda, Roxana Cioca, Roxana Curtui, Mădălina Măniguțiu, Lavinia Popuțe, Lorena Buza, Lavinia Modog, Carmen Mascaș și Gabriel Marușca – de la F.E. „Yummy Yummy Catering” S.R.L. (firmă coordonată de prof. Alice Scarlat) care au scos la interval gustări reci și calde, fripturi, preparate din legume, salate, deserturi și vinuri pentru „Plăcerea de a savura bucată cu bucată”- precum spune sloganul firmei. Când am ajuns noi la târgul economiștilor, director colegiului, dl Ioan Corba, tocmai era luat la mijloc de managerul general, Adina Pășcuț, Andreea Gavriș, Diana Urda și Roxana Curtui, iar peste o jumătate de oră, produsele … ia-le de unde nu-s, fuseseră comercializate (pe valută forte).
Dorel Negrău (managerul general) de la Global are o vorbă: „Totdeauna copiați, niciodată egalați.” Firma sa distribuie articole și accesorii de birotică și papetărie. Unii sunt tari la stand, alții …la pliant! La F.E. Iodi, Marhasi Eva și Kallo Krisztina ne întâmpină cu un flacon cu apă și cu …”poezia”: „Iodul ajută la creșterea capacității mentale, reglează funcționarea tiroidei, are efecte benefice asupra calității părului, pielii, dinților și unghiilor, asupra stării de spirit.”
La Hotel „Imperio” era mare distracție, alimentată de însuși managerul marketing, Bogdan Lele, Bogdan Bota (director cazare) și Loredana Soran (managerul general), fete multe și frumoase, poze la minut…
Pentru o mai rapidă servire și o reclamă cât mai eficientă, Anamaria Șvab și Georgiana Marc, de la Eco Construct, aveau deja ambalate în pungi de plastic  ghips, var, ciment… La standul alăturat, Silvia Dobra, Ioana Laza și Mădălina Fodor (de la Gold Design) erau pe picior de plecare, ele urmau să onoreze o comandă fermă de birouri, scaune și lămpi birou unui client italian.
O vacanță de vis
Echipa HausKonstrukt (Daciana Deac, Maria Bala, Simona Bocioc, Mihai Crăciun, Adela Dărăban, Florentina Faur, Adrian Gale, Mihaela Gomboș, Mădălina Heredea, Florentina Mangra, Bianca Silaghi și Ioana Vlădica) ne-a surprins plăcut cu promoția (reducere de 10% pentru primii 50 de clienți, noi fiind nr. 49). Insistente și convingătoare s-au dovedit a fi Monica Lazău, Diana Rad și Raluca Gale (de la Ecopaint), una te lua cu laptop-ul, alta cu vorbe „dulci”, iar cea de-a treia îți vâra sub nas catalogul și pliantul, încât nu mai știai pe care s-o asculți. „Cu Exotic Travel ți-ai asigurat o vacanță de vis”, ține să ne convingă Georgiana Ilisie (managerul general), iar prof. Corina Laura Popa (profesorul coordonator) întărește afirmația Georgianei. „E o agenție de turism extra, cu profesioniști unu și unu, din XI F, profil turism.”
La Imperial Design, toată lumea „roia” în jurul „mămăruței” (Ioana Madar). Lucia Marc (managerul general) fiind ocupată cu o delegație austriacă, „mămăruța” se mișca de acolo-acolo, ba pentru o canapea Zara, ba pentru un fotoliu colonial. Geanina Moza, Alexandra Cristea și Raluca Tivadar ne-au lăsat cărțile de vizită, pentru un telefon și o vizită, fiecare dorind să-și promoveze imaginea firmei prin Mass-media.
Premierea firmelor participante
Cea de-a doua ediție din acest an a lansării (relansării) firmelor de exercițiu de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” (organizată de prof. Simona Man, Silvia Mateaș, Mihaela Biriș și Alina Bagdi) este prinsă în „Săptămâna educației permanente în România” și „Festivalul național al șanselor tale”, ediția a VIII-a, intitulată „Educația pentru egalitatea de șanse”. La final, Daniela Cociuba și Răzvan Ionașcu, prezentatorii evenimentului, au înmânat 16 diplome de participare, reprezentanților firmelor.
Participări la târguri
Din 2003, când s-a înființat prima firmă de exercițiu  (Travel Land), la colegiul economiștilor, an de an, numărul și calitatea lor au crescut. La un an de la înființare, firma Travel Land (condusă de prof. Simona Man și Ileana Popa) a participat la Târgul internațional de la Timișoara, iar în 2005, Hotel Scorpion (firmă coordonată de prof. Antiana Man, director adjunct al liceului) și Agenția de turism Turist Center s-au numărat printre participanții la Târgul internațional al F.E. de la Praga. În martie 2007, șase firme au fost prezente la Târgul internațional de la Timișoara, unele obținând premii: F.E. Peugeot VMX S.R.L. (coordonată de prof. Mihaela Biriș) – premiu pentru comunicarea în limba engleză și pentru numărul mare de tranzacții efectuate. Tot pentru numărul mare de tranzacții efectuate, a obținut premiu și F.E. Bambus S.R.L. (coordonată de prof. Andreea Pășcuț). Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lansarea a încă 16 firme de exercițiu.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 03:24:13 Ora de vară a Europei de Est